złotego srodka chyba nie ma... zawsze komus nie beda pasowac warunki na jakims serwerze, z pifpafem tez tak bylo, nie wszyscy mieli tam idealne warunki
w tej chwili shooters.pl (to chyba niegdys gamesnet) chyba jest jednym z wiekszych i lepszych dostawców platnych serwerow... tylko ze z tego co widze stoi w tym samym data center co moje atmany czyli ATM Warszawa, kolejny duzy dostawca
www.serwerygier.com, lookamy na data center... oooo znow ATM Warszawa, kolejny dostawca
www.pukawka.pl i znow pokazuje sie ATM Warszawa, nie pamietam juz gdzie stal pifpaf, ale nie zdziwilbym sie gdyby stal tez tam, ewentualnie w data center w gdansku w DC NEPHAX (w ktorym stoi serwer obecnie PLANETQUAKE NEPHAX TDM a z ktorego nikt nie korzysta), kolejny dostawca hostgame.pl, patrzymy na DC i znow pojawia sie NEPHAX Gdansk i ETOP Wawa, jest jeszcze duze data center GTS Energis w warszawie, w nich mozna tak naprawde uzyskac optymalne warunki bo takie DC sa podpiete pod najwieksze łącza i wymiane ruchu z najwieksza iloscia roznych operatorów, ale zawsze sie znajdzie ktos ma jakiegos operatora od ktorego bedzie mial chujowy ruting
mozna przejrzec wiekszosc ofert obecnie i sie zawsze okazuje ze tak naprawde u wszystkich serwery sa hostowane w tych najwiekszych data center ktorych obecnie macie do dyspozycji i nawet o tym nie wiecie

jesli ktos np. jest z poznania i ma za plotem jak darus serwer digitalfrag (z ktorego tez nawiasem mowiac nikt nie korzysta - PLANETQUAKE DIGITALFRAG TDM) to bedzie mial duzo lepsze warunki niz na pozostale, ale za to inni juz nie maja tak zajebiscie... i tak w kolko:)
tylko ode mnie macie serwery w kilku roznych lokalizacjach Gdansk / Warszawa / Poznań w najlepszych data center... a serwery te stoja pustkami i nikt mi nie powie ze ktos ma wszedzie gorsze warunki niz na asterach zwlaszcza teraz gdy ludzie dalej uparcie np. w tej chwili widze graja na pingach 90 na asterze

$this->bbcode_second_pass_code('', '
Name Ping
Player 60
Skania 97
Skun 96
str1ker 100
')
EDIT:
znalazlem archiwum starej strony pifpafa i tak jak myslalem tez stal na atmanie... zreszta mam tez w fillezilli zapisane jeszcze polaczenie na serwer pifpafa ktory kiedys stal i ip tez wskazuje na atm wawa, wiec wnioski mozecie wysunac sami