[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 10 cze 2026, o 06:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 647 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Aktualne czity - czyli z czym nam przychodzi grac
PostNapisane: 1 mar 2010, o 17:50 
Kozak

$this->bbcode_second_pass_quote('neveride', 's')taram sie podchodzic bardzo obiektywnie. kim ty jestes by mnie oceniac btw?
twoja mania wielkosci jest jeszcze wieksza niz moja, tego lekarza to na powaznie poszukaj. im wczesniej tym lepiej.

uwazam ze:
1. czlowiek, ktory raz wszedl nieswiadomie ze spajkami, bana miec nie powinien (no chyba ze sa dowody ze wchodzil celowo, w co watpie).
2. czlowiek, ktory kilkukrotnie wszedl na wh bana miec powinien (no chyba, ze sa dowody, ze nie wiedzial, ze go ma - co jest malo prawdopdobne).

i co mnie interesuje hash? ja patrze na liste. poza tym w przypadku nieznanych rendererow tez dostajesz wpis, mimo ze nie jest on znany czyli hasha byc nie moze.

Do neverida:
prywata
1.nigdzie Cie nie ocenilem
2.twoje wywody czy opinie na moj temat pozwole sobie olac cieplym moczem

do rzeczy

ad 1
wg Twojego toku rozumowania z pkt 2 wobec wobecz czita: testujac 10 pakow z czego 5 ma spiked models, dostaniesz bana bo jest wiecej niz jeden wpis na www.
Spoiler:
opieram sie tu na Twoim punkcie dwa, bo czit to czit, wiec nie pisz mi prosze ze miales na mysli wh

ad 2
znow nie uwzgledniasz osob, ktore np weryfikuja informacje wylapane na irc(patrz rul, ktory nie jest ponad prawem). Multum osob moglo chciec przetestowac wh od ralisa aka razora czy aby napewno dziala i niekoniecznie w celu czitowania.
Teraz takich sytuacji (publicznych linkow do czitow) jest kilka (kilka wersji wh) i co? Ban ?

Niby powinien byc ban, bo kazde testowania czita powinno byc karalne ale teraz zauwaz co sie dzieje na naszej scenie. Powstaje problem w postaci czitow i kilka osob zapoczatkowuje samosady(bo kazdy moze zabrac glos, nawet jesli jest on gowno warty - brak moderatorow). W zwiazku z czym kilka rozsadnie myslacych osob chcialoby uregulowac dzialania adminow w takich kwestiach by uniknac przypadkowych ofiar działania służb bezpieczeństwa. Nastepne kilka osób stosuje prawo wstecz i dokonuje samosadu, pozbawiajac potencjalnie poszkodowanej osoby mozliwosci obrony. Troszke nie logiczne, nie uwazasz?

co Cie interesuje hash?
widac malo, skoro laczysz fakty tak jak Ci wygodnie. Nigdzie nie napisalem ze hash jest zwiazany z wh, ale widze ze sie mylilem zakladajac, ze kazdy potrafi wychwycic kontekt czyjejs wypowiedzi.

Do sceny jako ogółu:

Co do lini obrony w nieslusznym oskarzeniu o czit
przejrzyj sobie te topiki i zobacz ile wypowiedzi jest cos warte. Wielu "intelektualistow" z naszej sceny pisze wprost, ze kazdy ma prawo do obrony ale juz nie potrafi sprecyzowac jak ktos ma sie bronic. Wiele osob zarzucalo np faintowi, ze sie nie broni. A co moze zrobic osoba oskarzona o czity poza:
1. wystawieniem demek
2. napisaniu ze nie czituje

???

Nic, ale nasza kochana scena jest madrzejsza i stawia sprawe jasno: "UDOWODNIJ ZE NIE CZITOWALES, BO INACZEJ TO ZNACZY ZE CZITOWALES".
Pytanie: Jak ma to zrobic skoro np nie zna sie na programowaniu etc?

Pozostaje jeszcze kwestia trolli, ktorzy pisza swoje madrosci w postaci zartow "wyjedz na pielgrzymke" czy "nie masz bana na irc, to sie bron" ...

sorry ale to jest przykre, gdy przeglada sie temat

Zeby nie bylo niejasnosci. Nikogo nie bronie, bo sam jestem za banami dla cziterow. Ale banami sprawiedliwymi.

Teraz male sprostowanie dlaczego tak podchodze do sprawy:
łatwiej jest postawić tezę, którą starają się wszyscy obalic wsólnymi siłami, niż bronić się przed oskarzeniem grupy ludzi, ktorzy tak naprawde nie wiedza o czym pisza.

Teraz pozwole sobie przejsc do sprawy festivala.
Postawilem teze, ze nie da sie zrobic wh na wode. Jako feedback otrzymalem film nagrany na lokalnym serverze z nieznanym modem(niby opentdm) z nieznanym klientem(niby r1q2). Doddy sie pyta co ma mod do wh. Otoz ma duzo, czego przykladem jest np TDM, w ktorym harven przeprogramowal nieco zasady dzialania i np rg wystrzelone z roomu do wody widac w wodzie i na odwrot.
Wiec jak widac ma to calkiem sporo wspolnego.
Na prosbe aby nagrac film w obecnosci postronnej osoby, ktora potwierdzi odtworzenie warunkow w ktorych "czitowal" faint, nie uzyskalem zadnego feedbacka poza bluzgami w moim kierunku.

To samo tyczy sie spiked models i wody. Nadal nie widze by ktos przedstawil film na ktorym widac ewidetnie, ze spiked models przechodza przez wode. A przeciez to jest latwiejsze zadanie, bo wystarczy dogadac sie z adminem aby wszedl z nim na server niezabezpieczony AC (np coolnet dm) i nagrali krotki filmik (fraps). 10 min roboty

powtorze: latwiej obalic teze jednej osoby wspolnymi silami, niz walczyc z scala scena, ktora szczeka na lewo i prawo (bo nie ma moderatora).

Acha i nadmienie tylko, ze ja takowych dowodow nie mam zamiaru dostarczac, bo:
1. ja stawiam teze, a jesli wy sie z nia nie zgadzacie to dawajcie kontrargumentu (FILM nagrany w obecnosci osoby postronnej i wiarygodnej)
2. niestety nie dysponuje juz taka iloscia czasu co kiedys, by robic cos za was.

I jeszcze raz o festivalu:
raduje mnie niezmiernie sytuacja gdy cala scena naskakuje na pojedyncza osoba a zlewa temat festivala. Dlaczego nikt gorliwie nie pilnuje by ww. kolezka zdal sprawozdanie richowi o wszystkich czitach, ktore napisal? Dlaczego nikt nie pilnuje by jego czity byly napewno zablokowane?
Latwiej zaatakowac i wyzyc sie na osobie, ktora nie ma szansy na obrone, niz kogos, kto posiada wieksza wiedze od was, nie ?

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 1 mar 2010, o 18:07 
Czarnuch o_O

Ta cala zabawa z logami daje nam nie tylko to ze widzimy ile razy ktos np "testowal" wh ale tez moze byc tak ze dzeki temu zobaczymy ze ktos gral na spike'ach w lidze.
Nikt nie zbanowal fainta za darmo. Jest demo + logi + akcja z ligi 2v2(pokazujaca ze jego wiarygodnosc jest praktycznie zerowa) + dosc naiwne tlumaczenie.
Skoro cos wyglada jak ciastko, pachnie jak ciastko i smakuje jak ciastko to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze to jest wlasnie ciastko.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 mar 2010, o 10:56 
Kozak

Dem przeczytałeś WSZYSTKIE topiki związane z tematem po powrocie z ferii?

Jak napisał kolt, za faintem przemawia za dużo.
Co do prawa obrony? Każdy takowe posiada. Faint wypierał się najpierw w "rozmowie" na fb z koltem, że nigdy nie używał żadnych wh, co można gdzieś przeczytać (nie wiem gdzie, bo dużo tego w ostatnim czasie było napisane)

Co do Festivala to spokojnie, pracujemy :).

Co do logów na serwerze Richa. Dem spokojnie, póki co za samo spiked nikt nie dostał bana. Piszesz, że testował ściągając z 5 paków itp, czyli 5 logów. To teraz zauważ, że na tej www poza logami o czitach, jest też czas używania i to raczej tym się kierują wszyscy. Chyba nie powiesz, że robił paka miesiąc, a co gorsze ich pare?

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 mar 2010, o 13:49 
Kozak

$this->bbcode_second_pass_code('', '
bboy 2010-02-11 18:58:00 217.8.180.91 wallhack
')
gdzie masz informacje o czasie uzywania ? rich rejestruje tylko wejscia na server bez wyjsc. no chyba ze sa rozszerzone logi.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 mar 2010, o 14:15 
Kozak

Chodziło o czas KIEDY BYŁO UŻYWANE, co jest dalej rozwijane w kolejnym zdaniu powyżej. Logi zbanowanych nie są na przestrzeni 1 dnia, zaś większej ilości i to właśnie to daje najpełniejszy obraz, że to nie była zwykła konfiguracja kłejka.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 12 mar 2010, o 22:56 
Mlodziezowy

w paku magusia który znajduje się na stronie quake2.com.pl znajduje się cheat spiked-model grenade nie ułatwia to gry w ogole tyle ze troche bardziej widoczny jest rzucony grenade kiknelo mnie za to dzisiaj 2 razy z serwa i przed plq2 testowalem tego paka tylko nie wiedzialem za co mnei kiknelo ale teraz juz wiem :]
dziwne ze dopiero teraz to jest zauwazone bo pak jest chyba od kilku lat na stronie i ma ponad 300 pobran wiele osob moze na nim grac i przez to kilka z nich moze byc podejrzewanych za cheaterow
mam nadzieje ze zenek albo ktos to ogarnie
jakby co moje ip http://acstats.r1.cx/?ip=91.189.37.232

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 13 mar 2010, o 09:03 
Kozak

to samo mial sensei sciagal paki z ze strony zenka ale nikt mu nie uwierzyl

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 13 mar 2010, o 10:24 
Kozak

W jednym paku z tej strony jest zmieniony model rg. Na polskich serwach nic sie nie dzieje. Ale za granica kopie z niektorych serwerow. Ja mam taki problem. Mysle, ze malo precyzyjna wskazowka, ale raczej potwierdza brak znakomitosci porduktow z tamtej stronki :)

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 13 mar 2010, o 10:25 
Kozak

$this->bbcode_second_pass_quote('Darus', 't')o samo mial sensei sciagal paki z ze strony zenka ale nikt mu nie uwierzyl

nagle po poscie qwesa kazdy bedzie mial wymowke i kazdy spike model bedzie "o wlasnie tego paka sciagnalem - jestem niewinny"

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 13 mar 2010, o 12:02 
Kozak

bardzo latwo to sprawdzic, bdm :) wiec lepiej nie bawic sie w festivala, bo wystarczy krotka rozmowa z richem

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 13 mar 2010, o 13:18 
Kozak

nie nagle tylko juz miesiac temu mowilem o tym pio ze sensei sciagal paki ze strony zenka ale niestety nikt mu nie uwierzyl

Spoiler:
Session Start: Fri Feb 05 22:11:46 2010
Session Ident: Pio
2:15] <Pio> listopad to plq2
[22:15] <Pio> i dostanie bana
[22:15] <Pio> wierzysz w to, ze tylko raz ?
[22:15] <Pio> akurat przypadkowo
[22:15] <Pio> tak samo juz dwoch mi sie tlumaczylo
[22:15] <Pio> ze tylko demka na wh ogldali
[22:15] <Pio> :D
[22:16] <D4Rus> chcilabym sparwdzic ten pak z q2
[22:16] <D4Rus> bo moze
[22:16] <D4Rus> w tym paku na stronie zneka cos jest
[22:16] <D4Rus> a nawet nie wie:D
[22:16] <Pio> watpie
[22:16] <Pio> ale kto wie
[22:17] <D4Rus> [22:17] <sensei|> no to na bank chodzi o jakis pak
[22:17] <D4Rus> [22:17] <D4Rus> to znajdz ten pak
[22:17] <D4Rus> [22:17] <D4Rus> bo to twoja jedyna obrona
[22:17] <D4Rus> rob coc chesz
[22:18] <D4Rus> on sie upiera ze q2 robil i paki sciagl
[22:18] <D4Rus> z tej www
[22:18] <D4Rus> i w jednym paku mial bledy
[22:18] <Pio> hehe i tam byly spiket rakiety ?
[22:18] <D4Rus> spiket model
[22:18] <D4Rus> to co innego
[22:18] <Pio> no to spiket model

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 13 mar 2010, o 13:38 
Kozak

linia obrony jest jedna i to taka ktora w przypadku spiked models dziala w 100%

1. namierzasz plik w swoim paku (acinfo podaje ci gdzie jest)
2. namierzasz pak na www z ktorej sciagales
3. prosisz ricza o hasha z logow (czyli "id" pliku, ktory zostal uznany za "nos" i na jego podstawie powstal log w bazie richa)
4. porownujesz hasha z wlasnego pliku, z hasem udostepnionym od ricza...

sprawa prosta, tylko trzeba poswiecic chwile by zlapac richa :)

najlepszym rozwiazaniem byloby, zeby rich dorobil w swojej wyszukiwarce, aby wyswietlal hash z uzywanego pliku... 1 do 2 min roboty dla ricza :) wylaczyloby to ricza z lini obrony. nie trzebabybylo mu zwracac glowy za kazdym razem

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 19 mar 2010, o 10:48 
Kozak

[09:22] <Raylis> Age
[09:22] <Raylis> http://acstats.r1.cx/?ip=80.54.239.114&t=c
[09:22] <Raylis> lollerwagonz
[09:23] <Raylis> And then we have rydel
[09:23] <Raylis> http://acstats.r1.cx/?ip=88.156.128.94&t=c

+ jeszcze jeden wpis dla rydla na innym ip:
$this->bbcode_second_pass_quote('', 'R')YD3L 2009-11-24 19:16:55 194.187.43.244 88.156.208.160 wallhack

+ jeszcze tu troche rydla:
http://acstats.r1.cx/?ip=82.139.32.36&t=c

Give/Zielony/Ronin z agl(?)
http://acstats.r1.cx/?ip=193.33.174.4&t=c

co robimy z tymi trzema balwanami? chyba nikt nie ma wiecej wpisow niz rydel...

ps.
Blanka w trakcie ligi SDC, ktora zreszta wygral:
http://acstats.r1.cx/?ip=89.78.11.50&t=c

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 19 mar 2010, o 11:30 
Fajny

co to polanca to jest gorzej bo oni wszyscy maja takie ip ale do tej dwojki skoro nie ma watpliwosci, tam gdzie mam admina zaloze bana ;) i pozglaszam tam gdzie trzeba :)

na innym ip to wiesz :) ktos wchodzi pod Twoj nick ale fakt jest wpisany niech sie tlumaczy a co do "unknown rendering" czyli ze co ? moze mi ktos to wytlumaczyc? bo jednak mam watpliwosci :) co to moze byc. Moze to byc nie czit?

PS blanka ma podobno bany

EDIT2: :D
dostalem wiadomosc poufna wiec nie moge powiedziec kto. Ze te osoby sa podejrzane o czity. Ta osoba to "wie" ale niestety nie moze podeprzec tego dowodami. Wiadomosc dostalem troszke temu, ale nie dzielilem sie z ta informacja poniewaz to byly tylko domysly i nie chcialem robic niepotrzebnego zamieszania jak widac co do rydla i zielonego sie sprawdzilo. Takze wypisuje tutaj ta liste zebyscie tych graczy mieli na uwadze
rydel (sadze ze wieczorem wszedzie beda bany gdyz jest dowod), swat, festival(bany juz ma), age, czulas, zielony, miniak

EDIT3: ...

http://acstats.r1.cx/?ip=89.231.241.103&t=c

wiem ze ostatnio jak gralem na dm2 to 1o1 fejkowal swata.
O tym trzeba glosno rozmawiac i dawac dowody:) konsekwencje szybko zostana wyciagniete

Ostatnio edytowano 19 mar 2010, o 11:55 przez fasadinek, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 19 mar 2010, o 11:50 
Kozak

unknown-renderer to niekoniecznie czit. na podstawie samych unknown-rendererow nie wnioskowalbym o bana - raczej o udostepnienie dllki na ktorej koles gra...

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 19 mar 2010, o 11:57 
Fajny

tak never ale popatrz zalozyc bany nie problem. Tak samo jak nie problem z ich sciagnieciem. TAK samo jak nie problem z wyslaniem pliku ;) skoro jest niewinny wysle taki plik ktory wlasnie to robi. Wiem wiele watpliwosci czy to ten plik itd. Ale jednak lepsze niz nic nie robienie ;)

Ostatnio edytowano 19 mar 2010, o 11:58 przez fasadinek, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 19 mar 2010, o 11:57 
Mroczny

ta, unknown-renderer to niekoniecznie czit. Odnosnie rydla, dzisiaj go zbanuje. Najlepsze jest to, ze jak mial jeden wpis, to pytalem go ocb. To mi mowil, ze to przypadek, ze ogladal demo na wh :ok:

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 19 mar 2010, o 12:15 
Kozak

Nie bedzie FF ? O_o

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 19 mar 2010, o 12:40 
Kozak

FF jest niesmiertelne, nie takie ciezkosci przezywalo juz :D

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 19 mar 2010, o 12:48 
Kozak

hahahaha, widze ze rich usprawnil nieco wyszukiwarke :) pewnie zajelo mu to 2 minuty. Niech jeszcze udostepni mozliwosc uzywania znakow specjalnych w ip (*) i bedzie zajebiscie. :))))))

hahaha. lamy

Zobacz profil Offline  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 647 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 33  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]