[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 21 lis 2019, o 03:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2006, o 09:40 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:47
Posty: 1966
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 30
riki ma wlasnie to samo, napisalem posta na tym forum r1cha, moze cos odpisze..

co do openal to urbasek zagadaj do dodiego, on bodajze to testowal jakis czas temu, ja nie mam takiego cacka, a z klejeniem mam dokladnie to samo co Ty. poza tym r1q2 mi plynniej chodzi dlatego na nim bede gral..


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 22:11 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1235
Karma: 9
tak, r1q2 wywala calkowicie (pisze "Loading antycheat, this may take a moment, blyska zmienia rozdzialke i wychodzi do windowsa),
egl jak wchodze na 217.8.180.91:27910 - laduje sie mapa, ale serv nie wpuszcza , pisze ze musze miec antycheat (mam to w katalogu z q2). drugie pytanie co do EGL, ma ktos ustawienia, zeby to wygladalo "normalnie"? bez tych super dymkow, dziurach po uderzeniach, krwi?
aprq2 psuje sie po zmianie rozdzielczosci
elo
[edit]
aprq2 podobnie jak r1q2 blyska swista, zmienia rozdzialke mryga i wychodzi do windowsa ...
[edit2]
cos glucho, to z nudow ...
mam gf2mx400 , celeron 1.7, plyta epox
ma/mial ktos podobne problemy przy wchodzeniu na serv z antycheatem?
czy pozostaje czekac na nast releas :}

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2006, o 14:41 
Przyczajony
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 lis 2002, o 16:43
Posty: 52
Karma: 0
Dupa blada - ten anticheat na collnet deathmatch to mega gówno bo z w98 nieda sie wejsc

_________________
Kto pod kim do


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2006, o 19:00 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
ejj zawsze gralem na 60 fps , z wylaczona synch pionowa , poniewaz pomimo dobrego sprzetu [ p4 3.0 ] jakos strasznie nieplynnie mi chodzilo na wiecej fps i wlaczanej synch. Wlaczylem tego r1q2 , fajnie , plynnie na moich 60 fps . Powpisywalem te wasze komendy i chuj , nagle mi fpsy sie zwiekszaja i znowu tak przycina , jakbym wlaczyl synch. Wyjebalem wszystkie nowe komendy z cfg , ale ciagle tak mam i chujnia , nie moge grac normalnie . Co z tym zrobic ?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2006, o 19:27 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 13 sie 2005, o 08:09
Posty: 429
Karma: 6
sproboj:
r_ maxfps 60
cl_maxfps 60


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 wrz 2006, o 19:30 
Cichociemny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2004, o 15:54
Posty: 90
Lokalizacja: Gda
Karma: 5
A odpowie mi ktos na ten problem?

Dzis zainstalowalem r1q2 po raz pierwszy, powrzucalem wszystkie pliki, zaktualizowalem r1q2 i wrzucilem plik anticheat.dll. I teraz powiedzcie mi dlaczego dostaje taki komunikat jak chce wejsc np na coolnet dm?

http://rudy.mif.pg.gda.pl/~ltabaczy/wd/quake000.png

Trza cos do cfg dopisac konkretnego czy cos ?

................

[edit] myslalem ze to moze wina mego q2... zainstalowalem czystego (z demka i patcha 3.20), wrzucilem tylko pliki r1q2 i antycheat.dll no i znowu ten sa blad.

Na aprq2 to samo jest...

_________________
Bo to historia.....bo to marzenia....


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2006, o 09:03 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2003, o 03:16
Posty: 266
Lokalizacja: Gdynia
Karma: 13
musisz update walnac masz tam taki plik odpalajacy update

_________________
leon<Scirocco<a3 i wiadomo gdzie szukac :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2006, o 10:36 
Cichociemny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 22 lip 2004, o 15:54
Posty: 90
Lokalizacja: Gda
Karma: 5
update to ja na poczatku robilem i nic nie pomoglo.

No ale na problem odpowiedzial mi r1ch:

"You need to update your video drivers, the ones you currently use have a known bug that can turn them into a wallhack rather easily."

sciagnelem najnowsze drivery ati i dziala, zatem problem juz sie rozwiazal ;]

_________________
Bo to historia.....bo to marzenia....


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2006, o 13:06 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:47
Posty: 1966
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 30
Qiub i wszyscy ktorzy maja problem z wylaczajacym sie r1q2 czy innym wchodzac na server z anticheatem
http://rapidshare.de/files/29954901/Win ... x.zip.html
albo
http://executor.internetdsl.pl/winsockxpfix.zip
nie wiem wtf, ale u mnie dziala jak sie wylaczalo, tak tym gownem dalem fix, restartnelo mi tcp/ip [ musialem wpisac od nowa ip, bramki do neta itd ] i dziala ladnie takze sciagac i robic !

Co do r1q2 napisze jeszcze pare slow bo mnie ludzie zagaduja, wiec tak
sciagnac
http://antiche.at/files/r1q2.zip
http://antiche.at/files/r1gl-0.1.5.zip
http://antiche.at/files/anticheat.zip
http://antiche.at/files/R1Q2Updater.zip
i rozpakowac do katalogu quake2, odpalic R1Q2Updater.exe niech sie uaktualni
zeby chodzilo jak nc [ a raczej lepiej :D ]
mam takie cos:
set vid_ref r1gl
set cl_protocol 34
set loc_here "$$loc_here"
set vid_flip_on_switch "1"
set cl_async "0"
set cl_smoothsteps "0"
set cl_endmapcmd ""
set cl_autorecord "0" // przy 1 autorecord wlaczony
set protocol "34"

dodatkowo loci trzeba skopiowac do \baseq2\locs zeby dzialaly a nie jak w nc do quake2\locs
set loc_here "$$loc_here" <- ten set jest po to zeby nie wklepywac w cfg wszedzie $$loc_here zamiast $loc_here, jeden set zalatwia sprawe..

set cl_endmapcmd "" mozna dac np set cl_endmapcmd "screenshot" to na koncu kazdej mapy r1q2 bedzie robilo nam screena, ew jakies "say GG" tez powinno dzialac.

//edit dodam ze to jest przy 640X480 i 120hz, vsync off bez klejenia i innego gowna, jednak jezeli ktos ma slaby upload i musi np grac na cl_maxpackets 60, to w r1q2 czegos takiego nie ma, ogranicza sie sie bodajze przez wlaczenie cl_async 1 i wtedy cl_maxfps 30 czy 60 np
a r_maxfps 120 - 1000 :D jednak ja sie kleje przy takiej konfiguracji w niektorych miejscach.. wiec albo takie ustawienia, albo aprq2 gdzie jest cl_maxpackets...


Ostatnio edytowano 20 wrz 2006, o 12:41 przez eX3, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2006, o 16:21 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1235
Karma: 9
pomoglo działa, dzieki [+]
widzialem to na forum r1q2 ale sie balem uzyc :D bo byly problemy z backupem rejestru :P

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2006, o 19:35 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 13 sie 2005, o 08:09
Posty: 429
Karma: 6
czyli najwiekszy problem rozwiazany, imo powinno sie teraz to zastosowac na wiecej serwerow bo malo kto sie kwapi zeby na tym grac


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 wrz 2006, o 19:36 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
no no trzeba juz zaczac eliminacje czitow


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, o 09:57 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2005, o 17:14
Posty: 1036
Lokalizacja: Szprotawa/Wroc
Karma: 62
ja mam aprQ2, jest moze jakas komenda żeby wyłączyc vsync? Bo mam radeona ATI 9550 i niemoge tej synchro znaleść :(


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, o 12:58 
Mroczny

Dołączył(a): 20 mar 2005, o 19:17
Posty: 530
Lokalizacja: Białystok
Karma: 18
$this->bbcode_second_pass_quote('Feeble', 'n')o no trzeba juz zaczac eliminacje czitow


O to już sie nie martw :D
_________________
te tam nie pierdol :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, o 19:06 

Karma: 0
Nie widze żadnych przyczyn że na r1q2 bardziej zle sie gra i na nc , a gra się tak samo i szybciej laduje na serwer GW


Góra
   
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, o 20:03 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
nikt nie zmusza was do grania na r1q2


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, o 20:17 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 13 sie 2005, o 08:09
Posty: 429
Karma: 6
http://img379.imageshack.us/my.php?image=qlu0.jpg

"[antycheat] pepek is not using antycheat" co jest znowu?

editt/
na zwyklej wersji 6808 to samo


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, o 20:49 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
zawsze tak masz?
u mnie wyskakuje to kiedy serwer rozlaczy sie z serwerem anticheata


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 wrz 2006, o 21:20 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 13 sie 2005, o 08:09
Posty: 429
Karma: 6
widocznie cos musialo byc, jest ok


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 wrz 2006, o 10:34 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
xawik nie rozumiem tego co napisałeś :O


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza