[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 25 maja 2020, o 06:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: X-BATTLE MOD
PostNapisane: 4 lis 2005, o 21:58 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
X-Battle (BattleMod) v0.04

Najlepszy mod jaki narazie chyba jest do q4.
Kilka poprawionych rzeczy m.in. hud ktory wyglada mniej wiecej tak:
Obrazek

no i rowniez mamy nasze ulubione skiny typu:
ObrazekObrazek


Moda mozna sciagnac stad:
http://doom3.planet-multiplayer.de/q4request.php?44


Ostatnio edytowano 6 gru 2005, o 14:30 przez urbasek, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, o 17:50 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
no a battle tez sie nie poddaje bez walki i jak q4max wypuscilo nowa wersje to i mamy nowa wersje x-battle 0.5

A zmienilo sie:
- Granaty są jasne, ale wyglądają jak granaty, nie race.
- Brightskiny są rozjaśnianie bardziej cywilizowaną metodą - teraz bardziej przypominają te z "Q3" niż z "Painkillera".
- Model "corpse" ma teraz swojego brightskina (ten model używany jest tylko w DM i 1v1).
- Dźwięk machineguna został stłumiony. Aż o 10db.
- Giwery mają efekt poświaty, dzięki czemu są lepiej widoczne.
- Armor shardy są teraz zielone - przypominają te z "Q3".
- Dodano komendę hud_weaponvisible. Dla wartości 0 wskaźnik broni nie jest pokazywany, dla 1 - pojawia się po podniesieniu giwery, dla 2 - jest widoczny caly czas.
- Dodano komendę hud_weaponswitch, która odpowiada za położenie wskaźnika broni w zależności od wartości: 0 - lewa, 1 - środek, 2 - prawa strona ekranu.
- Dodano komendy hud_ammovisible i hud_ammobar, które mają takie same właściwości jak (odpowiednio) hud_weaponvisible i hud_weaponswitch, tyle że odpowiadają za wskaźnik amunicji. Ustawianie wartości 2 dla hud_ammovisible jest dozwolone, ale niezalecane - pojawiają się przekłamania.
- Pojawiła się komenda hud_barstyle. Dzięki niej można przestawiać wygląd HUDa ze standardowego (0) na taki w stylu CPMA (1).

Mozna sciagnac tutaj:
http://web1.vs171006.vserver.de/?action ... eech&id=26


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, o 14:14 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Jest nowa wersja oznaczona numerkiem 0.10 i jest po prostu wypas!
Zostal poprawiony wizualny wyglad, zostalo dodanych mnostwo komend, m.in. dlugo oczekiwane lockteam i unlockteam, jest komenda dzieki ktorej da sie normalnie skakac po schodach na edgu, votowanie zostalo tez rozszerzone, mozna skiny enemy i swoich dowolnie zmieniac poczawszy od nog, tulowia, rak itd., mozna wylaczyc dym z rakiet, funkcja scorebota wlaczona zostala i wiele innych :-)))) W koncu naprawde porzadny mod!

Tutaj mozecie sciagnac:
http://quake4.owned.pl/?2:163::148

Pelna lista zmian:
fix: pm_stairJumps <0|1> allows strafejumping on stairs
on e.g. The Edge where long stairs are used it's not possible to SJ on
on them. In multiplayer you can do "clientcallvote stairjumps 1" to enable
it. All it does is enabling you to step on stairs, when you're in air.

chg: bobbing cvars can be changed in multiplayer
pm_crouchbob, pm_walkbob, pm_runbob, pm_runpitch,
pm_runroll, pm_bobup, pm_bobpitch and pm_bobroll
can be changed by players.

chg: clientcallvote info in console
clientcallvote [enter] shows detailed info about whats voteable and
the possible values

chg: map weapons are now available during warmup.

chg: crosshair size is adjustable stepless from 1-100

chg: g_fov is allowed from 20-150

chg: crosshair info distance raised

chg: si_teamdamage <0|1|2>
0 - no teamdamage
1 - only armor damage (default)
2 - full damage

chg: hud_barStyle, hud_ammoBar, hud_ammoVisible, hud_weaponVisible and
hud_weaponSwitch are now "true" cvars.

add: you can see readystatus in scoreboard

add: si_freeModels <0|1> allow using of all models
0 - Off ( default )
1 - On

add: si_scoreBotSupport <0|1>
0 - Off
1 - server queries returns player scores, team scores and timeleft.

add: si_scoreBotRefreshRate <1-60> scorebot-info refresh interval
Sets the interval in seconds that the server will refresh game
information used for scorebots.

add: teamlock & teamunlock commands

add: teamdamage is votable by gui ( multiplayer vote menu )

add: pm_smoothBoxJumps <0-16> allow smoother jumping on boxes
0 - Off
1 - smooth box jumps a little (default)
2-16 - more smoothing

If the stairjump fix is enabled, in Q4 you have the possibility to do
boxjumps, because the stairjump fix enables you to step on stairs,
while you are in air. If you have a box that is max 16 (max stepsize)
units higher than your jumpheight, you can step on it as on stairs and
jump to the next box. that's called a boxjump. but in some places,
like in "the edge" on the upper yellow armor, it is hard to do a
boxjump, because the box is too big, then you need to jump very exact
on the box, to do the boxjump. All smoothboxjump does is increasing
the max stepsize, when jumping in the air (doesn't work on ground).
This makes boxjumping possible from more positions much easier. Anyway,
someone may think, that it adds speed to get up there, but it doesn't.

add: ui_weaponBobbing <0|1> toggles bobbing of weapon
0 - disables the weapon bobbing and lag when turning or jumping
1 - show weapon bobbing ( default )

add: ui_rocketTrail <0|1> show/hide rockets smoke
0 - hide rockets smoke trail
1 - show rockets smoke trail ( default )

add: ui_grenadeTrail <0|1> show/hide grenades smoke
0 - hide grenade smoke trail
1 - show grenade smoke trail ( default )

add: ui_nailTrail <0|1> show/hide nailtrail
0 - hide nail smoke trail
1 - show nail smoke trail ( default )

add: ui_tinyRailTrail <0|1> dis-/enable the tiny railtrail
0 - disable tiny railtrail
1 - enable tiny railtrail ( default )

add: ui_enemyColorArms <RRGGBB> enemy models arms color
add: ui_enemyColorLegs <RRGGBB> enemy models legs color
add: ui_enemyColorTorso <RRGGBB> enemy models torso color
hex value that is used to ink the enemy-brightskin.

add: ui_teamColorArms <RRGGBB> arms color
add: ui_teamColorLegs <RRGGBB> legs color
add: ui_teamColorTorso <RRGGBB> torso color
this hex-value is used to ink your team-mates arms, legs or torso.
it's also used as _your_ color when a mate don't forces every part
using his color with ui_teamForceColors.

add: ui_teamColorIntensity <0 - 1.0> specifies brightskins brightness
add: ui_enemyColorIntensity <0 - 1.0> specifies brightskins brightness
it's a float value between 0 and 1 that u can use to darken your
brightskins a bit. default is 1.0 = maximum brightness.

add: ui_teamForceColors <0-7> set which parts are forced to your teamcolors
using this cvar you have the opportunity to see parts of your mates
brightskin with their color setting.
it's a bitmask with bit 1 to force legs, bit 2 to force arms and bit 3
for torso coloring. so legs, arms and torso get a value of 1, 2, 4.
if you want that the brightskins of your mates have your
ui_teamColorLegs and *Arms settings but _their_ *Torso value, you
would set up ui_teamForceColors to 3. ( legs = 1 + arms = 2 )
for your *Torso and your *Arms to 6 ( arms = 2 + torso = 4 ).

add: hud_showTeamHealth <0|1> display health/armor of teammates
0 - Off
1 - show health/armor info of teammates next to crosshair
in teamgames.

add: hud_drawTimer <0|1|2> toggles timer appearence
0 - Off
1 - timer shows time remained
2 - timer shows time passed
note: In one of the next versions chattokens will be
added to xbm, one of them will translate your remained time
to passed time or vice versa for team who have different
settings in their team. until then you should take care
that everyone in you team has the same hud_drawTimer
value.

add: hud_drawTeamOverlay <0|1> toggle teamoverlay
0 - Off
1 - shows teamoverlay in TDM / CTF

add: hud_showJumps <0|1> display jump distance
0 - Off
1 - On

add: hud_showSpeed <0|1> display player speed
0 - Off
1 - On

add: green armor support. +25 Armor. editorname: 'item_armor_jacket_mp'

add: g_blood <0|1> toggle the blood effects
0 - Off
1 - On

add: g_gibs <0|1> toggle the playergib effects
0 - Off
1 - On

add: g_fastWeaponSwitch <0|1> toggle shotgun and hyperblasters weaponswitch
0 - Off, wait until weapon is reloaded
1 - On, vanilla quake4 ( default )

add: g_spawnType <0-3> set different player spawn behavior
We suggest using a value of 2 or 3:
0 - random furthest from killer ( vanilla Q4, default )
1 - random furthest from dead player
2 - completly random
3 - completly random without 3 nearest from killer

add: g_maxRespawnTime <2-60> changes the maximum spawn time for players

add: g_altMinRespawnLimit <0|1> Toggles the use of alternative minimum spawn times for players
0 - Off, Vanilla Quake 4 (3 seconds)
1 - On, Vanilla Quake 3 (1.7 seconds)

add: hud_lagometerPosition <x y> Allows to freely positioning of the lagometer ( Default: 10 380 )

add: r_ambientLightOnly <0|1-2> to enable only ambientlights on the map.
0 - map default lightning (default)
1 - enable only ambientlight ( this will give an fps boost )
1.0-2.0 - set the light ammount.. this needs a map restart to get the correct light ammount.
(1.0 is default, 1.5 is middle and 2.0 is bright)

add: s_altHitsounds <0-1> Allows the usage of alternate hitsounds.
0 - default q4 hitsounds
1 - enable q3 hitsounds ( but still different hitsounds for armorhits )

add: 'callvote' as alias for clientCallvote

add: who will find the super secret easteregg first?

~ clientcallvote options ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

chg: teamdamage <0|1|2> - see si_teamdamage
add: stairjumps <0|1> - see pm_stairjumps
add: smoothboxjumps <0-16> - see pm_smoothboxjumps
add: freemodels <0|1> - see si_freemodels
add: fastswitch <0|1> - see g_fastWeaponSwitch
add: spawntype <0-3> - see g_spawnType
add: altminrespawnlimit <0|1> - see g_altMinRespawnLimit
add: maxrespawntime <n> - see g_maxRespawnTime

~ Note ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

To use the green armor in baseq4 and xbm u need to put additional lines
to yourmap.def under the mapdef section:

entityDef item_armor_jacket_mp
{
"inherit" "item_armor"
"inherit2" "item_triggersize_MP"

"editor_usage" "Green armor"
"inv_name" "Green armor"
"inv_armor" "25"
"skin" "skins/items/armor/base_sp"
"editor_ignore" "0"
}


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, o 17:49 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 maja 2004, o 12:29
Posty: 2676
Lokalizacja: Bia
Karma: 24
no no gw ! kwestia czasu było az powstanie taki mod :)

_________________
Aby by


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, o 18:39 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2005, o 22:25
Posty: 1514
Lokalizacja: Bia
Karma: 23
gw ! posralem sie

_________________
Make way for the bad guy. /www.UJB.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2005, o 22:26 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 20:17
Posty: 740
Lokalizacja: Z 3miasta :S
Karma: -1
N1 najlepszy mod jaki do tej pory wyszedł zwłaszcza da się w końcu wyłączyć ten posrany dym z rakiet i grantów który zasłaniał pół ekranu! GW!

_________________
WYBORCO!
Kabaret w sejmie i rz


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, o 00:28 
Cichociemny

Dołączył(a): 2 sie 2003, o 13:03
Posty: 114
Karma: 0
w koncu ku.rwa w koncu ten jebany dym z rl :DD

btw. mod jest juz na all serverach ?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, o 02:11 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
chyba jest bug, nie pokazuje wyniku na "team dm" w hudzie


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, o 11:17 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2003, o 16:28
Posty: 260
Lokalizacja: zapi
Karma: 0
chłppaki sypnicjie jakims configiem w ktorym jest opis co sie i jak zmienia :D. Kto chce dziosiaj poklikac po 22 ?:D

_________________
szef podw


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, o 11:41 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
no wyzej przeciez wkleilem opis wszystkich komend pokolei z rodzajem ustawien


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, o 12:01 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 mar 2003, o 11:34
Posty: 2091
Lokalizacja: Stalowka/Krakow
Karma: 53
OFFTOPIC
fajnie sie gra w q4 na necie?? BO jak narazie moge tylko poczytac co tu piszecie:(

_________________
pijemy za mamy bo jak mamy to pijemy:P


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, o 12:28 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2003, o 16:28
Posty: 260
Lokalizacja: zapi
Karma: 0
czy ta opcja r_ambientLightOnly wylacza wszytskie inne swiatla i zostawia glówne jak w q2? tzn robi to samo co fps mapy ?
edit
Odpowiedz tak... wyraznie zwiesza ilosc fps... mozliwe ze fpsowe mapy juz nie ebda potrzebne. :D Na moim Gf 6200 w 800-600 mam stale fps na kazdej mapie.

Zajebiscie. Z ciekawosci Wlozylem stara grafe Gf2 mx 400 i odpalilem.. Ku mojemu zdziwieniu Na mapach 1v1 mialem w okolicach 40 fps ze spadkami do 30 czyli luzno da sie poskakac LOL ! jesli komus nie straszne fpsy i pamieta zcasy gdy q2 odpalano na s3 virge :D,

jak dla mnie to brakuje jeszcze tylko komendy r_lightmono :D zeby bylo czarno bialo :D

_________________
szef podw


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, o 14:13 
Cichociemny

Dołączył(a): 2 sie 2003, o 13:03
Posty: 114
Karma: 0
kurde a rozmiaru wybuchu z rl i grenade nie dodali :/ all ok ale eksplozja wychuchu nie musi byc taka duza ..

kriss ponizej 40(no moze 35) fps nie da sie juz grac ..to taka maxymalna granica gdzie jeszcze cos widzisz ponizej jestes freefragiem na mapie, granie na gf2 (32mb) i celeronie/duronie to przerost formy nad trescia.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 gru 2005, o 15:21 
Slaby koles
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2005, o 14:57
Posty: 15
Karma: 0
http://www.esreality.com/?a=post&id=962987

oficjalne ustawienia, dobrze sie tego trzymac.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 gru 2005, o 19:38 
Przyczajony

Dołączył(a): 28 lip 2003, o 00:22
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 0
1. W CTF nie widac wyniku w lewym gornym
2. Nicholery nie moge go zmusic by brightskiny dzialaly - wie ktos ?
Te zmienne:
ui_teamColorIntensity 1
ui_enemyColorIntensity 1
chyba niezbyt dzialaja...

Reszta zmian bardzo fajna 8)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2005, o 11:54 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Wyniki nie tylko w ctf nie widac, ale w team dm tez, tzn. nie zawsze, wczoraj wlasnie zauwazylem ze jak gralismy pierwszy mecz to byl a na drugim juz nie :E
Tez jest jakis bug teraz w postaci niewidocznych itemow :O Ale tylko na tourney, ze nie widac wiekszosci itemow jak armor, apteczki, ammo, widac chyba tylko bronie. Ale wydaje mi sie ze to jest przez ta komende r_ambientLightOnly "1" ale nie jestem pewien, no i nie zawsze sie tak robi.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, o 11:31 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Jest juz wersja 0.11a, podobno zostal zlikwidowany juz ten bug z niewidocznymi itemami w tourney.

http://quake4.owned.pl/?1:1:214 - tutaj sa linki, jest tam tez najnowszy q4max 0.71


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, o 12:36 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2005, o 22:25
Posty: 1514
Lokalizacja: Bia
Karma: 23
jak zrobic zeby ten status graczy z timu jak u mess'a : http://www.mess.neostrada.pl/skiny.jpg , wygladal tez tak u mnie ?

U mnie to jest bardzo malutkie okienko ze musze przygladac sie co tam jest napisane i nie ma lokacji gdzie sie znajduje gracz z timu.Sa tylko takie rzeczy jak ile ma hp / armora i jaka bron ma. Jest jakas komenda na to ?

_________________
Make way for the bad guy. /www.UJB.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, o 13:43 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
bo screen jest z q4maxa a nie xbattle...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 26 gru 2005, o 14:19 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2003, o 16:28
Posty: 260
Lokalizacja: zapi
Karma: 0
moze mi ktos zapodac configa zeby q4 wygladal jak u messa i takie nkolory skinow ?.. chodzi o uwtawineia do battle i q4max

edit
aha i urbas jakbys mogl to zachowaj swoja liste servreow i wyslij mi albo wystaw bo mi nawqet zcrackowane eye nie pokazuje nic :|

_________________
szef podw


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza