[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 13 gru 2019, o 12:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z pingiem:(
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 16:31 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2005, o 17:14
Posty: 1036
Lokalizacja: Szprotawa/Wroc
Karma: 62
Mam dosyc poważny problem :/
A mianowicie sprawa wyglada tak: Wczoraj założyli mi neta, jest to radiowka ktora jest tam rozdzielana na kilkanaście/kilkadziesiat osob. Wczoraj patrze transfer przy plikach ok.(200kb-300kb/s, nieraz troche gorzej 50kb/s, 80kb/s), jednak po zainstalowaniu eye daje odswiezanie pingu i patrze a tutaj najczesciej ping 300-500 :( wziolem przedewszystkim neta żeby sobie pograc w gry, zdarzał sie ping 50 ale po 3 min wracal to w/w pingu.
Teraz z tym chce pogadac z adminem. Ale niewiem co dokładnie mu powiedzieć, ponieważ jedni mi mowili o przydzieleniu portów na gry a słyszałem też inna wersje zeby zrobił cos z uploadem. Ja sie na tym nieznam wiec myśle ze ten kto sie zna to powie z czym najlepiej sie skierować do Admina. Ta radiowka jest na cała Szprotawe i jakies tam wiochy w pobliżu. Szukałem czy jest podobny temat to nie doszukałem sie niczego podobnego, jesli cos takiego isntnieje to mozna mnie przeniesć to tego tematu!

Z góry thx


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 16:37 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 13 sie 2005, o 08:09
Posty: 429
Karma: 6
niewierz eye


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 17:00 

Karma: 0
Eye przelicza ping na packet lost'y. Dlatego czest w q2 ping pokazuje 40-50, ale na netgraphie jest sporo czerwonych kresek


Góra
   
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 17:10 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 cze 2002, o 18:43
Posty: 2441
Lokalizacja: Słupsk
Karma: 63
cóż za avart rafee :D moja bułeczko szczecińska :D

_________________
Killer aka houxay


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 17:21 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2005, o 13:15
Posty: 2255
Lokalizacja: Białystok
Karma: 100
toż przecież jest topic help :/ po co zakładać nowy ?

_________________
I gotta fly away. Gotta catch the train.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Problem z pingiem:(
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 18:00 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
$this->bbcode_second_pass_quote('KuBi', 'M')am dosyc poważny problem :/
A mianowicie sprawa wyglada tak: Wczoraj założyli mi neta, jest to radiowka ktora jest tam rozdzielana na kilkanaście/kilkadziesiat osob. Wczoraj patrze transfer przy plikach ok.(200kb-300kb/s, nieraz troche gorzej 50kb/s, 80kb/s), jednak po zainstalowaniu eye daje odswiezanie pingu i patrze a tutaj najczesciej ping 300-500 :( wziolem przedewszystkim neta żeby sobie pograc w gry, zdarzał sie ping 50 ale po 3 min wracal to w/w pingu.
Teraz z tym chce pogadac z adminem. Ale niewiem co dokładnie mu powiedzieć, ponieważ jedni mi mowili o przydzieleniu portów na gry a słyszałem też inna wersje zeby zrobił cos z uploadem. Ja sie na tym nieznam wiec myśle ze ten kto sie zna to powie z czym najlepiej sie skierować do Admina. Ta radiowka jest na cała Szprotawe i jakies tam wiochy w pobliżu. Szukałem czy jest podobny temat to nie doszukałem sie niczego podobnego, jesli cos takiego isntnieje to mozna mnie przeniesć to tego tematu! Z góry thx


Podobnie bylo u mnie w sieci. Namowilismy admina i zalozyl priorytety na porty ktore Q2 wykorzystuje i wszystko chodzi OK. Pingi po 15-17 - oczywiscie nie wszedzie... A eye zawsze przeklamuje pingi i nie ma co na to patrzec...
_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 18:34 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lip 2002, o 13:09
Posty: 1571
Lokalizacja: z wlasnej woli
Karma: 14
NOWY TOPIK ROX

_________________
-


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 18:36 
Kozak

Dołączył(a): 12 lip 2004, o 15:47
Posty: 1605
Karma: 0
popros admina, zeby przydzielil portom docelowym 279XX najwyzszy priorytet(o ile nie ma w regulaminie sieci ze gry sa be), tu chodzi o szybkosc przetwarzania a nie o szerokosc pasmo

_________________
asd

КГБ


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 19:31 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2005, o 17:14
Posty: 1036
Lokalizacja: Szprotawa/Wroc
Karma: 62
$this->bbcode_second_pass_quote('befree', 't')oż przecież jest topic help :/ po co zakładać nowy ?


wiem że jest ten topic ale z tego co patrzałem to tam wieksza połowa pytań jest zlewana :( a mi zalezy na tym wiec załozyłem nowy topic


$this->bbcode_second_pass_quote('kaos', 'N')OWY TOPIK ROX

I po co pierdolisz tak? jak nie wnosisz nic do tematu to sie nieudzielaj sie. Widzialem tematy np. Nabij posta i nikt nic nie miał do niego


Thx sqeeb [+]

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 20:13 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 lut 2005, o 13:15
Posty: 2255
Lokalizacja: Białystok
Karma: 100
no ale widzisz, problem załatwisz a topic z dupy zostanie i pojdzie na śmietnik jakby każdy myślał tak jak ty to codziennie było by po 100 takich topiców.

_________________
I gotta fly away. Gotta catch the train.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 21:09 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 24 cze 2003, o 17:32
Posty: 356
Lokalizacja: Gdynia
Karma: -11
do smietnika z tym


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 21:45 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2004, o 20:45
Posty: 789
Lokalizacja: ha_mster
Karma: 33
balcerowicz musi odejsc

_________________
o <- pch


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 wrz 2006, o 22:35 
Kozak

Dołączył(a): 12 lip 2004, o 15:47
Posty: 1605
Karma: 0
kaczynscy musza mowic

_________________
asd

КГБ


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, o 11:27 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lip 2002, o 13:09
Posty: 1571
Lokalizacja: z wlasnej woli
Karma: 14
$this->bbcode_second_pass_quote('KuBi', '')$this->bbcode_second_pass_quote('befree', 't')oż przecież jest topic help :/ po co zakładać nowy ?


wiem że jest ten topic ale z tego co patrzałem to tam wieksza połowa pytań jest zlewana :( a mi zalezy na tym wiec załozyłem nowy topic


$this->bbcode_second_pass_quote('kaos', 'N')OWY TOPIK ROX

I po co pierdolisz tak? jak nie wnosisz nic do tematu to sie nieudzielaj sie. Widzialem tematy np. Nabij posta i nikt nic nie miał do niego


Thx sqeeb [+]

ej czlowieku wez sie pierdol! napisal bys na q2.pl ze masz taki i taki problem itp to bysmy CI pomogli, generalnie po chuja zakladac taki topik jak ich jest milion? o tym ze musisz miec wiekszy priorytet pisano juz nie tylko na tym forum milion razy wiec o co Ci chodzi? nie tlumacz sie ze nikt CI nie odpisuje! EOT topik do kosza :{} wlasnie jak dawalem CI minusa zauwazylem ze jestes ze szprotawy tak wiec SORY CZLOWIEKU ZE DO CIEBIE PISZE
_________________
-


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, o 11:55 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:27
Posty: 6753
Karma: 172
ile w dzisiejszej mlodziezy jest agresji ...

_________________
get rich or die tryin


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, o 12:00 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 00:09
Posty: 2065
Karma: 63
$this->bbcode_second_pass_quote('roucz', 'b')alcerowicz musi odejsc


:(

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, o 12:44 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
Nie wierz łączom radiowym. To jest mega gowno. Na pakiet losty nie wpłyniesz, a zazwyczaj pingi, to wina admina.

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 wrz 2006, o 13:27 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Niestety niektore osoby maja racje, nie zakladamy osobnego topika do takich rzeczy. Pomijajac juz topic "HELP!" to nawet jest osobny topik "Radiowka." wystarczy uzyc opcji szukaj (http://fb.planetquake.pl/pliki/lekcja2.swf :S). I nie mow ze ktos bedzie olewal tamte topiki i ci nie odpowie na twoje pytanie nawet jesli nie znalazles najpierw odpowiedzi na nie, bo napewno tak nie jest, jak widac inni tam uzyskuja odpowiedzi na nurtujace ich pytania.
Dla ciebie jest to priorytetowa sprawa, spoko, ale gdyby kazdy zakladal z tego powodu osobny topik to dziennie by powstawalo 20 topikow, przy czym 90% odpowiedzi na te pytania juz mozna znalesc korzystajac wlasnie z opcji szukaj.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza