[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 12 gru 2017, o 22:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 17 sie 2011, o 10:29 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
Aktualnie przygotowuje rowniez q2 do sciagniecia dla ludkow jako alternatywa dla q2full.glt.pl. Graficznie mysle ze podolam sam do stworzenia optimum, jak rowniez zaplecze w postaci czytelnego cfg... jednakze potrzebuje by ktos w tym czasie zaczal tworzyc dokladny readme do takiej paczki, ktory bedzie sluzyl nowym jako wstep...

ktoś chętny do pomocy?

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 17 sie 2011, o 16:23 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 22:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Pyrlandia
Karma: 101
w paczce powinien znajdowac sie rowniez mirc z preforem aktywnych kanałow i opisem do czego sluzy irc scenie q2 i jak bardzo jest to ważne narzedzie kłejkerów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 17 sie 2011, o 16:26 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
a podjąlbys sie przygotowania irca?

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 17 sie 2011, o 16:42 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2008, o 13:07
Posty: 1308
Karma: 101
Mirc to jedno, ale nie każdy ściągając q2 chciałby instalować od razu kilka innych rzeczy.
Rozmawiając kiedyś z Mankiem z hck też zasugerował, że go nie kręciło to życie na ircu i jakoś kontakt się urwał, bo zwyczajnie nie używał tego programu.

Sprawa wygląda też tak, że irc dostępny jest poprzez stronę www, co mogłoby niejednej osobie ułatwić życie, gdyż w przeglądarce, bez instalowania i ustawiania programu mogliby w sposób szybki i łatwy znaleźć kontakt.
Wszystko pewnie można by zawrzeć w pliku readme.txt.

I jeszcze jednak rzecz co do w/w pliku tekstowego. Jaki namiar na ogólny kanał o quake2?
  • #q2.pl odpada, bo nie jest to kanał quakowy, a popierdółkowy,
  • #plq2 to kanał o q2, ale w czasie ligi (jeśli plq2 ruszy) będzie tam burdel. Jeśli liga się nie odbędzie i nic w sezonie nie zostanie rozegrane to q2 pewnie umrze w wegetacji,
  • #quake2.info ? Póki co nie jest tak ogólny jak #q2.pl i #plq2 gdzie jest dużo graczy mogących pomóc w niemal każdej chwili, oraz nie jest to kanał gdzie przesiaduje cała "scena" i gracz mógłby się poczuć jak jeden z nich.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 17 sie 2011, o 21:35 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
irc nie potrzebny jak dasz autoexec z linkiem do irca na sq2 przy starcie konsoli.

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 17 sie 2011, o 21:39 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
mozna utworzyc zarowno jak i przykladowego klienta irc, ktory bedzie czescia q2 jak i dac namiary na webchat online. pytanie czy ktos przygotuje wersje mirca.

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 17 sie 2011, o 21:39 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 22:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Pyrlandia
Karma: 101
irc przez web słaby po 1 przegladarka musi byc caly czas właczona i zabiera pamiec zwykly irc zajmuje bardzo niewiele a po drugi to zmora dla tych co zakladaja konta NF.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 17 sie 2011, o 21:41 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
a ile to pamieci dzis mamy zeby nie moc uciagnac q2 i przegladary. w przegladarce masz tez skany na serwere i wuchta wiary :wink: ciagle jedno i dugie ma wlaczone. no problomo z tym. nie ma bolesci serio.

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 18 sie 2011, o 19:00 
Cichociemny

Dołączył(a): 22 lut 2010, o 23:41
Posty: 140
Lokalizacja: Gdańsk
Karma: 4
chetnie napisze readme dla laikow

_________________
q2 gicioruje


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 22 sie 2011, o 19:02 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1427
Lokalizacja: de
Karma: 118
nie wiem czy widzieliscie:

http://elysium.tastyspleen.net/q2starter/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 22 sie 2011, o 19:33 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
norman napisał(a):


no i mozna sie wzorowac na przejrzystosci... zrealizowania strony downloadu q2...

leci +, bo nie widzialem

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 6 mar 2012, o 20:00 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1427
Lokalizacja: de
Karma: 118
http://q2s.tastyspleen.net/

nowy adres i nie wiem czy nie odslona

dopoki nie ma newashowego odnosnika mozna by bylo to podlinkowac pod wszystkie polskie strony traktujace o q2


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 6 mar 2012, o 20:31 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2008, o 13:07
Posty: 1308
Karma: 101
Jest trend na szukanie sposobu ratowania sceny q2.

Często było kiedyś tak, że grało się w q2, a znajomemu się podawało link do q2download.Zwykły q2 download z niezbędnymi plikami jest chyba podstawą ku temu. Problem taki, że administratorzy serwerów, czy opiekunowie mają to w dupie. Niech liga plq2 trwa sobie i jest cacy.


ps. Mam nadzieję, że tym komentarzem zmobilizowałem kogoś do podpięcia adresu q2 download do serwerów, bo nie zdają sobie sprawy jak to jest pomocne. Tutaj chodzi o więcej informacji w konsoli, niż tylko błędny moduł anticheat.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 19 mar 2012, o 16:45 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4120
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
jak wiadomo od dawna download.planetquake.pl jest podpinany pod http download na serwerach q2, szkoda zeby te wszystkie pliki ktore tam sa sie "marnowaly" bo tak naprawde sa tylko wykorzystywane przez serwery q2 zeby ludzie przez q2 mogli dociagac automatycznie szybko brakujace mapy / textury itd.

tak na szybko zrobilem pod ta domena prosta stronke, skopiowalem to co jest na q2full.glt.pl, jakby znow mialo kiedys zaginac w akcji, jak to bylo z fajnym downloadem v3nona gdzie byly paki / configi itd, oprocz tego zrobilem zakladke mapy, wyszukiwarke map... jako ze na serwie lezy ponad 6000 map przeze mnie zgromadzonych na przestrzeni wielu lat, same mapy ważą prawie 6GB nie mowiac o texturach i innych rzeczach do nich (jakies 50 000 plików), wiec mozna szybko znalesc poszukiwana mapke, jest naprawde wiele fajnych map, moze nie wszystkie nadaja sie do codziennego grania, ale my czesto gralismy w "berka" na nich i mozna niezle bekule pokrecic na nich, kiedys codziennie gralismy kilka nowych map, ale tak czy tak pewnie tylko ulamek z nich zdazylismy przegladnac

reszta narazie to tylko linki do list plikow na serwerze, narazie czasu nie mam zebyz robic wiecej, zeby jakos posegregowac i porobic porzadnie dzialy np. z modami itd., moze kiedys w wolnej chwili...

serwer z przykladowymi takimi mapkami jest tutaj:
PLANETQUAKE BEREK|78.46.41.13:27915 pass: berek
kilka wybranych na ktorych grywalismy


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 19 mar 2012, o 21:25 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
Great! Mocno techniczne ale świetne spięcie w przystepną całość. Szacunek za gigabaze.

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 16 wrz 2012, o 15:38 
Fajny

Dołączył(a): 6 paź 2003, o 08:48
Posty: 984
Lokalizacja: Gi
Karma: 37
naszlo mnie zeby sobie poskakac troche w q2. jak sciagne "Quake II z R1Q2 i 32bitowymi teksturami (wersja 1)" z http://q2full.glt.pl/ to czy musze miec cos jeszcze zeby pograc na serwerach, czy to wystarczy?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 16 wrz 2012, o 15:54 
Cichociemny

Dołączył(a): 22 lut 2010, o 23:41
Posty: 140
Lokalizacja: Gdańsk
Karma: 4
zemo napisał(a):
naszlo mnie zeby sobie poskakac troche w q2. jak sciagne "Quake II z R1Q2 i 32bitowymi teksturami (wersja 1)" z http://q2full.glt.pl/ to czy musze miec cos jeszcze zeby pograc na serwerach, czy to wystarczy?


potrzebujesz jedynie jeszcze ten link
http://q2servers.com/?mod=*&g=*&m=*&c=pl&ac=*&s=&player=
wpisujesz connect
i dzida

_________________
q2 gicioruje


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: q2 do sciagniecia
PostNapisane: 17 wrz 2012, o 10:46 
Mroczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 kwi 2010, o 09:18
Posty: 452
Lokalizacja: Area 51
Karma: 20
Już lepiej tą stronę http://serwery.planetquake.pl/ wkońcu po coś urbas to robi...

_________________
Kyokushin Army Soldier


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza