Fajny |
 |
Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22 Posty: 807 Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków Karma: 144
|
Cześć Nie ukrywam, że mam pewne zastrzeżenia odnośnie sposobu przyznawania banów. System kar, który wdrożono ma niewątpliwie zalety, jednakże pewne reguły mi się nie podobają. Pozwolę sobie wkleić punkty regulaminu:
Moje propozycje zmian:
- pkt1. Osoba "niezrzeszona", która uzyskuje wpis w hall of shame: ban tygodniowy. Następny wpis: ban 3-miesięczny. Kolejny wpis: ban roczny. Kolejny: permban.
Osoba "niezrzeszona", świeżak, który zostanie przyłapany na cheatowaniu - ban 3m-ce/rok/permban
- pkt2. Osoba znana scenie, która otrzymuje wpis podczas pickupów: ban 3m-ce/rok+ban na lige/permban
Osoba znana scenie, która przyłapana zostanie na cheatowaniu podczas pickupów: ban 6m-ce+ban na lige/ban 2 lata/permban
- pkt3. Osoba grająca w lidze na cheatach: ban 2 lata/kolejny przypadek: permban
- pkt4. Fejkowanie w lidze: ban na serwery 3 m-ce + usunięcie z ligi / again = permban
- pkt5. Obejście systemu nf:
- udostępnienie konta cheaterowi: ban 6m-cy dla osoby, która udostępnia konto + wydłużenie bana cheaterowi o 6m-cy / again: permban dla 2 osób lub, gdy cheater zaczyna grać, po 1 zajściu, z konta innej osoby: permban dla cheatera + 18m-cy kary dla 2 osoby, która postanowiła użyczyć konta cheaterowi - udostępnienie konta koledze, który nie jest cheaterem : ban 3m-ce/6m-cy/rok/permban - próba wyłudzenia dodatkowego konta nf: ban 6-mcy / again: permban
- pkt6. Ogólnie bany progresywne 1 ban: między 3 a 6 miesiącami (zależne od szkodliwości przewienienia) / każdy kolejny dłuższy
- pkt7.
- wyzywanie/obrażanie/szkalowanie udokumentowane demem (nie screenshotem) z serwera nf - ban 2 tygodnie/2 miesiące/6 miesięcy/permban - upierdliwe łączenie się na serwer podczas meczu ligowego, aby "obsować" - ban 2 tygodnie/2 m-ce.../...
- pkt8. - patrz pkt. 5
Dlaczego warto to przemyśleć? Przykład: Na scenie pojawia się pan A. Grywa w q2, spodobało mu się. Gra od 6 m-cy i nagle robi jakąś głupotę, za którą przychodzi mu ponieść 2 letnią karę. Czy taka osoba wróci do q2? W tym momencie 2 scenariusze: - syndrom give: kolejne próby wyłudzania konta - efekt nie gra i nie zagra. Scena traci 1 osobę. Na zawsze. - gość godzi się z karą. 2 lata to dużo. Znajduje więc inną grę, która go wciąga i nigdy nie włącza już q2. Uważam, że krótsza kara dla takiej jednostki może przynieść większą korzyść dla sceny niż ban 2letni. W przypadku, gdy wykluczenie nie podziałało wychowawczo - kolejna kara, dłuższa. W tym momencie scena nie traci wiele - gamoń nie może wszakże grać... W przypadku, gdy resocjalizacja się udała, mamy +1 playera na scenie i wszyscy są zadowoleni.
Uważam, że osoby, które przewiniły a ich występek nie był wyjątkowo szkodliwy powinny zostać odbanowane. Mówię o takich, które co najmniej od 3 miesięcy siedzą "na ławie". Należy dać im szansę. Gówna, zbanowanego permanentnie, tykać oczywiście nie należy.
Co sądzicie o tym? To bardzo ogólne założenia, które tu przedstawiłem. Może warto się zastanowić nad zmianami? I te zmiany wprowadzić..
_________________ [inc]sil: please...
|
|