[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 21 paź 2019, o 20:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 02:21 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
mysle ze slowo zalosne pasuje jak ulal do proby opisania postawy przedstawionej w poscie kolejnego arlekina z pewnej ekipy

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 03:36 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:47
Posty: 1966
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 30
to ja nie wiem norman o co tobie chodzi, po co jakis whois? co to zmienia ? prosze odpowiedz mi na to reszty mozesz nie czytac
fakt na kurniku dawno nie gralem, chyba lepiej tam tracic czas niz czytac wasze wypociny
te wasze wakacyjne ligi q2 padly wam na mozg chyba


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 07:08 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
zaimplementowanie tego wszystkiego zajmie czas harvenowi a nie zmieni niczego, z powodu opisanego wczesniej przez urbaska. ludzie nie graja na nf, bo chca fejkowac. nowa implementacja w dalszym ciagu nie daje im anonimowosci, wiec to niczego nie zmieni.

na pewno nie zgodze sie, ze brak akceptacji nofake'a spowodowany jest niechecia do czesci osob zarzadzajacych scena. robicie z tej gry nie wiadomo co.

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 11:13 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('neveride', 'z')aimplementowanie tego wszystkiego zajmie czas harvenowi a nie zmieni niczego

zmieni. prosta odpowiedz. np zdejmie obowiazek z grania z jednym nickiem. kto bedzie chcial poznac czyjas tozsamosc bedzie mial do tego mozliwosc, a ludzie beda mogli sobie klikac jak chca.

$this->bbcode_second_pass_quote('neveride', '
')ludzie nie graja na nf, bo chca fejkowac. nowa implementacja w dalszym ciagu nie daje im anonimowosci, wiec to niczego nie zmieni.
no i dlatego ze ludzie nie graja na NF pozostawmy wszystkie serwery puste tak jak sa. to czy taka aktualizacja zmieni sytuacje czy nie, dowiesz sie dopiero wtedy gdy sprawdzisz. prawda jest taka ze wszystkie serwery z NF swieca pustkami, a astery sa oblegane. Taka aktualizacja nie daje anonimowosci na stale ale daje ja do momentu wpisania whois przez innego gracza. rozluznia sztywne ramy NF a nadal kazdy moze wiedziec kto jest kto.

$this->bbcode_second_pass_quote('neveride', '
')na pewno nie zgodze sie, ze brak akceptacji nofake'a spowodowany jest niechecia do czesci osob zarzadzajacych scena.
a czy ktos kaze ci sie na to zgodzic? nikt nigdzie nie napisal ze NF nie jest akceptowany przez to ze ktorys admin NF jest debilem.

$this->bbcode_second_pass_quote('neveride', '
')robicie z tej gry nie wiadomo co.
robicie z tego NF nie wiadomo co.

btw. kiedy ostatni ty czy exe grales w q2 wiecej niz jeden mecz?
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 11:48 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
exe, neveride ile czasu zajmie to harvenowi?

bo jeśli nie wiecie, to po co mówicie o jego pracy.

Dzięki, że NoFake nie musi być domyślny i taki sam na wszystkich serwerach. Dzięki za wprowadzenie Blacklist i Whitelists. Dzięki, za udostępnienie go dla wszystkich.

Dlatego będę starał się o to, żeby możliwość zmiany nicka na serwerach NoFake była opcjonalna i pozostała w gestii admina serwera a nie adminów NoFake.

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 18:39 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
A ja też bym chciał WHOIS w NF.
Wystarczy samo polecenie: players, które pokaże mi kto jest kto.

Przypisanie nazwy użytkownika do zmiennej. Odblokowanie polecenia name. Modyfikacja players (badz implementacja nowego polecenia) które wypluje uzupełnioną zmienną.

Myślę, że nie jest to aż tyyyyle roboty.

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 18:54 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
name tak naprawde jest odblokowane, tylko ze w name musi sie zawierac nick z loginu nofake czyli np. doddy_sram_kupe :D
kwestia tylko odblokowania calego nicka, a auth jest pokazywany przy wejsciu na serwer, eweutlanie dodatkowa komenda players

ale generalnie nie o to chodzi, nadal twierdze ze to nie jest powod dla ktorego serwery nofake sa puste, ze ktos bedzie mogl sobie dac calego nicka z dupy a nie tylko po czesci


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 19:01 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
nikt nie mowi ze to powod pustek na NF... ale taka zmiana na pewno bedzie bardziej user-friendly :)

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 19:26 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2008, o 13:07
Posty: 1308
Karma: 101
Zapomniałeś dodać że user-frendly-dla-fejków.

Mi takie cos nie przeszkadza, ale to zwyczajne zawracanie dupy Harvenowi, no i więcej roboty podczas gry, bo trzeba sprawdzać i wpisywać/wciskać coś. Jeśli tak wiele osób ma problem, to można to zmienić, ale nie rozwiąże to problemu i nikt nie powie nagle, że NF jest cacy a był be.
Jeśli tacy gracze jak nesquik, grzexs (czy jak mu tam), lub bezel (notabene stosunkowo nowi gracze) potrafią grać na własnym nicku i nie płaczą, to reszcie powinno być zwyczajnie wstyd, jeśli boją się nf, bo muszą grać na SWOIM nicku. Żeby jeszcze co poniektórych 15 latek neskupiak musiał uczyć tego :(. KONIEC ŚWIATA !


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 19:48 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1428
Lokalizacja: de
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('doddy', 'A') ja też bym chciał WHOIS w NF.
Wystarczy samo polecenie: players, które pokaże mi kto jest kto.

Przypisanie nazwy użytkownika do zmiennej. Odblokowanie polecenia name. Modyfikacja players (badz implementacja nowego polecenia) które wypluje uzupełnioną zmienną.

Myślę, że nie jest to aż tyyyyle roboty.


$this->bbcode_second_pass_quote('', 'n')ikt nie mowi ze to powod pustek na NF... ale taka zmiana na pewno bedzie bardziej user-friendly :)

+1

pisalem o takim czyms podczas powstawania nf tak jak i pare osob o podobnym rozwiazaniu, i wedlug mnie, chociaz to nie jest sposob na rozwiazanie astergate, nie wiem wogole dlaczego stalo sie to pewnego rodzajem medium wedlug niektorych, to jest to super upgrade nofake'a ktory nie jako staje sie coraz lepszym modułem do q2. Napewno taka opcja zyskała by zwolennikow na polskiej jak i na europejskiej scenie (mysle nawet ze na tej drugiej zdecydowanie wiecej).

$this->bbcode_second_pass_quote('', 'Z')apomniałeś dodać że user-frendly-dla-fejków.

Mi takie cos nie przeszkadza, ale to zwyczajne zawracanie dupy Harvenowi, no i więcej roboty podczas gry, bo trzeba sprawdzać i wpisywać/wciskać coś. Jeśli tak wiele osób ma problem, to można to zmienić, ale nie rozwiąże to problemu i nikt nie powie nagle, że NF jest cacy a był be.

-1

Jesli jak napisal doddy to nie jest az tak duzo roboty, to moze wlasciwym sposobem jest ankieta na scenaq2.pl o implementacje takiej latki nf. Zobaczymy czy jest to dla kogo robic, bo faktycznie jakbym mial cos robic dla 2 osob to bym raczej nie tracil czasu na to.

Pozatym jak juz newash pisal bodajze w jednym z watkow mozna ustawic pare serwerow z wylaczona taka opcja a pare z nowymi ustawieniami.

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 1 sie 2011, o 20:03 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1235
Karma: 9
moje zdanie- jest dobrze jak jest, jak sie chce grac z kims kogo sie kojarzy mozna wejsc na serva z NF -np pozbierac ludzi z astera, zawolac do jakiegos chociazby 2/2 i heja,
osobiscie na asterach jak mam cpt i nie chce w timie fejka, mowie ze fejka nie pikam i zaraz sie reale robia bo kazdy woli zagrac jednak niz obsowac - czyli jednak sie da, ... rzadziej pojawia sie plumkanie zeby pikac bo kick, ale bywa i tak, ze dostaje kicka bo nie chce brac do timu jakiegos z dupy feja :D,
wg mnie wprowadzenie takiej zasady ze mozna miec dowolny nick tylko utrudni sytuacje a nie wprowadzi przeciez zasadniczej zmiany bo i tak juz bedzie wiadomo kto dostal w dupe od jakiegos swierzaka, ktory szybko polapal o co chodzi... a potem wstyd i placz i zgrzyt zembow bo PRZEGRALEEEMMMM :(((, ale co z tego? to tylko gra ;)
tak jak pisal Urbas, mozna se dac Qiub.mp3, albo Qiub.sram kupe. i wiadomo ze ja to ja, ktos se da nika "mp3" i musze sie bawic w komendy zeby sprawdzic kto jest kto, rozkminy kogo gdzie piknac zeby bylo rowno itd, po co tak motac skoro i tak kazdy ma wiedziec (po komendzie) kto jest kim? imo ludziom sie po prostu nie chce grac na realach i tyle (wiekszosci), wola postrzelac jako "jeb_sie_lamo" i miec wyjebane na to czy go leje jakis swiezak, bo przeciez i tak nikt nie obczai ze on to on... zal.pl i tyle.
podsumowujac, imo jest ok, a ta zmiana nic nie wniesie
aha, Dem, z Toba dyskutowac mi sie nie chce, wiec nie odpisuj na mojego posta, wiem jakie masz zdanie, ja mam takie i tyle, nie bede sie z Toba wyklucal bo to nie ma sensu.

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 2 sie 2011, o 20:59 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 28 gru 2002, o 20:40
Posty: 769
Lokalizacja: PODJUCHY-GORKI
Karma: 2
Podstawowa wada tego pomyslu ktora wedlug mnie go dyskwalifikuje jest to ze podczas sprawdzania kto gra na serwach za pomoca gamespy/ase nie bedzie widac prawdziwych nickow. Ja zawsze patrze kto sobie klika zanim wejde na serwer i przez ta modyfikacje bedzie trzeba wlazic na serw i "recznie" sprawdzac kto gra.

_________________
dmC|Ble


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 2 sie 2011, o 21:09 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1428
Lokalizacja: de
Karma: 118
Tak, 30sek aby wejsc na serwer i wpisac w konsoli komende to rzeczywiscie dyskwalifikacja.

pozatym to ze bedzie mozliwosc aliasowania, nie znaczy ze wszyscy beda od razu nie grac na swoich nickach.

pozatym tak teraz mi wpadlo ze mozna tez zablokowac mozliwosc posiadania 1-2 znakowych nickow.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 2 sie 2011, o 22:02 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 28 gru 2002, o 20:40
Posty: 769
Lokalizacja: PODJUCHY-GORKI
Karma: 2
$this->bbcode_second_pass_quote('norman', 'T')ak, 30sek aby wejsc na serwer i wpisac w konsoli komende to rzeczywiscie dyskwalifikacja.

pozatym to ze bedzie mozliwosc aliasowania, nie znaczy ze wszyscy beda od razu nie grac na swoich nickach.

pozatym tak teraz mi wpadlo ze mozna tez zablokowac mozliwosc posiadania 1-2 znakowych nickow.


to gratulacje jak masz dodany jeden serwer ktory sprawdzasz
_________________
dmC|Ble


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 2 sie 2011, o 22:26 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1428
Lokalizacja: de
Karma: 118
? ?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 2 sie 2011, o 22:49 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22
Posty: 807
Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków
Karma: 144
Kolt, chyba nie napiszesz mi, że wchodziłbyś na każdy niepusty serwer, który odświeża Ci ase, celem sprawdzenia autentyczności osób :D Raczej sprawdzałbyś jeden, góra dwa, gdzie klikają osoby znane Ci/lubiane przez Ciebie, z którymi chciałbyś zagrać. Czy może źle zrozumiałem przesłanie?

_________________
[inc]sil: please...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 3 sie 2011, o 16:18 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('norman', 'T')ak, 30sek aby wejsc na serwer i wpisac w konsoli komende to rzeczywiscie dyskwalifikacja.

pozatym to ze bedzie mozliwosc aliasowania, nie znaczy ze wszyscy beda od razu nie grac na swoich nickach.

pozatym tak teraz mi wpadlo ze mozna tez zablokowac mozliwosc posiadania 1-2 znakowych nickow.

same here.

podpytalem harvena i odpowiedzial ze nie jest to duzo roboty. Ponoc trzebaby zrezygnowac z czesciowej juz funkcjonalnosci, ale imo. trzeba szukac jakiegos kompromisu, bo na nf swieci pustka. i z tego wzgledu szkoda roboty harvena, a nie ze musialby cos zrobic.

imo. mogloby to zachecic graczy, ale nie musi.
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 3 sie 2011, o 16:43 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
wg mnie wchodzi w gre tylko opcja mozliwosci zarzadzania tym wg uznania przez adminow serwerow, a nie jako domyslny nofake'owy setting.

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 4 sie 2011, o 09:55 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
włączenie NF na asterach albo wyłączenie serwera nie spowoduje tego że wszyscy zaczną grać na NF, po prostu serwery będą puste, tak jak to działo się kiedy aster #2 i aster plq2 miały nf a #1


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Możliwość aliasowania na serwerach NoFake
PostNapisane: 5 sie 2011, o 17:16 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 28 gru 2002, o 20:40
Posty: 769
Lokalizacja: PODJUCHY-GORKI
Karma: 2
$this->bbcode_second_pass_quote('sil', 'K')olt, chyba nie napiszesz mi, że wchodziłbyś na każdy niepusty serwer, który odświeża Ci ase, celem sprawdzenia autentyczności osób :D Raczej sprawdzałbyś jeden, góra dwa, gdzie klikają osoby znane Ci/lubiane przez Ciebie, z którymi chciałbyś zagrać. Czy może źle zrozumiałem przesłanie?


Zle zrozumiales przeslanie.
Moze byc sytuacja ze beda mecze na 5 serwerach i same fejki - wtedy moze byc tak ze sprawdzasz 5 serwow. W czasie sprawdzania np trzeciego zacznie ci sie juz mecz na czwartym gdzie graja twoje ziomki albo zblizeni skilowo do ciebie gracze. Jak masz serwy z nf to w ciagu 15s jestes w stanie sprawdzic kto gra na tych 5 serwach i juz wiesz gdzie wejdziesz pograc. Mam nadzieje ze rozjasnilem przeslanie.
_________________
dmC|Ble


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza