[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 26 paź 2020, o 06:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 3 cze 2010, o 18:29 
Glowny programista polskiej sceny q2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2003, o 20:49
Posty: 501
Lokalizacja: Krak
Karma: 24
Nie da sie.

Zart, juz gotowe :) Do potestowania na gingers.rulez.pl:27910 - czyli tam gdzie sie tez testuje NoFake.
Rzeczy jak weapon stay, techy, grapple mozna uaktywnic z menu glosowania w dmflags.
Jak bedziecie chcieli potestowac na lepszym laczu to udostepnie binarke.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 3 cze 2010, o 18:32 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
Czyli co? Just like that? :wink: a miało być we wrześniu.
Może Pio wrzuci na tokowy mega serwer?
Wielkie dzięki Harven.

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 3 cze 2010, o 19:01 
Glowny programista polskiej sceny q2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2003, o 20:49
Posty: 501
Lokalizacja: Krak
Karma: 24
Nie mowilem, ze we wrzesniu tylko ze pare miesiecy. Zawsze lepiej powiedziec wiecej, przynajmniej jak sie odechce to nikt nie powie, ze juz mialo byc ;) Poza tym trzeba jeszcze solidnie przetestowac, ale to juz pozostawiam wam.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 3 cze 2010, o 19:17 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 22:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Pyrlandia
Karma: 101
thx za prace


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 3 cze 2010, o 19:57 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
jest juz wrzucony na tym serwie testowym unictf czyli:
PLANETQUAKE UNICTF | 78.46.41.13:27911

wiec mozna testowac


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 3 cze 2010, o 20:13 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
no wiec wedlug mnie na pierwszy rzut oka wyglada wszystko super, ale oczywiscie bedzie trzeba pograc i potestowac czy nie ma bugow

glowne zalety:
- wszystko do czego jestesmy przyzwyczajeni z moda tdm, komendy itd
- warmup, ready i jazda, czyli mozna na tym juz nawet lige robic :)
- mozliwosc ustawiania z dmflags oraz z parametrow takich rzeczy jak hooka, techy, weaponstay, tp itd
- skiny, rowniez dowolnosc, mozna ustawic female i male w teamach jak w tdm, ale mozna rowniez jeszcze inaczej jak zrobilem to przed chwila czyli np. w red ustawia sie skiny male/ctf_b (czyli niebieskie male) a w red female/ctf_r (czyli czerwone female)
- nie ma bledu z techami, ze sie powielaly na mapie itd jak w lithium to teraz bylo
- mozna ustawic dowolnie te tp, w lithium wiadomo bylo tylko ff on/off ale to dzialalo na zasadzie ze nie zabieralo healtha ale armora zabieralo jak sie walnelo swojemu z teamu, teraz mozna ustawic to w dowolny sposob
- jest w koncu widczony normalnie czas do konca meczu (w lithium nawet zegara nie bylo)
- no i jesli nowa binarka znajdzie sie na serwerach bedzie mozna zavotowac unictf na dowolnym serwerze podobnie jak jest np. z insta w tej chwili, tylko bedzie trzeba porzadek zrobic z katalogiem, bo wiadomo tdm wszedzie dziala w katalogu tdm wiec jak ktos ma paka z ctf, skiny, mapy, ustawienia u siebie w katalogu ctf to bedzie trzeba sobie wszystko przygotowac w katalogu tdm (serwer ten testowy planetquake narazie odpalilem w katalogu ctf zeby poki co nie robic zamieszania)

mi jedynie co brakuje to jeszcze zeby po doniesieniu flagi bylo jak w lfire czyli pokazywalo czas w jakim niosl flage czyli cos w stylu urbasek captuured red flag in 12.2s bla bla


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 3 cze 2010, o 21:21 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
łiiii, ale daj Harven mapy dmowe(przerobione) na swoj server :P

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 3 cze 2010, o 21:43 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
pisalem wyzej, mozna potestowac na tym planetquake, jest wrzucony ten mod juz


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 5 cze 2010, o 15:37 
Mroczny

Dołączył(a): 20 mar 2005, o 19:17
Posty: 530
Lokalizacja: Białystok
Karma: 18
uctf będzie wrzucony na server tOk

_________________
te tam nie pierdol :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 5 cze 2010, o 16:29 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
nice Pio. tak trzymaj z tym serwerem!

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 6 cze 2010, o 08:03 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
na planetquake serwie jest wgrana nowa wersja moda, pokazuje juz rowniez czas doniesienia flagi :)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 6 cze 2010, o 11:16 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 22:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Pyrlandia
Karma: 101
techy nie dzialaly wczoraj


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 6 cze 2010, o 11:18 
Mroczny

Dołączył(a): 20 mar 2005, o 19:17
Posty: 530
Lokalizacja: Białystok
Karma: 18
Nie dzialaly techy i ktos mowil, ze ponoc zle liczylo accuracy.
Techy byly na warmupie, bylo widoczne, ze są enabled, a podczas meczu juz ich nie bylo. Teraz sprawdzalismy z Goatem.

_________________
te tam nie pierdol :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 6 cze 2010, o 11:20 
Cukierkowy

Dołączył(a): 18 paź 2003, o 21:05
Posty: 240
Lokalizacja: Radom
Karma: 17
no to zajebiscie, sa juz wszystkie najistotniejsze opcje do pelnego tp.
Ja jeszcze bym dodal przy wyniku w prawym dolnym rogu nick goscia, ktory niesie aktualnie flage. Czasem jest mlyn i nie bardzo wiadomo kto flage zebral wiec takie wyjasnienie by bylo fajne.

Swoja droga powaznym bugiem jest brak techow podczas normalnego meczu. Podczas warm-upa sa, ale juz po condumpie sie na nowo nie respawnuja...

Jesssssss najsłan jestes pio :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 6 cze 2010, o 11:30 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 22:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Pyrlandia
Karma: 101
a to ze nie dropuje broni to specjalnie zrobione?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 6 cze 2010, o 11:57 
Cukierkowy

Dołączył(a): 18 paź 2003, o 21:05
Posty: 240
Lokalizacja: Radom
Karma: 17
tak, przy weaponstay dropowanie broni nie ma sensu. Tylko ammo.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 6 cze 2010, o 12:10 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 22:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Pyrlandia
Karma: 101
a dropowanie flag:>


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 6 cze 2010, o 12:26 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
nie bylo techow wczoraj przez moment bo ktos juz zaczal sie bawic votowaniem dmflags i wylaczyl je, zablokowalem votowanie techow

nie ma dropowania flag... zawsze mozesz wpisac kill :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 6 cze 2010, o 23:58 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
hud na obsie nie działa (w sensie kogo obsuję) :)

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: UniCTF w modzie TDM
PostNapisane: 7 cze 2010, o 00:18 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
1. zdarzaja sie podwojne techy
2. respy na dm1 - ale to chyba dzial mapa
3. nie liczy wszystkich acc
4. na tablicy wynikow pokazuje fragi zamaist ilosc zdobytych flag

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza