No wlasnie... generalnie nie wiem czy jeszcze jakies mapy bedziemy robic wiec moze byc przydalo sie jakos te numery q2uctfX poukladac i jakos nazwac wszystkie mapy (pelne nazwy) zeby zrobic jakiegos mappacka (latwiej bedzie podmienic przy zmianach calego paka wraz z texturami itd niz za kazdym razem szukac nazwy mapy, usuwac, na nowo sciagac itd).
Macie jeszcze jakies propozycje ktore mapy z tdm poprzerabiac na unictf? Poki co mamy (nie podaje tych ktore nie sa grywalne jak q2dm3, nie wiem co z przerobka ptrip i fury oraz z najnowsza przerobka q2dm6):
Q2UCTF1 - Too EdgyPrzeróbka q2dm1, lustrzane odbicie, połączenie w miejscu wyjścia z room na arene oraz w under, w under quad, brak rejonu wody, z gornego rl mozna dotrzec do room, flagi w boxie, wszędzie zamiast wind są wyskocznie.
Ściągnij najnowszą wersję mapy
tutaj.
Q2UCTF4 - SuspensionPrzeróbka q2dm1, lustrzane odbicie, połączenie w miejscu rejonu wody, w miejscu polaczenia wyspeka z quad, brak wody - zamiast tego są małe kładki po obu stronach u góru z railem (pod nimi wyskocznie którymi można wskoczyć na kładke z rg lub do górnego rl), flagi na arenach, wszędzie zamiast wind są wyskocznie.
tutaj.
Q2UCTF5 - QuadnessPrzeróbka q2dm2, lustrzane odbicie, połączenie w miejscu quada, flagi na kładce łączonej rejon rl oraz wind. Mapa jeszcze będzie sporo zmieniana, zamiast wind będą wyskocznie, usunięta zostanie wszędzie woda itd.
tutaj.
Q2UCTF6Przeróbka q2dm6, lustrzane odbicie, połączenie w miejscu outside gdzie na srodku ustawiono quad, flagi umieszczone w bazach rg obok walca, zlikwidowane pomieszczenie gdzie bylo ya i kladki nad lawa, zlikwidowane pomieszczenie quada, dodano megasa oraz wyskocznie z sgg do bfg.
tutaj.
Q2DUEL8CTFPrzeróbka q2duel8, lustrzane odbicie, połączenie w miejscu górnej kładki oraz windy przy mh, flagi umieszczone przy cg. W miejscu połączenie na górnej kładce umieszczony dodatkowo quad.
tutaj.
FURYCTFPrzeróbka fury, lustrzane odbicie, połączenie w miejscu windy przy adrenalinie (zarówno u góry jak i na dole). Flagi umieszczone w miejscu rl, a rl umieszczone poniżej.
tutaj.
TLTFCTFPrzeróbka tltf, lustrzane odbicie, połączenie w miejscu kładki z railem, zamiast raila quad (rail w ogóle usunięty z mapy), usunięte kładki z quadem u góry, dodane kładki z flagi pomięszy górnymi kładkami.
tutaj.
PCTFPrzeróbka ptrip, lustrzane odbicie, połączenie w miejscu pomieszczenia z ra, flagi umieszczone przy windzie do rg.
tutaj.
Q2RDM2CTFPrzeróbka q2rdm2, lustrzane odbicie, połączenie w miejscu pomieszczenia z ya, flagi umieszczone na skrzynce na arenie.
tutaj.
Niektore newash nazwal juz, maja pelna nazwe i jakis numerek, ale wedlug tej listy od niego nie beda wszystkie mapy robione, poza tym proponuje zbey nieco pozmieniac z tymi numerami, zeby np. przerobka q2dm2 miala numer q2uctf2 (latwiej do rozpoznania) a nie q2uctf5 jak do tej pory, natomiast przerobka np. q2dm6 miala numer q2uctf6, a w wolne numery np. wcisnac inne grywalne mapy jak q2rdm2ctf czy q2duel8ctf. Chyba lepiej bedzie jak wszystkie mapy z paka beda mialy wlasnie nazwy q2uctfX zamiast q2duel8ctf czy q2rdm2ctf.
No a jakie pelne nazwy map (tych ktore nie maja czyli wszystkie poza przerobkami dm1 i dm2) ?
Czy widzicie jeszcze jakies przerobki jakis map? Jak testy pokazaly mapy dmowe mimo wszystko sa za duze, jedynie mocno okrojone wersje sa grywalne (np. pierwsza przerobka dm1 - q2uctf1 z ktorej calkowicie zostal wyciety region wody a gorne rl jest polaczone z roomem. Z dmowych ja juz nie widze zadnych fajnych mozliwych przerobek, na moje oko dm3, dm7, dm8 na starcie odpadaja, jeszcze jako tako przerobka dm5 moze bym widzial. Moze cos z duelowych? W sumie tez nie wiem ile tych map jest sens robic, juz obecnie mamy troche tych map zrobionych z tym ze nie wiem czy np. tltf ludzie beda chcieli grac (chociaz moim zdaniem bardzo fajnie sie na niej gra gdy nie ma rg).