[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 26 paź 2020, o 06:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 7 cze 2010, o 23:56 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
jo :) z goatem juz tam chodzilismy sobie :P


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 8 cze 2010, o 00:24 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
zgodnie z zapowiedzia, serwer testowy rowniez stoi jako katalog tdm a nie ctf jak wczesniej, sa wrzucone nowe mapy (wszystkie byly poprawione wiec sie zmienily, przy okazji od razu sa juz z nowym nazewnictwem), tak wiec najlepiej sobie sciagnijcie paka ktorego zrobilem i wrzuczcie do baseq2:

http://unictf.planetquake.pl/files/pak20.rar

sa tam nowe mapy, textury, picsy i inne gowna, wszystkie potrzebne rzeczy zeby pograc w unictf


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 10 cze 2010, o 12:28 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, o 15:50
Posty: 1603
Lokalizacja: 3city
Karma: 56
wszsytko fajnie tylko czemu flag nie widze?

tak samo te itemy dodatkowe nie pamietam jak sie to nazywalo [sharpy? eee inaczej jakos :D] wolno sie pojawiaja na mapie


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 10 cze 2010, o 12:35 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('sapin', 'w')szsytko fajnie tylko czemu flag nie widze?


na jakim serwerze?

nie widzisz flag w sensie ze nie masz modeli flag (ale mozesz ja wziasc - mozna tylko podczas gry, na warmupie sie nie da) czy w ogole ich nie ma?

$this->bbcode_second_pass_quote('sapin', 't')ak samo te itemy dodatkowe nie pamietam jak sie to nazywalo [sharpy? eee inaczej jakos :D] wolno sie pojawiaja na mapie

chodzi ci o techy?:) co znaczy wolno?:P wszystkie sa od razu czyli 4 porozrzucane na calej mapie (chyba ze ktos je wezmie juz), po czasie one chyba znikaja jesli ich nikt nie wezmie i sie pojawiaja w innym miejscu

w tym paku sa chyba wszystkie modele, masz napewno wgrany ten pak baseq2 (ewentualnie w tdm, jesli serwer stoi na tdm) ?

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 10 cze 2010, o 13:43 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, o 15:50
Posty: 1603
Lokalizacja: 3city
Karma: 56
na tym serwie - 78.46.41.13:27911 - sam chodzilem bo nikogo nie bylo
tzn widze tylko taki bialy pixel [; - w miejscu flagi

o wlasnie techy - hmm ale z tego co pamietam z ctf'a to ich zawsze bylo pelno wszedzie - ale ok rozumiem, ze tutaj bedzie troche inaczej
hehe no paki zwykle daje do baseq2 (:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 10 cze 2010, o 14:32 
Cukierkowy

Dołączył(a): 18 paź 2003, o 21:05
Posty: 240
Lokalizacja: Radom
Karma: 17
klejk nie umie znalezc u Ciebie modelu flag i techow stad ta biala bryla... Wgraj ten urbaskowy pak20.pak do katalogu tdm i wtedy sprawdz. Jezeli nie pomoze, przeanalizujemy potem ten problem dokladniej bo z tego co pamietam dem mial podobny.
Co do techow - w ctfie tez ich bylo 4 zawsze ;] tutaj bedzie tak samo. Jak sam skakales po servie to wiadomo, ze wszystko wyglada monotonnie ale przy rozpierduchach typu 4/4 techy niosa sie po mapie razcej gesto [;


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 10 cze 2010, o 14:46 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('goat', 'k')lejk nie umie znalezc u Ciebie modelu flag i techow stad ta biala bryla... Wgraj ten urbaskowy pak20.pak do katalogu tdm i wtedy sprawdz. Jezeli nie pomoze, przeanalizujemy potem ten problem dokladniej bo z tego co pamietam dem mial podobny.
Co do techow - w ctfie tez ich bylo 4 zawsze ;] tutaj bedzie tak samo. Jak sam skakales po servie to wiadomo, ze wszystko wyglada monotonnie ale przy rozpierduchach typu 4/4 techy niosa sie po mapie razcej gesto [;

zeby nie byc upierdliwym, sciagnalem po raz drugi paka z strony unictf i wrzucilem go do folderu tdm (swoja droga tam sa starsze wersje map wiec...) i model flagi sie nie pojawil :)

tak jak mowilem. Jednego dnia bylo ok, kolejnego dnia nagle romb ;o

ps.
wiem ze np. todiah zglaszal podobny problem
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 10 cze 2010, o 15:50 
Cukierkowy

Dołączył(a): 18 paź 2003, o 21:05
Posty: 240
Lokalizacja: Radom
Karma: 17
wszystkie problemy zaczely sie gdy urbasek zmienil folder moda na serverze z ctf na tdm. Byc moze w paku nie ma tych modeli flag (jezeli o techy chodzi to na bank sa...). Sprawdz dem w katalogu ctf w folderze models czy masz cos zwiazanego z flagami. Jezeli po zgraniu do tdm beda flagi to koniecznei daj nam nazwe tych plikow.
Swoja droga przy connectowaniu klient nie wywala wam komunikatow, ze jakis plikow brakuje ?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 10 cze 2010, o 17:47 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
ta moja wina, robilem porzadek w paku i przez przypadek wywalilem modele flag

postaram sie dzisiaj wrzucic poprawiona wersje paka


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 14 cze 2010, o 20:11 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
too edgy, czerwona baza: wychodzac od top rl na room, mozna "utknac" idac przy lewej lub prawej scianie. Jest niewidzialna bariera ;D da sie przejsc tylko idac srodkiem ;]

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 14 cze 2010, o 20:19 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
bo nie wolno sie skradac tylko trzeba biec na pelnej k... :D

a tak na serio to wiem juz o tym, takich miejsc jest sporo na roznych mapach, z czasem postaram sie popoprawiac to, ale jak zbierze sie sporo tych poprawek i zrobi sie update wtedy calego paka z mapami, zeby co 2 dzien ludzie nie musieli sciagac na nowo


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 21 lut 2011, o 20:10 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 22:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Pyrlandia
Karma: 101
locsy moglby ktos zrobic:D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza