[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 26 paź 2020, o 05:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 25 maja 2010, o 13:58 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
zeby mozna bylo sie szybiej poruszac po mapie, bez sensu bedzie plywac z flaga, gra bedzie bardziej dynamiczna, ale ta mapa jeszcze trzeba troche przerobic, zrobic jakies wyskocznie (albo jakies schody, albo obnizyc kladki z rl / gl) tam gdzie byla woda


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 25 maja 2010, o 14:01 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('urbasek', 'z')eby mozna bylo sie szybiej poruszac po mapie, bez sensu bedzie plywac z flaga, gra bedzie bardziej dynamiczna, ale ta mapa jeszcze trzeba troche przerobic, zrobic jakies wyskocznie (albo jakies schody, albo obnizyc kladki z rl / gl) tam gdzie byla woda

jesli bedzie wyskocznia pod mh, albo schodki albo cokolwiek to ok :)
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 25 maja 2010, o 17:17 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lip 2004, o 20:45
Posty: 789
Lokalizacja: ha_mster
Karma: 33
nie przesadzacie z ta "grywalnoscia" i "dynamizmem"? w ctfie byly mapy z woda, i ludzie na nich grali. imo skupiajac sie tylko na tych dwoch aspektach gry, caly projekt zatraci ducha. nie kazda mapa musi miec idealne rozwiazania, wrecz dodalbym jakies krzywe pomieszczenia itd, gdzie troche trzeba sie napocic.

_________________
o <- pch


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 25 maja 2010, o 17:20 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 5 lut 2009, o 16:28
Posty: 380
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 22
Tak, tak zgadzam się z Roachem <zmuszony>

_________________
;]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 26 maja 2010, o 00:44 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
na serwer wrzucilem nowsza wersje q2uctf5 czyli przerobki dm2, troche pozmieniane platformy przy rl (obnizona) oraz gl (platforma pod katem), troche zmienione te stopnie pod windami jak sie wychodzilo z wody, dodalem z powrotem wode ale tylko tak zeby stopy zamoczyc (zeby troche pozostalo klimatu + bedzie slychac jak ktos skacze po wodzie) :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 26 maja 2010, o 09:30 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5731
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
$this->bbcode_second_pass_quote('roucz', 'n')ie przesadzacie z ta "grywalnoscia" i "dynamizmem"? w ctfie byly mapy z woda, i ludzie na nich grali.

ale nie nalezy zapominac, ze w ctf'a gralo sie na linkach, a z tego co rozumiem, tutaj chcemy grac bez nich...
_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 26 maja 2010, o 19:50 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
sprobowalem cos zrobic z ta niegrywalna przerobka dm6:
- wywalilem pomieszczenie quada i otwierajaca sie kladke (zamiast tego jest jeden quad na calej mapie na outside)
- wywalilem te pomieszczenie gdzie sa 3 kladki i skrytka z ya i slugs (ya i slugi przenioslem obok bfg)
- dodalem megasa obok respa na przeciwko bfg (obok nowej sciany)
- dodalem skocznie z ssg do bfg
- kilka niebieskoich / czerwonych swiatel w scianach poustawianych (podobnie jak na q2rdm2ctf) w celu lepszej orientacji

mapa jest teraz troche mniejsza, nie ma takich zakamarkow, juz koles z flaga tak latwo nie moze sie np. schowac beztrosko w bfg jak kiedys
nie wiem, moze teraz bedzie grywalna

mape nazwalem q2uctf6, jest na serwerze juz


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 27 maja 2010, o 19:04 
Przyczajony

Dołączył(a): 3 cze 2005, o 13:35
Posty: 54
Lokalizacja: Radom
Karma: 6
q2uctf6 <- nie wszystkie swiatla w niebieskiej bazie dzialaja , np kolo ra jest ciemno jak w DUPIE

_________________
Byrwi


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 27 maja 2010, o 19:12 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
WLACZ MONITOR :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 27 maja 2010, o 19:33 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
na serwerze jest nowa wersja q2uctf1

- pozmieniane totalnie swiatla, mysle ze teraz w ogole nie ma problemu z rozpoznaniem w terenie
- poprawilem kilka bugow, m.in. te sciany blokujace przy hb
- dodane te respawny (player_info_team1/2) po 8 w kazdej bazie przy fladze, wiec pierwszy respawn nie powinien juz sprawic niespodzianek
- chyba jeszcze cos ale nawet nie pamietam :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 27 maja 2010, o 19:50 
Przyczajony

Dołączył(a): 3 cze 2005, o 13:35
Posty: 54
Lokalizacja: Radom
Karma: 6
Przerobka dm6 - w niebieskiej bazie walec kreci sie w przeciwna strone niz powinien , co uniemozliwia wyjscie z lawy ! :D

_________________
Byrwi


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 27 maja 2010, o 20:00 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
ciii miales nie mowiac, to miala byc tajna bron nasza, tak samo jak z 2 flagami blue na rdm2 i super dajne jumppady :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 7 cze 2010, o 00:17 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
na rdm2, w ktorejs bazie nie da sie zejsc nad wyskocznia, bo model sie blokuje na scianie i w rezultacie zawisa nad wyskocznia.

na ktorejs dm1 w jednej bazie (blue?) nie da sie zrobic dj i dj tylem na lampe w roomie.

na duel8 w bazie chyba niebieskiej nadal nei dalem rady zrobic dj po rg.

ps. co do ostatnich spadkow fps na duel8 - dzis ich nie zauwazylem, a to byla pieerwsza gra w unictf od ostatnich moich testow

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 7 cze 2010, o 09:26 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
no na d8 napewno nie powinno juz byc spadkow bo zostala calkowicie zalatana i juz nie jest w boxie co bylo napewno przyczyna spadkow, jedyna mapa ktora jeszcze jest w boxie chyba to tltfctf, no ale ta mapa akurat musi byc w boxie :)

co do dj na d8 to :O poprawialem to juz, zreszta teraz na szybko wszedlem i bez problemu dj po rg zrobilem w obu bazach

dj na dm1 chodzi o ten z malutkiej skrzynki?

o bugu na rdm2 wiem, poprawie przy okazji kiedys


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 7 cze 2010, o 11:53 
Cukierkowy

Dołączył(a): 18 paź 2003, o 21:05
Posty: 240
Lokalizacja: Radom
Karma: 17
pctf jest jeszcze w boxie. Ale ona jest na tyle mala ze nie powinno byc problemow.
Na duel8 tez nie mialem problemow ze wskakiwaniem po rg w blue :/
Na dm1 chodzi o skok od drugiej skrzynki skrzynki na lampe przy megasie. Tego faktycznie zrobic sie nie da, jakis milimetr jest obnizona/zmniejszona ta 1 albo 2 skrzynka.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 7 cze 2010, o 17:54 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
nie wiem czy wrzucanie tyle swiatel do mapy to dobry pomysl :D ja nie mam kolorow swiatel i mam tylko rozjasnione/zciemnione textury co wcale mnie nie urzadza ;D

imo lepiej dodac banery na przeciwko respow

btw. od ostatniego grania zniknely mi modele flag ;D - romby

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 7 cze 2010, o 17:58 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1428
Lokalizacja: de
Karma: 118
no bo teraz uctf jest w tdmie, wiec jak miales pliczki ctfa w katalogu ctf to ich nie czyta juz :>


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 7 cze 2010, o 18:01 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
no ja tez nie mialem ta komende kiedys wlaczona ktora robi ze wszystko jest szare, ale sobie to wylaczylem na unictf zebym sie nie gubil i kumal od razu gdzie jestem

swiatla sa najprostszym sposobem na to zeby zalapac orientacje w terenie, zmiana textur, dodawanie zbyt duzej ilosci banerow tez bedzie dziwnie wygladac, trzebaby pozmeiniac textury jak to jest na typowo ctfowskich mapach, niestety na to potrzeba sporo czasu, zarowno z naszej strony (czyli przygotowanie w mapach odpowiedniego nazewnictwa, a ja i goat sie chwilowo poddaje z podjeciem takiej roboty) jak i pozniej pewnie tego kto bedzie robil textury (woolf?), zrobi sie kiedys moze to, wtedy nowa wersja paka unictf powstanie i bedzie gites


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 7 cze 2010, o 18:36 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('norman', 'n')o bo teraz uctf jest w tdmie, wiec jak miales pliczki ctfa w katalogu ctf to ich nie czyta juz :>

tak wiem. wczoraj gralem unictf na tdm i bylo wszystko ok.

$this->bbcode_second_pass_quote('urbasek', 'n')o ja tez nie mialem ta komende kiedys wlaczona ktora robi ze wszystko jest szare, ale sobie to wylaczylem na unictf zebym sie nie gubil i kumal od razu gdzie jestem

swiatla sa najprostszym sposobem na to zeby zalapac orientacje w terenie, zmiana textur, dodawanie zbyt duzej ilosci banerow tez bedzie dziwnie wygladac, trzebaby pozmeiniac textury jak to jest na typowo ctfowskich mapach, niestety na to potrzeba sporo czasu, zarowno z naszej strony (czyli przygotowanie w mapach odpowiedniego nazewnictwa, a ja i goat sie chwilowo poddaje z podjeciem takiej roboty) jak i pozniej pewnie tego kto bedzie robil textury (woolf?), zrobi sie kiedys moze to, wtedy nowa wersja paka unictf powstanie i bedzie gites
hm hm hm, przetestje swiatelka. mysle jednak ze "male banerki" na wprost respow + nad wyjsciami(drzwiami) to dobre rozwiazanie, jesli narazie nie bedzie zabawy z texturami :S
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Mapy
PostNapisane: 7 cze 2010, o 23:31 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
Ciekawy bug :D

http://www.speedyshare.com/files/22849052/de.dm2

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza