as : nie mialem na mysli zalozen Vadera (on wogole mial inny pogladna q2 dosc fajne choc sie raczej nie przyjelo powszechnie). chodzilo mi o same "pukawki"
ze mapa ma byc wywazona, to zadne odkrycie. Kazda mape mozna wywazyc i jak widzimy na popularnych mapach wcale nie jest powiedziane, ze dwa powerful itemsy nie moga stac obok siebie. mnie chodzilo o gestosc sprzetu. oto przyklady :
na dm1 obczajamy pokoj lub zdobywamy go przy uzyciu praktycznie calego arsenalu dostepnego w grze. zabawa jest podobno fajna (ja tego nie zauwazylem).
a z kolei na q3dm1 mamy red + pg vs. rl +ssg i po srodku duzy health. Prosto, moze zbyt prosto, ale to ekstremum...
te dwie koncepcje przeciwstawiaja sie sobie i mnie ciekawi, w ktora strone lepiej podazyc? na czym WOLICIE grac ?
bo np gdyby zrobic mape na ktorej bylyby tylko 2 rodzaje broni - mocniejszy i slabszy - to mozna tak dostosowac jej konstrukcje, zeby ten slabszy byl bardziej uzyteczny (fajne, taktyczne wywazenie), a przy wiekszej ilosci broni taka subtelnosc sie juz rozmywa... asb zrobil fajna mapke na ktorej 2 koncach sa rl + ya, a w srodku rg. mapa banalna, a jednak dalo sie grac na niej dzieki jej odpowiedniemu pozawijaniu i pokrzyzowaniu drog.
mapki 2-pokojowe sa rzeczywiscie latwe do zrobienia, tylko ile ich bylo? (imo za duzo). zeby zrobic w tej materii cos interesujacego trzebaby zastosowac radykalne posuniecia i byloby to chyba troche na sile. moze lepiej poprzecierac nowe szlaki?