[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 paź 2019, o 05:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Q2Online
PostNapisane: 1 gru 2012, o 13:49 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
pojawił się dziś na ircu pewien user o ksywce hifi, rzucając ciekawy pomysł

gość jest ogólnie programistą i członkiem sceny action quake2

ja się osobiście nie znam na tym, co jest możliwe do zrobienia, a co nie, niemniej jednak może znajdą się chętni, którzy rzucą na to okiem i się wypowiedzą. poprosiłem żeby ujął wszystko w zwięzłej informacji, a ja to puszczam w obieg

[12:37] <hifi> http://q2online.net/about.txt

[12:42] <hifi> you can link the baseq2 and action pages as WIP pages
[12:43] <hifi> underlining the action quake 2 launcher actually works and has sane configs
[12:43] <hifi> but baseq2 is bare

[11:27] <hifi> http://q2online.net/baseq2 I'm trying to get this thing launched

[12:08] <hifi> I'm just trying to tell the q2 scene that there is this kind of thing coming, and if there is interest at all some people should step up and work with me
[12:09] <hifi> aq2 scene is dying but we, "the scene leaders", reorganized a few weeks back and started really working on improving everything aq2 related
[12:10] <hifi> and it sparked the interest in me to finish q2online to have an easy entrance to aq2
[12:10] <hifi> and because I'm a nice guy I wanted it to be generic and unify the q2 scene, q2online

warto chyba spojrzeć!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 1 gru 2012, o 14:25 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 19 mar 2010, o 19:43
Posty: 417
Lokalizacja: Białystok
Karma: -24
wez ktos przetlumacz :bij:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 1 gru 2012, o 23:13 
Mroczny

Dołączył(a): 16 kwi 2010, o 09:18
Posty: 452
Karma: 20
Z tego co tak rzucilem okiem, to chyba o to chodzi, zeby zrobic podobny motyw jak w ql - szybki dostep, ograniczenie cziterii.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 2 gru 2012, o 16:06 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
wiadomo, chodzi o popularyzacje q2 poprzez umożliwienie odpalenia gry z pozycji przeglądarki, tak jak w QL

pomysł rewelacyjny, no ale cóż, widzę że nikogo to nie porusza :)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 2 gru 2012, o 16:09 
Mroczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 wrz 2004, o 20:24
Posty: 574
Lokalizacja: Bia
Karma: 33
Pomysł bardzo dobry, napewno poprawi to komfort sprobowania wejscia w swiat q2 nowym graczom:) oby plan wypalil!

_________________
wsiounk


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 2 gru 2012, o 16:19 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2008, o 13:07
Posty: 1308
Karma: 101
Mnie rusza.

Tylko potrzebuję więcej czasu i szczegółów.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 2 gru 2012, o 16:37 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, o 17:32
Posty: 278
Lokalizacja: Tarnów/Kraków
Karma: 7
Genialny pomysł, oby się udało ! :ok:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 2 gru 2012, o 21:11 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1428
Lokalizacja: de
Karma: 118
warto wiedzieć, że już był taki projekt z 2 lata temu. Chyba umarł.

https://launchpad.net/quake2live


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 15 gru 2013, o 15:09 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1235
Karma: 9
Klient działa,
nie wiem tylko jak to ogarnąć, żeby grać na tym w tdm?
czy się w ogóle da, wrzuciłem swoje paki do katalogu, antycheata, ale wywala z serwa
nie wiem też co zrobić, żeby był freelook na myszce, mimo ustawienia na 1, nie działa

a spoko, q2pro nie wspólpracuje z antycheat.dll,
takze tego : )

w sumie dziwne, bo z tego co widzę q2pro jest caly czas rozwijany, ostatnia wersja 03.11.2013

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 17 gru 2013, o 16:18 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
$this->bbcode_second_pass_quote('Qiub', '
')a spoko, q2pro nie wspólpracuje z antycheat.dll,
takze tego : )


Toc ja gralem na q2pro i anticheacie, wiec Qiub, pogrzeb troszkę, moze gdzie indziej jest wina? :(

Edit: Odpalilem na laptopie. Poszlo, nie odpalalem AC. Skalalem na dm1. Myszka moglem sie rozgladac.
_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 17 gru 2013, o 19:04 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
Z tego co pamietam to q2pro mial przestac wspierac anticheata z jakiegos powodu. Ale moge cos mieszac, bo dawno temu o tym slyszalem ;-)

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 18 gru 2013, o 00:37 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
$this->bbcode_second_pass_quote('neveride', 'Z') tego co pamietam to q2pro mial przestac wspierac anticheata z jakiegos powodu. Ale moge cos mieszac, bo dawno temu o tym slyszalem ;-)

Miał. Nawet sam osobiście zgłaszałem się do autora klienta by rozwijał dalej :)

Poniżej condump, wlazłem na q2pro na kubusia
Spoiler:
====== q2pro initialized ======

q2pro r364, Jun 20 2009
w/ zlib 1.2.3
http://q2pro.sf.net

]\connect 217.153.59.106:27910
Requesting challenge... 1
Requesting connection... 2
Connected to 217.153.59.106:27910 (protocol 36).
Loading anticheat, this may take a few moments...
Shutting down DirectSound
------- S_Init -------
Initializing DirectSound
sound sampling rate: 44100
----------------------
Shutting down DirectInput
ref_gl r364, Jun 20 2009
GL_VENDOR: NVIDIA Corporation
GL_RENDERER: GeForce GTX 260/PCIe/SSE2
GL_PFD: color(32-bits: 8,8,8,0) Z(24-bit) stencil(0-bit)
...enabling WGL_EXT_swap_control
...enabling GL_EXT_compiled_vertex_array
...enabling GL_ARB_multitexture (4 TMUs)
...enabling GL_EXT_texture_filter_anisotropic (16 max)
...ignoring GL_ARB_fragment_program
...ignoring GL_ARB_vertex_buffer_object
Registered 14 menus.
Initializing DirectInput
Anticheat loaded successfully.
---------- FS_Restart ----------
Current search path:
D:/Gry/Q2/tdm
D:/Gry/Q2/baseq2/pak98.pak (352 files)
D:/Gry/Q2/baseq2/pak69.pak (4 files)
D:/Gry/Q2/baseq2/pak2.pak (3337 files)
D:/Gry/Q2/baseq2/pak1.pak (279 files)
D:/Gry/Q2/baseq2/pak0.pak (3307 files)
D:/Gry/Q2/baseq2
7279 files in PAK files
--------------------------------
Registered 14 menus.




The Edge

Loading sounds...Loaded 97 locations from locs/q2dm1.loc
doddy entered the server (players = 4, spectators = 1).
ds.rul was railed by Tuba
]\condump q2pro

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 18 gru 2013, o 10:10 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1235
Karma: 9
no dobra, ale wszedłeś na wersji z 2009 roku, mamy 2013 i ostatnia wersja jest z listopada

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 18 gru 2013, o 11:14 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
Moze dlatego ze:

* Based on the great Q2PRO client by skuller

Moze ta podstawka nie obsluguje AC?

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 18 gru 2013, o 20:43 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1235
Karma: 9
moze chuj z tym : D
i tak nie moge ruszac myszka :)

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Q2Online
PostNapisane: 19 gru 2013, o 16:26 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
Zabierz na romantyczną kolację, to może Ci pozwoli ;-)

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza