[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 paź 2019, o 05:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: asters case
PostNapisane: 31 lip 2011, o 16:21 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
uhh, balaganimy w wszystkich innych tematach... proponuje tu przeniesc dyskusje dotyczaca asterow. no to jazda, kto chce wylaczyc aster? jakis porzadny argument? argument wylacz astery to kazdy zagra na NF jest z dupy... dlaczego? bo zaklada ze trzeba kogos do czegos zmuszac... NF mial byc opcjonalny o czym nie raz pisali tworcy NF... ja wam powiem w czym jest problem... problem jest w was ze sie wam nie chce poidlowac servera z NF tylko idziecie na aster a potem placzecie ze wam zle...

ktos odwazny ?

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 31 lip 2011, o 16:40 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('dem', 'p')roblem jest w was ze sie wam nie chce poidlowac servera z NF tylko idziecie na aster a potem placzecie ze wam zle...


ale ja mowie to od poczatku:) nie jest tajemnica ze jestem duzym zwolennikiem nofake (nie tylko dlatego ze jestem jednym z tworcow), ale sam grywam glownie na asterach, na nofake pogrywam czasem duele ze staskiem i czasami jakies 2v2 jak kogos znajdziemy do gry, a tak wieksze tp tylko i wylacznie na asterach i mozesz mi wierzyc ze tylko dlatego ze nie chce mi sie czekac az ktos wejdzie na serwer tymbardziej wiem ze te czekanie przypuszczalnie bedzie bezowocne, bo jak ludzie widza 1 czy 2 osoby na jakism serwie nofake to nie wejda tam tylko na astera gdzie osob jest 8-10, podobnie jak ze mna jest z wiekszoscia osob, ludzie wchodza tam bo nie chce im sie czekac i wola wejsc na astera, oczywiscie jest to wina tylko nas, naszego lenistwa itd.

gdy ktos zobaczy ze gra wiecej osob na jakims serwerze nofake to nie zastanawia sie tylko wchodzi wlasnie tam a nie na astera

wiem ze nofake mial byc opcjonalny i powinny byc jakies serwery do wyboru tez bez nofake i tez bylem i teoretycznie dalej jestem za takim rozwiazaniem, ale sam widzisz dem jak to obecnie wyglada...

chyba ze rozwiniemy pomysl darusia i np. ustalimy miedzy soba ze codziennie chetni ktorzy chca pograc fajne tp to od godziny np. 20:00 bedziemy sie spotykac na jakims serwerze np. coolnecie, ludzie zapamietaja ze wieczorami na tym w/w serwerze beda ludzie sie zbierac... ale to takie rozwiazanie z dupy:) z jednej strony chce te serwery bez nf istnialy zeby nikt nie marudzil ze na ludziach cos wymuszamy ale z drugiej strony sytuacja z asterami mnie tak irytuje juz ze najchetniej bym widzial jakby byly wylaczone, ale pewnie do tego nie dojdzie i bedzie dalej jak jest

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 31 lip 2011, o 16:56 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
@Urbas,
tak na prawde ten temat nie powstal z mysla o Tobie, tylko po np. poscie abc w temacie Pio. Zaznaczam po raz kolejny ze rowniez jestem zwolennikiem NF, ale zmuszenie ludzi do grania na NF poprzez wylaczenie asterow jest calkowicie z dupy.

@all
Ludzie maja do wyboru granie z NF i granie bez. jak sam urbas napisal (i pewnie wielu z placzacych sie z nim zgodzi) problemem jest LENISTWO coniektorych i chca zmusic drugich do czegos bo nie maja z kim grac... sa 3 dobre servery bez NF i kupa innych rowniez dobrych z NF. rozumiem gdyby to byl placz ze jest za malo serverow z NF, no ale na litosc boska ruszcie sami laskawie dupe, a nie probujecie insynuowac ze wylaczenie asterow to najlepszy pomysl.

znacie to powiedzenie ze z niewolnika nie ma pracownika?

wy pewnie nawet nie probujecie idlowac serverow NF tylko od razu sie ladujecie na aster, bo tak wam jest wygodnie. a to juz wasz problem a nie ludzi grajacych na asterach.

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 31 lip 2011, o 19:51 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2008, o 13:07
Posty: 1308
Karma: 101
Dem, problem wygląda nieco inaczej.

Przypuszczalnie zakładamy NF na wszystkie astery ... zdejmujemy na np kubusie lub coolnety lub neostrade (cokolwiek).

Kto teraz będzie grał na asterach?
Przecież jak to argumentuje większość najlepsze serwery.

Problemem/Atutem (wstawcie co chcecie) nie jest to, że astery są najlepsze, lecz to, że nie ma tam NF.

Był aster1 bez NF i aster2 oraz asterPLQ2 z NF.
Kto pamięta ten wie, który serwer był zapełniony, a które nie.

Wstyd, żeby świeżaki typu bezel czy nesquik musieli uczyć "starszaków" jak nie fejkować i grać na swoich nickach.
Macie pretensje do nesquika, że rozkapryszone dziecko was bluzga?
Jeden z drugim pod fejkiem nieraz robią większy chlew.
Przynajmniej ten 15 czy 16 latek robi to pod swoim nickiem i nie pozostaje w pełni anonimowy.

Na zakończenie, żeby nie odbiegać od tematu dla nadwornych krzykaczy informacja - nie jestem za wyłączaniem asterów.
To zwykłe lenistwo jak napisał Urbasek, bądź też głupota co poniektórych.
Ludzie potrafią sobie ściągnąć czity, a wy dalej będziecie tłumaczyć, że taka rejestracja na NF to rzecz trudna, nie do przejścia.
Pozostaje kwestia jak wygląda rozdawanie kont NF i dostępność dla nowych graczy ale to nie temat do tego.

Ja jestem za wprowadzeniem bota a'la #quake2all z pikaniem i graniem na polskich serwerach (z NF).
Nie wiem czy to dobry pomysł i ktoś chciałby się tego podjąć, ale forsowałbym pomysł.
Granie pikapów z fejkami, gdzie nie wiesz jak zbalansować team, żeby w miarę równo to wyglądało jest co najwyżej słabe. Nad kwestią funkcjonowania bota można by podywagować, ale to pewnie też rozprawka na oddzielny temat, a ja nie mam zwyczajnie siły przebicia w temacie, bo pionki typu abc czy kolejny cziter będą komentować nie temat, a moją osobę. Jeśli ktoś jest chętny, niech zwyczajnie napisze pw do mnie, bądź założy stosowny temat.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 00:59 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:47
Posty: 1966
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 30
astery sa oblegane tylko dlatego ze ludzie sie wstydza swoich nickow, tak bylo jest i bedzie, niestety taka mentalnosc w polsce dlatego ta gra ssie
dema rozumiem, ma chlop bana na nf to bedzie walczyl o astery bo ma co robic w wakacje przynajmniej, pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 02:29 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('eX3', 'n')iestety taka mentalnosc w polsce dlatego ta gra ssie


jak ta gra dla ciebie ssie to moze wyjdziesz razem z kolegami i zamkniesz za soba drzwi? gorsze jest to, ze mentalnosc adminow jest juz ponizej krytyki.
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 08:27 
Cichociemny

Dołączył(a): 6 lis 2007, o 21:57
Posty: 96
Lokalizacja: far, far away
Karma: -3
To może przestańmy się zastanawiać co było by gdyby i zróbmy eksperyment. Wyłączmy na tydzień astery i zobaczmy co będzie. Potem jak już będzie możliwość ustawienia tam NF, to tak zróbmy, też na tydzień, by zobaczyć co się stanie. Są wakacje, nie ma ligi, mamy dużo czasu. A potem decyzja.

_________________
Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubańczykom!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 08:46 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 paź 2003, o 20:51
Posty: 1172
Lokalizacja: Rzeszow
Karma: 47
ale weźcie pod uwagę, że nie wszyscy grają pod fejkami na asterach. Ja gram na swoim nicku, a wybieram aster głównie dlatego, że mam tam najniższy ping ~30, gdzie w porównaniu z coolnetami czy kubusiem mam ~60. Co prawda gram już głównie rekreacyjnie, ale jak wyłączycie astery to dużo osób już w ogóle zrezygnuje z "hobbystycznego" grania.

_________________
pfff ;]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 09:08 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 19 mar 2010, o 19:43
Posty: 417
Lokalizacja: Białystok
Karma: -24
To fakt, na asterach tez mam nizszy ping. Pozatym na asterach gra sporo swiezych ludzi, ktorych name sie juz widzialo kilkakrotnie a nie maja konta nf, jak np. grzexs.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 10:59 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
a ja bym nie ryzykowal wylaczania asterow z tego powodu, ze moze potem ktos juz ich nie uruchomii ? zmiany na asterach sa wprowadzane bardzo powoli (raz na jakis czas) z racji jak sie domyslam utrudnionego kontaktu z realnym opiekunem maszyny w asterze. przynajmniej takie odnioslem wrazenie po tym jak dlugo trzebabylo zawsze czekac by np zupdate'owac tdm czy costam zmienic...

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 11:38 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
Jaki jest problem z tymi pingami na innych serwerach niż na asterze?
Ktoś może sprawę przedstawić kompleksowo?
Wiem, że użytkownicy niejakiej Vectry mają wszędzie źle.
Ale co to oznacza wszędzie.

co z:
213.241.23.122:27910 BELAR TDM
195.85.230.210:27910 TDM @ Throne.pl

jakie tam pingi osob ze slabym pingiem wszedzie poza asterem?

szkoda ze neo, esports, pifpaf są wyłączone.
Jakie tam były pingi osób ze słabym wszędzie poza asterem?

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 11:48 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
newash sprawa pingow to induwidualna kwestia kazdego gracza. ja np majac vectre mialem przez rok fajnie wszedzie po czym vectra zaczela zmieniac infrastruktore i nagle pingi do coolnetow/kubusiow mi sie zkiepscily. W tym samym czasie inni userzy vectry z wawy mieli warunki ok, z racji tego ze u nich nic nie zmieniano. aktualnie mam aster i wszedzie jest fajnie. ale sam widzisz ze 2 userow jednego providera moze miec rozne warunki do gry.

chcac wyciagnac wnioski kto gdzie i jak moze grac musialbys zalozyc osobny topik w ktorym kazdy powie jak to jest u niego.

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 11:50 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
odniosłem wrażanie, że mowa tylko o kubusie i coolnetach przy okazji zlych pingow poza asterami. pozwol się wypowiedziec w sprawie pingow na innych niz te serwerach.

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 11:51 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
zaloz osobny temat, bo zeby miec jakiekolwiek miarodajne dane to musialoby sie wypowiedziec +30 osob. nie chce +30 postow nt. pingow w tym temacie.

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 13:59 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
$this->bbcode_second_pass_quote('neon', '
')Ja jestem za wprowadzeniem bota a'la #quake2all z pikaniem i graniem na polskich serwerach (z NF).
Nie wiem czy to dobry pomysł i ktoś chciałby się tego podjąć, ale forsowałbym pomysł.
Granie pikapów z fejkami, gdzie nie wiesz jak zbalansować team, żeby w miarę równo to wyglądało jest co najwyżej słabe. Nad kwestią funkcjonowania bota można by podywagować, ale to pewnie też rozprawka na oddzielny temat, a ja nie mam zwyczajnie siły przebicia w temacie, bo pionki typu abc czy kolejny cziter będą komentować nie temat, a moją osobę. Jeśli ktoś jest chętny, niech zwyczajnie napisze pw do mnie, bądź założy stosowny temat.


Jeżeli super serwer urbaska wyposażony jest w JVM i pozwoli nam postawić na nim bota, piszę się na klepnięcie jego logiki.
Urbas, neon?
_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 18:44 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
nie instalowalem chyba JVM na serwerze, chyba ze bylo to razem z pakietem jakims ktory instalowalem w co watpie

ale to nie jest jakis problem chyba, zawsze moge doinstalowac jak jest taka potrzeba:)

pomysl z tym botem tez mi sie podoba, moze bedzie to jakies rozwiazanie na puste serwery nofake i moze bedzie mozna w ten sposob pograc jakies normalne tp na normalnym serwerze


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 1 sie 2011, o 19:05 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:47
Posty: 1966
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 30
no to jest b. dobry pomysl
gogo doddy,


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 2 sie 2011, o 12:24 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
nie lepiej wziac gotowego bota? taki bot juz istnieje i zapewne wystarczyloby do kogos zagadac.

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 2 sie 2011, o 12:50 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
zródła echobota sa dostępne tutaj: http://www.echbot.com/echbot_src.zip


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: asters case
PostNapisane: 4 sie 2011, o 10:00 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
sprawa popularności nie bierze się tylko z tego ze tam nie ma NF, od sporego czasu są oblegane a to ze względu przede wszystkim na warunki tam panujące (dobry peering miedzy operatorami) oraz przyzwyczajenia graczy. O wyłączeniu asterów nie ma mowy, jedne rozwiązanie to poszerzenie widełek czasowych pomiędzy serwerem NF a serwerem gry.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza