[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 18 lis 2018, o 10:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

opentdm vs tdm
opentdm 43%  43%  [ 28 ]
tdm 56%  56%  [ 37 ]
Liczba głosów : 65
Autor Wiadomość
 Tytuł: opentdm vs tdm
PostNapisane: 30 lis 2008, o 20:27 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
zanim zaglosujesz przeczytaj i sprawdz dzialanie moda

SQ openTDM #1 150.254.175.30:27910
SQ openTDM #2 150.254.175.30:27911

opentdm - nowy mod do gry druzynowej stworzony przez r1cha. Co oferuje ? celem bylo stworzenie modu cos na polaczenie battle oraz starego tourneya. mod zawiera sporo opcji do konfiguracji, autorecord, autoscreenshot, webconfig(czyli votowanie cfg z ustawieniami do kazdej ligi np vote webconfig plq2), webstat (w przylosci beda statystyki graczy ktore bede generowane na www), poprawia bledy q2 takie jak granaty,winda. Lepiej obsluguje GTV. Mod jest uzywany poza granicami Polski dlatego polscy gracze tez powinno sie przystosowac. Mod jest juz mowilem zrobil r1ch wiec ewnetualne bledy sa co szybko usuwane a nowe rzeczy szybko dodawane :)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 30 lis 2008, o 20:29 
Cukierkowy

Dołączył(a): 27 maja 2005, o 15:26
Posty: 182
Karma: 23
vote opentdm - pod warunkiem ze mod zostanie wprowadzony na polskie serwery dopiero po plq2.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 30 lis 2008, o 20:32 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 mar 2003, o 11:34
Posty: 2090
Lokalizacja: Stalowka/Krakow
Karma: 53
Jestem konserwatysta :) Zostaje przy tdm.

_________________
pijemy za mamy bo jak mamy to pijemy:P


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 30 lis 2008, o 20:41 
Cichociemny

Dołączył(a): 19 kwi 2008, o 22:41
Posty: 110
Karma: 20
Myślę podobnie jak LEpFtY, jestem za otdm, ale o możliwosc jego wprowadzenia glosowałbym po zakończeniu ligi, bo warto pograc plq2 na dobrym servie w tym sezonie. Dla tego daję vote no dla otdm - w tej chwili Cze!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 30 lis 2008, o 21:25 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2003, o 00:33
Posty: 1065
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 50
optdm mi sie bardziej podoba :]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 30 lis 2008, o 22:44 
WONS

Dołączył(a): 12 lut 2003, o 23:46
Posty: 3234
Karma: 16
mi też, tylko naprawde dodalbym hud


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 1 gru 2008, o 02:06 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 10 wrz 2004, o 19:18
Posty: 709
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 5
otdm chociazby dlatego ze podczas GTV mozna obsowac kogo sie chce :D

_________________
:<


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 1 gru 2008, o 12:48 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
tdm - bo harven pracuje nad poprawkami... po co zawracac mu glowe a potem nie korzystac z tego co zrobil?

pozatym, przyzwyczajenia. tdm jest dobry, grywalny, stabilny... wiekszosc entuzjastow otdm chce go po plq2, a do tego czasu napewno bedzie poprawiony tdm i wtedy decydujmy... moze ktos siegnie do zrodel tdma i dorobi opcje ktore ma otdm, a na ktore nie ma czasu harven? kto wie?

$this->bbcode_second_pass_quote('', '
')Mod jest uzywany poza granicami Polski dlatego polscy gracze tez powinno sie przystosowac.


a to juz jest brednia imo. brak konkurencji jest nie zdrowy... tdm sprawdzal sie jak do tej por...
pozatym czemu mamy sie dostosowywac? jakies unijne normy czy co?

$this->bbcode_second_pass_quote('', 'm')od zawiera sporo opcji do konfiguracji, autorecord, autoscreenshot,
czyli to co mozemy ustawic sobie w kliencie...
$this->bbcode_second_pass_quote('', 'w')ebconfig(czyli votowanie cfg z ustawieniami do kazdej ligi np vote webconfig plq2),
no tak, mamy tyle roznorakich lig ze ho ho... plq2 i jakies sezonówki... pozatym, wejsc na server, ustawic "tl x" "powerups x", to chyba nie problem? wystarczy config dla adminow i wywolanie jednego aliasu...
$this->bbcode_second_pass_quote('', 'w')ebstat (w przylosci beda statystyki graczy ktore bede generowane na www)
w przyszlosci to ja bede mial dzieci, a pozatym tdm tez moze sie zmienic...
co wiecej: statystytki online? o dzizas, q2 jest na to za stary... kazdy zna sie na scenie, kazdy wie jak gra wiec takie staty to zbedny bajerek...
$this->bbcode_second_pass_quote('', 'p')oprawia bledy q2 takie jak granaty,winda.
czyli to co bedzie w kolejnej wewrsji tdm...
$this->bbcode_second_pass_quote('', 'L')epiej obsluguje GTV.
jedyna rzecz ktora imo przemawia za otdm... ale skoro wiekszosc pisze by czekac do konca ligi, to kto wie co sie jescze w tdmie zmieni?
$this->bbcode_second_pass_quote('', 'M')od jest juz mowilem zrobil r1ch wiec ewnetualne bledy sa co szybko usuwane a nowe rzeczy szybko dodawane
ehhh, zapomniales dodac jakim konserwatysta jest r1ch i jak bardzo lubi narzucac swoje racje... przez to, ze ma monopol na antycheata, moze narzucac swoje ewentualne racje... do tego jak dojdzie monopol na moda to wogole...

podsumowując, tdm moze sie jescze zmienic na lepsze, wiec niech bedzie tdm, a co z otdm? niech bedzie jako urozmaicenie na 2 czy 3 serverach...
vote no! dla otdm
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 1 gru 2008, o 13:08 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
r1ch nie narzuca swoich racji jakbys sledzil opentdm to zauwazylbys ze jest tworzony przy pomocy znanych graczy na scenie eu


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 1 gru 2008, o 13:19 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 sie 2005, o 17:14
Posty: 1036
Lokalizacja: Szprotawa/Wroc
Karma: 62
Ja jestem jednak za otdm. Lepiej mi sie na tym modzie gra i rusza + te własciwości które zostały wymienione wyżej

_________________
neon gej, lanther gej ho hej.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 1 gru 2008, o 19:33 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lut 2003, o 20:02
Posty: 1265
Lokalizacja: mieszkasz?
Karma: 61
a dem dalej jęczy bo chce hand 3 zostawić :D siekierka dla ciebie

_________________
z rakietą Ci do twarzy


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 1 gru 2008, o 19:39 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
: D maq rozbawiles mnie do lez ; ] tak bez hand 3 rzuce q2 wpizdu ; D pisz dalej pro posty

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 1 gru 2008, o 20:21 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lut 2003, o 20:02
Posty: 1265
Lokalizacja: mieszkasz?
Karma: 61
ale powiedz szczerze grasz na hand 3 czy nie D:

_________________
z rakietą Ci do twarzy


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 1 gru 2008, o 20:22 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
no przeciez gra :)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 1 gru 2008, o 20:24 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
ale co to ma do rzeczy? :E omg, nie bedzie to nie... o dzizas...

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 2 gru 2008, o 08:00 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lut 2009, o 13:47
Posty: 2923
Lokalizacja: 3m
Karma: 52
slonik

_________________
-,-


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 2 gru 2008, o 12:31 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2005, o 17:49
Posty: 1028
Karma: 49
w sumie poskakałem na tym i na tym i nie widzę dużej różnicy więc jestem za tdm..chociaż fajnie by było jakby wprowadzono niektóre ze zmian jakie wymienił dem np możliwość oglądania każdego na gtv.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 2 gru 2008, o 12:46 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
mozliwosc ogladania kazdego daj nowe q2pro ale do tego musi byc rowniez binarka q2pro na serwerze chyba ze r1ch wprowadzi mvd do r1q2 (co ma zrobic podobno ale nie wiadomo kiedy)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 2 gru 2008, o 14:21 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
no mam nadzieje ze zrobi, nie kazdemu chce sie pierdolic z ustawianiem i przyzwyczajaniem do nowego klienta


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: opentdm vs tdm
PostNapisane: 2 gru 2008, o 15:21 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
feeble nie o to chodzi
q2pro obsluguje anticheata, r1q2 nie ma obslugi mvd a zeby serwer mvd mogl polaczyc sie z serwerach ktory ma byc ogladany na serwerze musi byc binarka q2proded, w polsce wszedzie jest r1q2ded i raczej to sie nie zmieni


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 181 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza