[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 21 paź 2019, o 21:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl
PostNapisane: 24 sty 2008, o 14:13 
Cichociemny

Dołączył(a): 27 paź 2007, o 13:30
Posty: 139
Karma: 17
ja zmienilem klienta na q2pro i o dziwo moj problem z fps'ami zniknol...

LEFTY co do odswiezania, ja uzywam zew. programu ReForce i wszystko smiga ladnie. Bez niego lipa.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl
PostNapisane: 24 sty 2008, o 15:02 
Cukierkowy

Dołączył(a): 27 maja 2005, o 15:26
Posty: 182
Karma: 23
uch, ok thx, poprobuje z ReForce. mowisz ze na tym grasz? jak jest z dzwiękami ? bo podczas ogladania demek jak ktos jest w railroomie na dm1 to dokladnie slychac co sie dzieje w innych czesciach mapy :D to troche pod czit podchodzi.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl
PostNapisane: 24 sty 2008, o 15:08 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2003, o 00:33
Posty: 1065
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 50
lool :D
musze to sprawdzic.

ps. jak sie w demku zmienia povy ?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl
PostNapisane: 24 sty 2008, o 15:10 
Cukierkowy

Dołączył(a): 27 maja 2005, o 15:26
Posty: 182
Karma: 23
tak jak na serwie podczas obsowania ;P


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl
PostNapisane: 24 sty 2008, o 15:28 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lut 2003, o 20:02
Posty: 1265
Lokalizacja: mieszkasz?
Karma: 61
te głosy chyba słychać tylko wtedy jak oglądasz multipov demo tak to raczej nie zaznasz

_________________
z rakietą Ci do twarzy


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl
PostNapisane: 24 sty 2008, o 15:37 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2003, o 00:33
Posty: 1065
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 50
nie dziala mi ta zmiana pov :/

help!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl
PostNapisane: 24 sty 2008, o 15:52 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 24 cze 2002, o 11:13
Posty: 710
Lokalizacja: Siedlce
Karma: 39
a zobacz w tych demkach
http://q2nc.free.fr/(demos)_NDML%208/allstar-demos.rar

zeby zmieniac povy musza byc nagrane demka mvd
w takich zwyklych dm2 nagranych w battle lub tourney nie da sie zmieniac povu, tak mi platon powiedzial.

_________________
pif paf bingo bang


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl
PostNapisane: 24 sty 2008, o 16:08 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2003, o 00:33
Posty: 1065
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 50
tak, tak..
wlasnie dowiedzialme sie tego samego ;)

dzieki anyway.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 25 sty 2008, o 03:02 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
odnosnie MVD to demko moze byc nagrywane tylko kiedy serwer stoi na binarce q2pro. Mod nie ma na to zadnego wplywu. Trzeba poczekaz az r1ch przeniesie obsluge mvd do r1q2 bo zmiana binarki na q2pro chyba nie ma sensu


zaktualizowalem nazwe topicu :)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl
PostNapisane: 26 sty 2008, o 15:52 
Stryjek
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2002, o 14:00
Posty: 2588
Lokalizacja: DuB
Karma: 122
$this->bbcode_second_pass_quote('LEFTY', 'u')ch, ok thx, poprobuje z ReForce. mowisz ze na tym grasz? jak jest z dzwiękami ? bo podczas ogladania demek jak ktos jest w railroomie na dm1 to dokladnie slychac co sie dzieje w innych czesciach mapy :D to troche pod czit podchodzi.



lefty to nie czity tylko na taka akcje sklada sie kilka czynnikow (samo to mialem i za kazdym razem bylo to przez cos innego) :

1) kabel od sluchawek/glosnikow nie jest wlozony prawidlowo tzn. jest troche wyciagniety i nie styka

2) sterowniki od karty muzycznej

3) zrestartuj dzwiek w q2
_________________
samochody, prostytutki, zapiekanki


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 27 sty 2008, o 20:26 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
przykladowy cfg dla q2pro z oficjalnej strony

set cl_async 1 // framerate separation
set cl_maxfps 120 // physics
set r_maxfps 240 // graphics
set cl_maxpackets 60 // network
set vid_modelist "640x480 800x600 1024x768"
set vid_fullscreen 2 // 800x600
set r_override_textures 1 // JPG, PNG
set r_override_models 1 // MD3
set gl_brightness 0.25 // lightmap overbright
set gl_saturation 0.5 // textures color saturation
set gl_coloredlightmaps 0.5 // lightmap color saturation
set gl_anisotropy 8 // enable anisotropic filtering
set gl_vertex_buffer_object 1 // enable VBOs
set cl_railtrail_type 1 // single beam
set con_clock 1 // display clock in console

mysle ze cl_async mozna dac na 0 ale jak kto woli


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 24 kwi 2008, o 22:34 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
w r1q2 da sie robic screenshoty w jpg

screenshot jpg


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 24 kwi 2008, o 23:28 
Cukierkowy

Dołączył(a): 11 sie 2006, o 15:02
Posty: 206
Karma: 15
v3non, nie kłam ! :P U mnie się nie da :/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 25 kwi 2008, o 00:21 
Cukierkowy

Dołączył(a): 27 maja 2005, o 15:26
Posty: 182
Karma: 23
moze dlatego ze dziala przy vid_ref "r1gl"


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 25 kwi 2008, o 03:46 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2006, o 16:23
Posty: 1579
Lokalizacja: DANZIG
Karma: 154
raczej nie inaczej

_________________
Jak nie umiesz, uroń łezkę podnieś się i wciągnij kreskę !


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 25 kwi 2008, o 09:56 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
no tak, trzeba miec r1gl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 21 lip 2008, o 22:12 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
nie dziala mi poprawnie r_customwidth i r_customheight.. wie ktos moze dlaczego? efekt jest taki jakbym mial za maly monitor by obsluzyc ta rozdzialke.. na r1q2 smiga bez problemu ;e

kiedys gralem tak bez problemu... ustawiam gl_mode -1 i mam efekt 1/4 rozdzielczosci na caly ekrean.. gdzie 1680x1050 to moja naturalna rodzialka..pomoze ktos?

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 21 lip 2008, o 23:05 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
rozumiem ze robisz gl_mode -1 i r_cusotmwitdh i height i.e. 800 i 500. problemem jest to ze obraz nie jest rozciagniety tylko wysrodkowany i nie zajmuje obszaru calego monitora, tak? jesli tak, to ustawiasz to w sterach do karty grafiki zeby ci mniejsze rozdzialki rozdziagal a nie centrowal i po klopocie ;)

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 22 lip 2008, o 00:12 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
u mnie na aprq2 ustawilem w cfg r_customwidth "1680" r_customheight "1050", odpalilem q2 wpisalem gl_mode "-1" i ladnie dziala


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 aprq2 egl q2pro + anticheat
PostNapisane: 23 lip 2008, o 10:36 
Stryjek
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2002, o 14:00
Posty: 2588
Lokalizacja: DuB
Karma: 122
$this->bbcode_second_pass_quote('neveride', 'r')ozdziagal a nie centrowal i po klopocie ;)


rozdziagal?

a nie rozciagal? :D
_________________
samochody, prostytutki, zapiekanki


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 434 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza