[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 16 lis 2019, o 02:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2096 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 105  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Q2 Problemy wszelakie .....
PostNapisane: 12 lis 2004, o 13:21 
cz:EE
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 paź 2002, o 10:49
Posty: 1839
Lokalizacja: Bruksela
Karma: 50
Mam pewien problem z q2 o czym za chwilke.
Szukalem topica "lamer zone.." ale znalazlem go dopiero w dziale "POCZATKUJACY" gdzie nie wszyscy zagladaja (np ja). POstanowilem zalozyc ogolny topic w ktorym mozna by pisac o wszelkich problemach q2 (zniknely by niepotrzebne 32tys topic'ow jak np http://q2pl.org/fb/viewtopic.php?t=1810 czy http://q2pl.org/fb/viewtopic.php?t=1828 ) kazdy zakladajac nowy topic zasmieca borada ( o czym juz nie jeden post byl napisany).

Mam nadzieje ze na to pujdziemy wszyscy i board zrobi sie bardziej czytelny i mniej zasmiecony - jesli nie, jesli sie dowiem jak rozwiazac moj problem topic skasujcie..


___________________________________________________________

Mam problema nastepujacego:
Wczoraj na mecz ligowy agl vs synth wlonczylem q2, ale o dziwo wszedl mi nie do rozdzielczosci open gl (tego z nc) ale do softu, stwierdzilem (razem ze scoobem) ze padly mi stery od grafy, po reinstalu okazalo sie jednak ze jeszczze jest zle. Hanan podsunol mi wszystkie dll z q2 ktore czasem moga sie wysypac - ale okazalo sie ze to tez nie to. Siara zaproponowal reinstalke nc ale tyz lipa, quake 2 chodzil tylko i wyloncznie na sofcie do tego nie widzac nawet mojego paka ( skiny jakies z pupy (nie dalo sie odruznic female od male) ), jakies dziwne komunikaty ze nie moze znalesc expolde.md2 czy jakos podobnie. Na gorze ekranu ciagle komunikaty ze tam cos nie tak ze tego nie moze znalezc ( jesli ktos cos napisal nawet nie bylem w stanie przeczytac co to bylo bo w tym samym momencie pokazywalo sie 1500 innych komunikatow :EE ) WOGOLE WTF ??????????

Zaczolem szperac grzebac i wreszcie okazalo sie ze po deinstalacji programu MathLAB ( firmy MathWorks ktory zainstalowalem 2 dni temu) wszysko wrocilo do normy. Czy ktos kiedys mial taki przypadek z tym progrgamem ? ja w math-labie pracowac musze bo mam w nim do napisania pracee przejsciowa.

Ten program sam w sobie nie wykorzystuje ( na moim poziomie zaawansowania) zaawansowanej grafiki wiec nie wiem co on mial wogole wspoolnego z q2. Cos jednak mial bo q2 mi nie chodzil jak trzeba a czasem sam wychodzil do windy :EEE.

Teraz pytanie : czy da sie jakos polaczyc ten program i q2 zeby jakos razem wpolpracowaly ? nie moge przed kazdym meczem deinstalowac go a potem instalowac od nowa bo to nie o to chodzi - mija sie to chyba z zalozeniem komputera ktory powinien laczyc wiele roznych programow / opcji nie wplywajacych na siebie.

wiec heeeeeeeeeeeelp !!! bo nie wiem co sie k.. dzieje ://



ps. sory za moje liteorwki i bledy (zawsze je robilem i juz chyba mi tak zostanie)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2004, o 13:27 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:47
Posty: 1966
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 30
dziwne bo chyba wiekszosc jednak zaglada, no chyba ze tylko nie liczni jak ja klikaja na Zobacz posty od ostatniej wizyty (XX)

co do problemu samego w sobie nie mam pojecia, a czysty quake2/q2ace dzialaja ? jezeli tak to moze zobacz na zwyklym opengl ?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2004, o 13:29 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 lip 2002, o 13:09
Posty: 1571
Lokalizacja: z wlasnej woli
Karma: 14
jak masz dwa windowsy ty na jednym graj w kłejka a na drugim pracuj ;3

_________________
-


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2004, o 13:31 
cz:EE
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 paź 2002, o 10:49
Posty: 1839
Lokalizacja: Bruksela
Karma: 50
nic zaden open gl nie dziala, tak jakby wogole nie widzial czegos takiego,

sciagnolem nowego q2oem ze stronki od As_best'a i dalej to samo,

to tak jakby ten program blokowal dostep do open-gl chociaz nie jest wogole wlonczony ( nie wiem jak to mozliwe ale tak to wyglada) co innego gdyby on byl wlonczony i blokowal q2 ale on wogole nie jest wlonczony :EEEEEEEEEEEEEE


________________________________
edit:

windowsow 2 nie mam, ale jak bedzie trzeba to bede musial tak zrobiic

da sie zrobic osobna partycje i tam zainstalowac jeszczze jedna winde i potem podczas staru systemu wybierac ktory ma sie zaladowac ? (kiedys tak mialem w win98 ale w xp to nie wiem )


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2004, o 15:48 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('Messer262', 'n')ic zaden open gl nie dziala, tak jakby wogole nie widzial czegos takiego,

sciagnolem nowego q2oem ze stronki od As_best'a i dalej to samo,

to tak jakby ten program blokowal dostep do open-gl chociaz nie jest wogole wlonczony ( nie wiem jak to mozliwe ale tak to wyglada) co innego gdyby on byl wlonczony i blokowal q2 ale on wogole nie jest wlonczony :EEEEEEEEEEEEEE


________________________________
edit:

windowsow 2 nie mam, ale jak bedzie trzeba to bede musial tak zrobiic

da sie zrobic osobna partycje i tam zainstalowac jeszczze jedna winde i potem podczas staru systemu wybierac ktory ma sie zaladowac ? (kiedys tak mialem w win98 ale w xp to nie wiem )


Jasne ze mozna, ja kiedys mialem jeden Win98, i trzy windy xp na jednym kompie:D Teraz zrobilem porzadki i mam 2 windowsy, 2x XP: jeden zasmiecony wszelkimi programami codziennego uzytku a drugi praktycznie czysty tylko z sterami do grafy i q2. W praktyce i tak nigdy nie chce mi sie przelaczac na druga winde, kiedys jak mialem slabszy komp to z tego korzsytalem bo mi fpsy spadaly, teraz raczej jest ok nawet na tym zasmieconym windowsie. Zawsze jednak drugi jest w zapasie jakby mi jeden padl to moge odpalic na drugim.

Co do Twojego problemu, kiedys mialem taki motyw ze nie chcial mi sie opengl wlaczyc przez mirca:) Gdy mialem wlaczony i bylem na wielu kanalach to musialem wyjsc z kilku lub wylaczyc go wogole zeby opengl zadzialal:D

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2004, o 15:56 
H4X0R

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 14:08
Posty: 2832
Karma: 36
Sciagnij sobie emulator pc - vmware. Udaje on wszystkie urzadzenia, lacznie z biosem itp pozwalajac na zainstalowanie w nim dowolnego systemu operacyjnego, bez potrzeby zakladania partycji. Musisz miec tylko iso plyty instalacyjnej, lub zwykle plyty i dyskietke startowa. Instalacja dokonuje sie do pliku, ktory jest obrazem dysku twardego. Pozniej wiadomo, fdisk, formmat i instalujesz sobie windows, tak jakbys mial osobny komputer wewnatrz twojego windowsa. VMware mozna zainstalowac na windows nt/xp/2k. Jesli chodzi o wydajnosc to siega ona 70% oryginajnej wydajnosci systemu, ale oczywiscie zalezy to od tego co robisz. Trzeba tylko zainstalowac w wewnetrznym systemie odpowiednie sterowniki zalaczone jako obraz iso plyty, wtedy w goscinnym systemie nawet opengl bedzie ci dzialac :D

_________________
???????????


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2004, o 18:21 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2003, o 12:38
Posty: 1237
Lokalizacja: Poland/3miasto/gdA
Karma: 25
Sciagnij sobie emulator pc - vmware . Udaje on wszystkie urzadzenia, lacznie z biosem itp pozwalajac na zainstalowanie w nim dowolnego systemu operacyjnego,

- jesli masz w miare dobry komp i miejsce na hdd to również polecam!

pozatym myślę ze ten twoj program mąci coś w rejestrze albo jakichś dllkach systemowych,z których korzysta q2.
musiałbyś bardzo wnikliwie prześledzić proces instalacji - może się nawet nei dać:D

_________________
kilerj / [STA]KILER.J / Westbam! / PogromcaDziewic

god mode, give all i do piek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2004, o 19:20 
H4X0R

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 14:08
Posty: 2832
Karma: 36
Duzo miejsca na hdd? W 128MB udalo mi sie zmiescic win98se bez zbednych dupereli :D

_________________
???????????


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2004, o 21:53 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2003, o 12:38
Posty: 1237
Lokalizacja: Poland/3miasto/gdA
Karma: 25
ale mówie o realnym używaniu :]
w partycji z mandrake mam ponad 2GB już zajęte a jakichś tam śmieci nie instalowałem...

_________________
kilerj / [STA]KILER.J / Westbam! / PogromcaDziewic

god mode, give all i do piek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2004, o 01:14 
Cichociemny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004, o 18:13
Posty: 84
Lokalizacja: Gdynia
Karma: 0
dobra skoro juz ten topic jest ;)
co zrobic aby alt+tab dzialal mi poprawnie w q2 ??
po prostu po powrocie do q2 wykrzacza sie - jakies bohomazy tylko sa :?
nadmienie iz mam radka9100
aha i dopiero pomaga jak nacisne tylde i po omacku wpisze vid_restart ...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2004, o 10:54 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:47
Posty: 1966
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 30
nic, zbinduj sobie vid_restart


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2004, o 14:56 
Kozak

Dołączył(a): 25 lut 2003, o 17:20
Posty: 2346
Lokalizacja: Centrum wszechswiata
Karma: 0
No to czas na Moj problem C:
Wlanczam kudwa i mam na ekranie kursor myszki z winy, jak nacisne fire to mi wyskakuje winda w smiesznej rozdziałce wiec robie alt + tab i wracam do kudwa (JAK SIE TEGO POZBYC!) ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2004, o 15:17 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 21:52
Posty: 2684
Lokalizacja: warszawa,s
Karma: 427
ale alt+tab jest niefajny ja polecam raczej alt+enter (chyba ze nie mozesz to aliasa)

albo najlepiej zrobic sobie aliasa (alt+enter to w domyslnym q2 jest przelaczanie miedzy vid_fullscreen 1 i 2)

alias okno1 "set vid_fullscreen 0;bind f8 okno2"
alias okno2 "set vid_fullscreen 1;bind f8 okno1"
bind f8 okno2

i dodatkowo set vid_fullscreen "0" albo "1" (tak sie bedzie uruchamiac q2)

_________________
sierota po Lost ;) & Q2 сдиелно ж ссср


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2004, o 15:20 
Kozak

Dołączył(a): 25 lut 2003, o 17:20
Posty: 2346
Lokalizacja: Centrum wszechswiata
Karma: 0
Wolał bym rozwiazanie na problem z kursorem w q2 aby zniknoł podczas uruchamiania q2 (problemu z tabem nei mam ale dzienki za rozwiazanie :) )

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2004, o 15:50 
Fajny

Dołączył(a): 1 wrz 2003, o 15:33
Posty: 815
Lokalizacja: bydgoszcz
Karma: 31
$this->bbcode_second_pass_quote('HaMeR', 'N')o to czas na Moj problem C:
Wlanczam kudwa i mam na ekranie kursor myszki z winy, jak nacisne fire to mi wyskakuje winda w smiesznej rozdziałce wiec robie alt + tab i wracam do kudwa (JAK SIE TEGO POZBYC!) ?
Mialem tak jak instalowalem keygripa :O
Jak uruchamiasz keygripa pierwszy raz to sie wyswietla takie dzikie okienko i gdzies tam jest linijka init mouse 0 czy jakos tak - trzeba zmienic na 1 i gitara
_________________
Mow mi seb :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2004, o 22:53 
Kozak

Dołączył(a): 25 lut 2003, o 17:20
Posty: 2346
Lokalizacja: Centrum wszechswiata
Karma: 0
mam te opcje i nadal to samo :S jakies nowe pomys?y ?? C: nie pali mi sie z tym ale jak by ktos wiedzial przez co to sie tak dzieje to byl bym wdzieczny zaoszczedzil bym 2 sekundy przy wejscu na server

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2004, o 00:13 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2003, o 21:28
Posty: 250
Lokalizacja: Rzeszow
Karma: 0
HEY MAM MEGA MEGA PROBLEM A MIANOWICIE MAM Q2 I ZACZ?? MI WYSKAKIWAC DZIWNY KOMUNIKAT, JAK CHCE SIE POLACZYC Z JAKIMKOLWIEK SERWEM:

UDP_Open socket: bind: WSAEDDRINUSE

PO TYM JAK TO WYSKOCZY TO JUZ TYLKO CONNECTING.... I TAK NON STOP JAKBY NETA NIE BYLO.

JAK WIE KTOS JAK TO MOZNA ZLIKWIDOWAC TO PROSZE O INFO ;]

_________________
Rzesz


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2004, o 20:35 
Cichociemny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004, o 18:13
Posty: 84
Lokalizacja: Gdynia
Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('HaMeR', 'N')o to czas na Moj problem C:
Wlanczam kudwa i mam na ekranie kursor myszki z winy, jak nacisne fire to mi wyskakuje winda w smiesznej rozdzia?ce wiec robie alt + tab i wracam do kudwa (JAK SIE TEGO POZBYC!) ?


od czasu do czasu mialem taki problem
ale sie pozbylem :D
jak uruchanmiasz kudwa to zamiast podwojnego klikniecia
wez prawym klawiszem myszy kliknij na link kudwa a potem wybierz opcje otworz - nie powinno byc nigdy kursora chytry

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2004, o 20:40 
Cichociemny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 sie 2004, o 18:13
Posty: 84
Lokalizacja: Gdynia
Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('eX3', 'n')ic, zbinduj sobie vid_restart


eee tam :?
to tak jakbym za kazdym razem jak pije mleko rozlewal przy wlewaniu do szklanki i za kazdym razem musial wycierac
a ja po prostu nie chce tego mleka rozlewac chytry

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2004, o 21:03 
Kozak

Dołączył(a): 23 sie 2003, o 23:56
Posty: 2361
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 3
to pij cole ;) (czyt. graj w co innego)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2096 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 105  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza