[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 21 paź 2019, o 20:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Config
PostNapisane: 26 lut 2010, o 10:48 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
Jako, ze kupilem kompa ktory uciagnie mi ql, pomyslalem zeby troche pograc. Aktualnie jestem w trakcie tworzenia cfg.

1. Ma ktos HUD przypominajacy ten z q2?
2. Czy jest jakas zmienna na podstawie ktorej okreslilbym moja aktualna bron?
3. Da sie jakos zbindowac dwie bronie pod jednym guzikiem? Np. mg i lg pod jednym i klikajac go na przemian zmianiaja mi sie bronie na lg, mg, lg ... (na to pytanie potrzebuje odp, tylko jest odp na 2 jest "nie")
4. Jak zrobic timery?

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 26 lut 2010, o 10:54 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:25
Posty: 2550
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 176
4. nie ma timerow bo w q3/ql jest to uwazane jako czit! :D Przynajmniej kiedys tak bylo.

_________________
TLTF jest jak Media Markt - nie dla idiotów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 26 lut 2010, o 11:01 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
a mozna podmieniac dzwieki zbieranych itemow?
1-3 nadal aktualne

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 26 lut 2010, o 11:20 
Mroczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2008, o 21:15
Posty: 464
Lokalizacja: Pruszcz Gd (PRG)
Karma: 27
1. Jest stronka na której jest wytłumaczone jak można zmienić własny hud na wzór swojego widzi mi się :). Możesz też parę gotowych ściągnąć ,które mogą ci przypaść do gustu lub porostu jakiś hud ściągnąć i potem dopiero go przerobić :)

http://quakelivehud.blogspot.com/
http://qlhud.core.ws/

2. Nie ma takowej, a locsy są wbudowane jak pisze się w sayu :roll:

3. Raczej nie, ja przynajmniej próbowałem zrobić alias przy pomocy "set vstr" nie dało rady, albo źle się za to zabrałem D:

4. Tak j/w to jest uważane powszechnie na arenie vq3/cmpa/ql jako czit. Kwestia parunastu meczy i można się przyzwyczaić :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 26 lut 2010, o 18:42 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
da sie zrobic modifiery?

$variable nie dziala

cos z vstr trzeba pokombinowac czy w ogole sie nie da?

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 26 lut 2010, o 21:49 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
gralem troche w ql.
o co chodzi? nie wiem czy koles ma 5 zycia czy 150. naparzam do niego i nie mam pojecia czy ginie czy nie. jak sobie ustawic klejka zeby chociaz jakies dzwieki ludziki wydawaly...

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 26 lut 2010, o 22:22 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 16 cze 2002, o 18:07
Posty: 1048
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 37
nie wiem nev, ja mam normalne dzwieki w miare, takie jak w q3... ustawilem sobie set cg_forceenemymodel keel/bright albo tankjr/bright i jest ok. ogolem duzo ustawiać trzeba zeby sie dalo w to normalnie grać


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 27 lut 2010, o 14:09 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
a propos 3-go punktu, da sie:
$this->bbcode_second_pass_code('', 'cg_switchToEmpty "0"
seta weap1_0 "weapon 1" //GAUNTLET
seta weap2_0 "weapon 2; weapon 10; weapon 12" //MG & NG & CG
seta weap3_0 "weapon 2; weapon 3" //SG
seta weap4_0 "weapon 4; weapon 11" //GL & PM
seta weap5_0 "weapon 4; weapon 5" //GL & RL
seta weap6_0 "weapon 2; weapon 6" //MG & LG
seta weap7_0 "weapon 7" //RG
seta weap8_0 "weapon 8" //PG
seta weap9_0 "weapon 8; weapon 9" // PG & BFG
seta weap10_0 "weapon 10" //NG
seta weap11_0 "weapon 11" //PM
seta weap12_0 "weapon 12" //CG

bind INS "vstr weap1_0"
bind DEL "vstr weap2_0"
bind SHIFT "vstr weap3_0"
bind HOME "vstr weap4_0"
bind END "vstr weap5_0"
bind CTRL "vstr weap6_0"
bind PGDN "vstr weap7_0"
bind PGUP "vstr weap8_0"
bind 0 "vstr weap9_0"
')

oczywiscie mozna dac bindy bezposrednio pod klawisze. ja uzywam aliasow, bo kombinowalem z modifierami (ale jeszcze mi sie nie udalo :P)
dziala to tak ze np. mam MG i LG pod jednym guzikiem. jak klikam to zmienia mi sie na LG. jak nie mam LG i go klikne to zmieni mi sie na MG. tak samo z proximity mines i gl rl i gl bfg i pg itp.

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 27 lut 2010, o 15:58 
Cukierkowy

Dołączył(a): 11 sie 2006, o 15:02
Posty: 206
Karma: 15
o lol ;d szkoda ze wczesniej o tym nie wiedzialem, teraz juz sie przyzwyczailem ze kazda bron mam na innym przycisku :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 27 lut 2010, o 16:31 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
jest jakis sposob na zroobienie bindow tak jak np +cos w q2?
tzn zeby cos sie wykonywalo kiedy wcisne guzik i cos innego sie ykonywalo kiedy go puszcze.

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 28 lut 2010, o 09:58 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
$this->bbcode_second_pass_quote('neveride', 'j')est jakis sposob na zroobienie bindow tak jak np +cos w q2?
tzn zeby cos sie wykonywalo kiedy wcisne guzik i cos innego sie ykonywalo kiedy go puszcze.


nie bardzo. chyba ze aliasy typu "zmien fov"
_________________
a, o co tobie bejbe chodzi w sumie? Ja nie wiem, Ty nie wiesz, wiec chuj wie.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 1 mar 2010, o 09:53 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
zmien fov jest na +zoom ale on jest zdefiniowany a ja hccialbym miec mozliwosc definiowania swoich badziewi. no coz.

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 10 mar 2010, o 20:16 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, o 15:50
Posty: 1603
Lokalizacja: 3city
Karma: 56
pogralem w to chwile
i to sie czyms rozni od q3?

w q3 to z 2 razy moze gralem :]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 10 mar 2010, o 20:52 
Cukierkowy

Dołączył(a): 11 sie 2006, o 15:02
Posty: 206
Karma: 15
a po co Ci to wiedziec? :D
chyba malo co sie rozni od q3, na pewno nie mozna pograc na lanie i pewnie na ql sa jakies nowe komendy
no i na q3 byly jakies rozne mody, cpma itp ;f


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 11 mar 2010, o 13:08 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
ql jest na enginie q3. rozni sie niewiele, ale sie rozni. ps. w ql jest cg, ale jeszcze nie mialem okazji spotkac ;D

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 11 mar 2010, o 14:31 
Cukierkowy

Dołączył(a): 11 sie 2006, o 15:02
Posty: 206
Karma: 15
w tdm/duelu nie spotkasz ;p jest na pewno na niektorych mapach ctf i ffa


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Config
PostNapisane: 11 mar 2010, o 14:35 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
ja jak gram to ffa. wchodze klikam 10s i gram. wychodze kiedy chce :). jak chce pograc tdm to ide do q2. choc musze przyznac, ze juz mi sie nudzi coraz szybciej - dwie gry i styka :s

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza