[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 paź 2018, o 01:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Błędne aliasy
PostNapisane: 22 lut 2012, o 12:23 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
Mam w configu takie 3 linijki:
$this->bbcode_second_pass_code('', 'alias armor “say_team [„„] ARMOR [+20] [„„] $$loc_here ; play armor20.wav”
alias bron “say_team [‡‡] WEAPON [+30] [‡‡] $$loc_here ; play weapon30.wav”
alias quad “say_team [ŠŠ] QUAD [+60] [ŠŠ] ; play quad60.wav”')
I za każdym razem jak odpalam q2/executuje swój config, automatycznie odtwarzają sie 3 powyższe dźwięki, a bind podczas używania jest niekompletny, nie ma w nim concharsów, nie odtwarza dźwięków, a i nie pokazuje gdzie jestem, ew. pokazuje miejsce, w którym executowałem swój config. Co jest?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Błędne aliasy
PostNapisane: 22 lut 2012, o 13:22 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5727
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
powinno byc:

$this->bbcode_second_pass_code('', 'alias armor "say_team [„„] ARMOR [+20] [„„] $$loc_here ; play armor20.wav"
alias bron "say_team [‡‡] WEAPON [+30] [‡‡] $$loc_here ; play weapon30.wav"
alias quad "say_team [ŠŠ] QUAD [+60] [ŠŠ] ; play quad60.wav"')

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Błędne aliasy
PostNapisane: 22 lut 2012, o 14:04 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
zeby pamietal na przyszlosc: “ to nie ". Ten pierwszy cudzysłów jest np uzywany przez MS Word i automatycznie zastępuje cudzyslow z klawiatury ". Cudzyslow akcpetowany przez q2 to ten ktory robisz klikajac sobie na klawiaturze ;]

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Błędne aliasy
PostNapisane: 22 lut 2012, o 14:39 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
Faktycznie były “, że też sam tego nie zauważyłem :D
Dzięki, plusik :)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza