[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 17 gru 2018, o 20:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: lapek i monitor crt
PostNapisane: 6 sty 2012, o 02:14 
Slaby koles

Dołączył(a): 6 sty 2012, o 02:04
Posty: 2
Karma: 0
Witam kupilem nowy lapek i proboje skonfigurowac go zeby q2 chodzilo na nim wmiare plynnie. Dzis podlaczylem do lapka monitor crt noi quake chodzi tak jak powinien .. plynnie, mysz nie plywa itp itd zarowno na monitorze jak i na lapku tez. Gdy odlacze monitor i wpisze vid_restart quake na lapku zaczyna zjebanie chodizc... tzn plynnosc zostaaje ale mysz plywa i nie jest tak precyzyjna jak wtedy gdy byl podlaczony monitor:/ Jest to normalna sprawa ? I czy da sie osiagnac ta precyzje myszki i poruszania sie bez podpinania do lapka moniotra?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: lapek i monitor crt
PostNapisane: 9 sty 2012, o 00:52 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
Piszesz, że odłączasz crt, daj vid_restart i się psuje. A jak działa, gdy na świeżo włączysz q2, bez podpinania monitora, tak samo? Ciekawa materia :D A dlaczego musisz vid_restart wpisywać?

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: lapek i monitor crt
PostNapisane: 12 sty 2012, o 03:33 
Slaby koles

Dołączył(a): 6 sty 2012, o 02:04
Posty: 2
Karma: 0
jak wlacze q2 bez podpinania monitora to chodzi lipnie tzn mysz plywa itp .. podlacze monitor i jest prawie jak na pc tzn mysz precyzyjniej chodzi. Troche hujowo zebym za kazdym razem kiedy chce pograc musial podpinac monitor ://


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: lapek i monitor crt
PostNapisane: 12 sty 2012, o 18:01 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1234
Karma: 9
hmm ale co tu porownywac? domyslam sie ze w lapku masz max 75hz odswiezanie, a ile na crt?
sprobuj dopasowac liczbe klatek do odswiezania, albo np 60hz wymusic i 60 lub 120 cl_maxfps

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: lapek i monitor crt
PostNapisane: 14 sty 2012, o 14:50 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5729
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
vid_ref "r1gl"
gl_swapinterval 0
cl_async 1
r_maxfps 60
cl_maxfps 120
vid_restart
lepiej nie zrobisz

a zeby obraz byl jak nalezy musisz uzyc komendy na width i height ale nie pamietam juz co to bylo a nie chce mi sie szukac, ktos ci podrzuci.

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: lapek i monitor crt
PostNapisane: 14 sty 2012, o 15:27 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
vid_forcewidth xxxx
vid_forceheight xxxx
gl_mode -1

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza