[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 26 cze 2019, o 21:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 17:11 
Cichociemny

Dołączył(a): 30 wrz 2006, o 23:34
Posty: 137
Karma: -28
Ktoś wie jaka jest komenda pod to w configu? Chciałbym wyłączyć bo zauważyłem że bez tego mam około 150 fpsów więcej


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 18:46 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_code('', 'gl_swapinterval 0')

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 19:13 
Cichociemny

Dołączył(a): 30 wrz 2006, o 23:34
Posty: 137
Karma: -28
$this->bbcode_second_pass_quote('dem', '[')code]gl_swapinterval 0[/code]


mam na "0" ale w grze jest nadal YES

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 19:38 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22
Posty: 807
Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków
Karma: 144
Ładuje Ci inny config, w którym masz wartość 1

lub

Masz w opcjach karty graficznej ustawione: Synchronizacja pionowa - zawsze włączona.

_________________
[inc]sil: please...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 19:53 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('sil', '')aduje Ci inny config, w którym masz wartość 1

lub

Masz w opcjach karty graficznej ustawione: Synchronizacja pionowa - zawsze włączona.


sek w tym ze nie... za to musi w r1q2 odpowiadac inna komenda i nie jest to $this->bbcode_second_pass_code('', 'gl_ext_swapinterval')Pytanie jaka to komenda powinno trafic do richa, jako ze ja na pierwszy rzut oka nie znalazlem zadnej komendy ktora moglbym podejrzewac o takie dzialanie.

fakt, zmiana yes->no generuje w moim przypadku o 50-80 fps wiecej.

przy testowaniu warto pamietac ze r_maxfps ogranicza fpsy.

moim zdaniem to jakis relikt przeszlosci, ktory ma malo wspolnego z synchronizacja pionowa... w aprq2 gl_swapinterval zmienial wartosc yes/no w menu. ale od kiedy sie przesiadlem na r1q2 to widze pewna prawidlowosc ze niby podobne komendy maja calkowicie rozna implementacja od tego do czego bylem przyzwyczajony w aprq2.

sensei, tak dodatkowo wspomne: nie zapomnij tez ze r_maxfps to maxymalna ilosc fps ktore sa renderowane i wartosc tej komendy ogranicza mozliwe klatki do wartosci tejze komendy... ale to calkowicie poza tematem
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 20:01 
Cichociemny

Dołączył(a): 30 wrz 2006, o 23:34
Posty: 137
Karma: -28
config mam jeden , sprawdzony jest swapinterval 0

A to moje ustawienia grafiki , jest sunchronizacja pionowa wyłączona

http://imageshack.us/photo/my-images/638/asdajb.jpg/

W ustawieniach monitora też mam wyłączoną


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 21:03 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1235
Karma: 9
gl_finish 0
i z tego co pamietam to zawsze byla ta komenda

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 21:14 
Cichociemny

Dołączył(a): 30 wrz 2006, o 23:34
Posty: 137
Karma: -28
Działa

+ będzie później :)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 21:22 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1235
Karma: 9
A nie bedzie, bo mam wylaczona karme ; ]
nie ma za co : ]

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Sync every frame
PostNapisane: 8 wrz 2011, o 22:25 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('Qiub', 'g')l_finish 0
i z tego co pamietam to zawsze byla ta komenda

true, w aq2 tez to samo. widac zle kojarzylem/pamietalem.
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza