[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 paź 2018, o 01:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: SmartDemoRecorder - cfg dla (Aprq2 lub r1q2) & tdm
PostNapisane: 4 sty 2009, o 21:28 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1232
Karma: 9
Pytanie, czy triger na autorecord da sie zrobic tak zeby nagrywalo tylko mecze w ktorych gram? np na triger "teams locked!" czy jakos tak, zeby jeszcze bralo pod uwage "Qiub is ready" albo cos takiego, chodzi o to zeby byly brane pod uwage 2 zmienne a nie jedna. albo jakies inne rozwiazanie moze : )

edit by dem: gotowe rozwiazanie do pobrania pare postów nizej... ( viewtopic.php?p=188857#p188857 )

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 4 sty 2009, o 21:31 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 29 wrz 2008, o 14:46
Posty: 328
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 16
da sie chyba zrobic ze jak wcisniesz przycisk na ready to wtedy zaczyna nagrywac:]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 4 sty 2009, o 21:43 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_code('', '
trigger "record demko" ""*${name}**ready*"

trigger "record demko" "*teams**locked*"
')

5zł

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 4 sty 2009, o 23:23 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1232
Karma: 9
dalem cos takiego:
trigger "record ${$date}_${$time}_${$mapname}" ""*${name}**ready*"

trigger "record ${$date}_${$time}_${$mapname}" "*teams**locked*"

i nie dziala, za name tez dawalem Qiub . jakies pelniejsze info jak to ma wygladac?
widze ze jest za duzo " w jednym ,dam ile trzeba i zobacze czy dziala, a jesli cos w tym co dalem wyzej jest jeszcze blednie to prosze o instrukcje :)

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 4 sty 2009, o 23:41 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
dziala tak jak napisalem w poscie ponad twoim... triggery w r1q2 sie nie roznia chyba od triggerow z aprq2... peace a " za duzo oczywiscie jest bledem

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 5 sty 2009, o 00:05 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1232
Karma: 9
no wlasnie chyba nie bardzo, bo bierze mi pod uwage tylko 1 linijke , czyli zaczyna nagrywac demo jak dam ready, nie biorac tej drugiej pod uwage, co w sumie chyba jest normalne, ale pytalem o to czy da sie polaczyc tak te dwie zmienne/linijki, zeby je obie bralo pod uwage czyli zeby nagrywalo dema tylko i wylacznie w momencie gdy 1.daje ready AND 2. lockowane sa timy LUB zaczyna sie countdown - gdy te 2 punkty sa spelnione. - cos w ten deseń. :} choc pewnie sie nie da :}

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 5 sty 2009, o 00:25 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
chcesz zrobic ze bedzie nagrywal demko tylko i wylacznie gdy dasz ready i bedzie "teams are locked", tak ? powiedz mi jescze o jakiego klienta chodzi i ci wkleje gotowe aliasy

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 5 sty 2009, o 08:30 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1232
Karma: 9
r1q2 :)
mysle ze jesli bedzie dzialac to nie tylko mi sie przyda, takze dzieki ze probujesz :)

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: SmartDemoRecorder - cfg dla (Aprq2 lub r1q2) & tdm
PostNapisane: 5 sty 2009, o 13:28 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
Załącznik:
smartDemoRecorder.zip

$this->bbcode_second_pass_code('', '
// #######################################
// # #
// # Smart Demo Recorder v. beta by dem #
// # #
// # gg: 1065154 #
// # mail: ostrowski.bartosz@gmail.com #
// # #
// #######################################

// how to install? just copy this file to ../baseq2/ folder and add following line to ur config: exec ../baseq2/smartDemoRecorder.cfg

trigger "connected()" "*${name} entered the server*"
trigger "ready()" "*${name}**ready*"
trigger "nready()" "*${name}**NOT ready*"
trigger "teamsLocked()" "*teams**locked*"
trigger "inTeam()" "*${name}**joined*"
trigger "inTeam()" "*${name}**was**picked*"
trigger "outTeam()" "*${name}**has been moved to the sidelines*"
trigger "outTeam()" "*${name}**has moved to the sidelines*"
trigger "outTeam()" "*You are not on a team*"
trigger "outTeam()" "Cant ready until both team have players."
trigger "stopRecording()" "*is NOT ready*"

alias connected() "resetRecording();"
alias ready() "set urReady 1; set inTeam 1"
alias nready() "set urReady 0"
alias teamslocked() "recording(${urReady},${inTeam})"
alias inTeam() "set inTeam 1"
alias outTeam() "set inTeam 0;stop"
alias resetRecording() "set urReady 0; set inTeam 0;stop"
alias stopRecording() "stop"


alias recording(0,0) "echo I'm not recording" // jestes na obsie
alias recording(1,0) "echo u r not in a team" //jestes na obsie
alias recording(1,1) "startRecording()"
alias recording(0,1) "startRecording();echo Cpt has given readyteam;startRecording()" //ktos dal za ciebie ready i mecz sie zaczal

alias startRecording() "record demko" //tu formatujesz nazwe demka :P

set urReady 0
set inTeam 0
')

dziala na zasadzie:
-nagrywa demko gdy nastapi "lock teams" i
-jestes w teamie i dales ready, lub
-jestes w teamie i ktos dal ready team
-jesli ktos przerwal countdown automatycznie zatrzymuje demko

mala uwaga, wylaczcie cl_autorecord ! :E

acha, to wersja beta, wiec przydaloby sie dobrze przetestowac na co nie mialem juz czasu... pozdro
acha2: jak bedziesz mial nick np a to triggery beda reagowac na dzialania (ready/unready) gracza, ktory ma nick np. diablo
jesli bedzie taka potrzeba to poprawie by nie reagowalo na dygresje z "acha2" :P


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: SmartDemoRecorder - cfg dla (Aprq2 lub r1q2) & tdm
PostNapisane: 5 sty 2009, o 20:56 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
Qiub zauwazyl ze nie smigalo na r1q2, wiec ponizej zamieszczam sprawna wersje zarowno dla arpq2 jak i dla r1q2.. jesli nadal bylyby bledy jakies to piszcie...

hf

Załącznik:
smartDemoRecorder.zip


mala uwaga do lini

$this->bbcode_second_pass_code('', '
alias startRecording() "record ${date}__${time}__${mapname}__${name}" //tu formatujesz nazwe demka :P
')
to jest formatowanie dla aprq2, dla r1q2 trzeba dac $ wiecej:

$this->bbcode_second_pass_code('', '
${$name}_${$date}_${$time}_${$mapname}
')


Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: SmartDemoRecorder - cfg dla (Aprq2 lub r1q2) & tdm
PostNapisane: 5 sty 2009, o 21:29 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1232
Karma: 9
w r1q2 dla zmiennej "name" (w nazwie dema) wystarczy ${name} , bo tej zmiennej z dwoma $$ nie widzi, reszta jak wyzej.

PS dziala zajebiscie :) automatycznie daje record gdy jest sie w timie i gdy jest sie zredowanym (rozpocznie sie mecz) nie zaleznie czy samemu sie dalo ready czy byl readyteam, nic nie trzeba robic, tylko czytnac instrukcje jak dal dem i dema same chulaja ;) tzn nagrywa tylko wtedy gdy "ja" gram. jak nie gram a tylko obsuje to nie nagrywa, czyli gites :)

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza