[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 paź 2018, o 01:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 24 lut 2008, o 17:45 

Karma: 0
Gdzie w r1q2 w configu zmienić rozdzielczość na 1024x768 lub co dopisać żeby już taka była?


Góra
   
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 24 lut 2008, o 17:55 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:25
Posty: 2550
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 176
gl_mode "6"

_________________
TLTF jest jak Media Markt - nie dla idiotów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 13 sie 2010, o 11:58 
Slaby koles

Dołączył(a): 11 sie 2010, o 23:05
Posty: 6
Karma: 0
Witam nie wiedziałem gdzie napisać wiec napisze tu . Mam taki problem odnoście optimalrefresh - Wczoraj mogłem sobie normalnie grac na optimalrefresh "75" przy rozdz. 640 x 480
A dzisiaj wyskakuje bład - " Information - out of scan range "
Czym to jest spowodowane ? Ustawienia katy ? biosu ?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 13 sie 2010, o 20:00 
Cukierkowy

Dołączył(a): 5 maja 2005, o 13:22
Posty: 235
Lokalizacja: z nik
Karma: -21
$this->bbcode_second_pass_quote('raiser', 'W')itam nie wiedziałem gdzie napisać wiec napisze tu . Mam taki problem odnoście optimalrefresh - Wczoraj mogłem sobie normalnie grac na optimalrefresh "75" przy rozdz. 640 x 480
A dzisiaj wyskakuje bład - " Information - out of scan range "
Czym to jest spowodowane ? Ustawienia katy ? biosu ?


give, musisz wylaczyc wh, powinno dzialac

pozdro
_________________
:]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 14 sie 2010, o 00:41 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 24 lut 2010, o 22:18
Posty: 772
Lokalizacja: Szczecin
Karma: 22
optimalrefresh ? Oo

_________________
dżanglist


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 9 sty 2011, o 18:46 
Slaby koles

Dołączył(a): 9 sty 2011, o 18:14
Posty: 3
Karma: 0
do rozdzilczosci 1280x1024 jakie są najlepsze ustawienia do monitora lcd :) z góry dziekuje za informacje :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 9 sty 2011, o 19:12 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22
Posty: 807
Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków
Karma: 144
witaj boczku519

Rozdzielczość taka wiąże się prawdopodobnie z mniejszą wartością odświeżania jakie jest w stanie udźwignąć Twój monitor.
Jedyne co przychodzi na myśl to vid_optimalrefresh "1".

Ustawienia.. co przez to rozumieć? Jeżeli obraz staje się rozmazany, występują "poświaty" za obiektami, gdy np. poruszasz myszka, to niestety efektów tych nie usuniesz, wprowadzając nowe ustawienia. To warunkowane jest niestety przez czas reakcji, który posiada Twój monitor.

_________________
[inc]sil: please...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 9 sty 2011, o 19:18 
Slaby koles

Dołączył(a): 9 sty 2011, o 18:14
Posty: 3
Karma: 0
Aha aha głownie chodzilo mi o to ze lekko mi przycina ale po zmianie tego gl_mode wydaje mi sie ze jest lepiej :)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 9 sty 2011, o 19:26 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22
Posty: 807
Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków
Karma: 144
Mniejsze rozdziałki mają do siebie to, że odświeżanie monitora jest wyższe. Im wyższe - tym lepiej.
Wszystko chodzi płynniej, oczy się nie męczą (tak było w przypadku CRT, w LCD chyba to nie ma wpływu, chociaż mogę się mylić).

Poeksperymentuj z ustawieniami gl_modulate, intensity, vid_gamma. Wymagają wpisania vid_restart. Może dzięki tym parametrom niedoskonałości Twojego monitora staną się "mniej widoczne".

_________________
[inc]sil: please...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 4 lut 2011, o 18:38 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5727
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
boczek. jezeli masz lcd to odswiezanie masz jedno, zapewne 60Hz...
ustaw sobie rozdzialke taka jak natywna twojego monitora, to bedziesz mial najlepsza jakosc obrazu...no chyba, ze ci komp nie dzwiga tego, to wtedy daj cos nizszego...


(sil, ja np. mam odswiezanie 120Hz w 1650x1080 na swoim LCD, ale w 640x480 juz tylko 60Hz)

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 4 lut 2011, o 18:43 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22
Posty: 807
Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków
Karma: 144
Ty masz tego samsunga, right? Nie wiedziałem, że tam takie zależności panują :) thx za info. chyba sobie też takiego sprawię :D

_________________
[inc]sil: please...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 4 lut 2011, o 19:15 
ZamaskoOwany

Dołączył(a): 3 kwi 2003, o 12:13
Posty: 5419
Lokalizacja: Krak
Karma: 224
z cztery miechy temu jak szukałem monitora to ten model co ma nev był już nieosiągalny
wszędzie mi mówili, że wstrzymana produkcja : /


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 5 lut 2011, o 01:13 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5727
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
$this->bbcode_second_pass_quote('sil', 'T')y masz tego samsunga, right? Nie wiedziałem, że tam takie zależności panują :) thx za info. chyba sobie też takiego sprawię :D

to bardziej od driverow zalezne, bo skoro monitor jest w stanie uciagnac 1650x1080@120Hz to powinien tez moc 640x480@120Hz...Drivery od ati ktore mam, nie daja mi jednak tej mozliwosci. Anyway nie narzekam, bo w natywnej i tak wszystko najlepiej wyglada, a karta uciaga wszystko co do tej pory zainstalowalem ;).

martwi mnie wstrzymanie produkcji. czyzby 3d sie nie przyjelo? :>>>>
(ps. zlewam 3d cieplym moczem, ale 120Hz w wyscigowkach i fpsach robi roznice!)
_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 18 lip 2011, o 20:01 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 00:09
Posty: 2065
Karma: 63
co zrobic zeby miec obraz na pelnym ekranie?

mam cos takiego

http://i55.tinypic.com/sxn1bc.jpg

przed chwila robilem format i przesiadlem sie z visty (gdzie bylo na full) na 7 i tu mam obciete. Zaznaczam, ze w video jest fullscreen yes a screen size w ogole nie zmienialem. Stery to nvidia. Help?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 18 lip 2011, o 21:40 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5727
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
ustaw natywna rozdzialke. to co pokazujesz to jest tryb fullscreen tylko w sterach masz wylaczone skalowanie obrazu dlatego masz czarne paski. skalowanie nie jest fajne bo rozciaga i zatracasz proporcje.

wpisz
vid_forcewidth x
vid_forceheight y

gdzie x y to twoja rozdzialka (np. 1920 1080)

potem vid_restart i powinno byc ok. pozniej musisz tylko dopasowac sobie fpsy i inne sruty tuty.

a jezeli koniecznie chcesz grac w tej rozdzialce co teraz i nie interesuje cie ze obraz bedzie zdeformowany, to znajdz gdzies w sterach do karty skalowanie obrazu i ustaw zeby ci rozciagalo w trybie pelnoekranowym.

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 18 lip 2011, o 22:05 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 00:09
Posty: 2065
Karma: 63
ok dziala dzieki nev +


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 21 paź 2012, o 17:02 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:25
Posty: 2550
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 176
Nie chcę zakładać nowego tematu więc piszę tu.

Chciałbym ustawić w APRQ2 rozdzielczość 1280x720.
Wklejam komendy w cfg r_customwidth 1280 i r_customheight 720 i niestety wywala mi rozdziałkę na 640x480.
Czy problemem może być mój monitor CRT 17'? :D

_________________
TLTF jest jak Media Markt - nie dla idiotów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 21 paź 2012, o 18:40 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1232
Karma: 9
gl_mode -1 moze jeszcze trzeba, strzelam

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 21 paź 2012, o 18:57 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:25
Posty: 2550
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 176
Dzięki, działa :)

_________________
TLTF jest jak Media Markt - nie dla idiotów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: r1q2 rodzielczość
PostNapisane: 21 paź 2012, o 19:04 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 22:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Pyrlandia
Karma: 101
bedzie film :> rozdzialka hd dobrze:>


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza