[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 17 gru 2018, o 20:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 356 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 2 mar 2012, o 23:47 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
Zacząłem od podstaw pisać cfg i pojawił się dosyć poważny problem. Na ekranie co chwile pojawiają się kreski lub większe ale zawsze poziome paski, na których widać obraz z ostatniej klatki albo jakieś dziwne śmieci z bufora karty. Trudno to dokładnie opisać. Jak ustawię gl_swapinterval "0" to problem znika ale nie idzie grać, bo pojawia się spadek fps i lag na myszy. Ze sprzętem wszystko OK. Na innym cfg działa jak należy. Ustawianie odświeżania, cl_async, cl_maxfps nic nie daje, jedynie zwiększa lub zmniejsza częstotliwość występowania tych efektów. Ktoś ma jakiś pomysł w czym może leżeć problem?

// NEVERMIND - Problem solved. Wystarczyło dać vid_restart po cl_async "0".

_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 7 wrz 2012, o 12:11 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
potrzebuje komendy zeby ustawic nie standardowa rodzielczosc ekranu w aq2 dokladnie 1366 x 768

_________________
a, o co tobie bejbe chodzi w sumie? Ja nie wiem, Ty nie wiesz, wiec chuj wie.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 7 wrz 2012, o 12:15 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
r_customheight <height> Custom resolution height value.
r_customwidth <width> Custom resolution widht value.

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 7 wrz 2012, o 13:05 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
$this->bbcode_second_pass_quote('newash', 'r')_customheight <height> Custom resolution height value.
r_customwidth <width> Custom resolution widht value.


zgodze sie dziala ale na r1q2 nie aq2 (albo cos zle robie, nawet jak zmienilem na custom w video ciagle krzaczy ostro.)
_________________
a, o co tobie bejbe chodzi w sumie? Ja nie wiem, Ty nie wiesz, wiec chuj wie.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 7 wrz 2012, o 13:10 
Mroczny

Dołączył(a): 12 wrz 2007, o 10:08
Posty: 524
Lokalizacja: Poznań
Karma: 21
Ciekawe, wziąłem z aprq2_readme.txt

_________________
facebook.com/groups/quake2players/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 7 wrz 2012, o 13:11 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
gl_mode -1

w r1q2 vid_forcewidth etc
w aprq2 r_customwidth etc

nie graj na aprq2, bo r1q2 jest lepszy. Od jakiegos czasu ze kazdy kto gra na aprq2 powinien byc podejrzany. Za duzo dziur w tym kliencie by zezwalac na nim grac.

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 7 wrz 2012, o 13:52 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
jestem przeciwnego zdania, wg mnie najbardziej wadliwym, dzurawym i najlatwiejszym do obejscia klientem jest r1q2, najtrudniejszym zas egl, a gram na aq2 tylko dlatego ze tam mysz chodzi jak powinna bez zadnych z dupy akceleracji jak w innych klientach (jak kiedys na nc)

co do komendy nie dziala mi, a mianowicie dziala ale zle rozciaga obraz mi spada do okienka i dupa.


edit co ciekawe fullscreen mam tylko na 800x600 i zadnej innej de faq iz dat

_________________
a, o co tobie bejbe chodzi w sumie? Ja nie wiem, Ty nie wiesz, wiec chuj wie.


Ostatnio edytowano 7 wrz 2012, o 13:56 przez fest1val, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 7 wrz 2012, o 13:56 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
wyjeb zbedne deklaracje graficzne. w aprq2 byla jakas komenda do ustawiania okna q2 na 1 planie etc etc. nie gram na aprq2 juz jakis czas wiec nie pamietam dokladnie... najlepiej przeczyscic ustawienia i wtedy dzialac.

a ja dalej sie nie zgodze odnosnie r1q2 i aprq2, chociazby dlatego, ze duzo rzeczy zostalo wrzucone do klienta a nie do bibliotek. latwiej wyedtowac klienta by zrobic spicked models w aprq2 niz r1q2... doskonale o tym wiesz. a jak wiesz wiecej ode mnie (co jest wielce prawdopodobne) to podziel sie ta informacja, bo od x lat grasz 2 role. Troche cziter, troche pomoge, ale zawsze dotychczas okazywalo sie, ze wystawiasz scene q2 zamiast cziterie. przestan kombinowac i odzyskaj odrobine honoru - jesli w ogole ci na tym zalezy. a jak nie to idz poczitowac z blanka w ql czy innym q.

edit:
a jakie ratio monitora? moze masz wymuszanie rozciagania w karcie graf i q2 ci sie na to nie godzi. najpierw zrob tak jak napisalem. wyjeb all config.cfg etc i sprawdz na czystym q2. sa komendy ktore sie wykluczaja w koncowym efekcie.

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 7 wrz 2012, o 14:28 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
wyrzucilem aprconfig, autoexec, przynioslo efekt, ale teraz ekran po srodku jest normalny, na bokach jakby 'splaszczony' czuje sie troche jakbym gral na 2 roznych fovach, na srodku mam 90 a po bokach jakie 120 - dziwne uczucie.

spiked to inna bajka, nie ma klienta doskonalego i nigdy nie bedzie.
chodzi mi o true hack (wallhack/aim) apr jest o tyle lepsze ze dziala tylko i wylacznie na jednym driverze, dla r1q2 mozna podpisac kazdy i nie koniecznie dostac kick-a wystarczy to zrobic nie z poziomu gry np. wczoraj skakalem na rdm7 z niejakim "playerem" mial true wh, prawdopdoobnie nie widzial nawet paru scian -> wnioskuje po robieniu rljumpow przy 'aimowaniu' klient jakim sie zaslanial to r1q2:)
co do sceny q2 i cziterii najnormalniej nie interesuje mnie ani jedna ani druga strona medalu, a jedyna gra w jaka gram systematycznie to dota2.

edit z karta wszystko ok, mam tak tylko i wylacznie w q2

_________________
a, o co tobie bejbe chodzi w sumie? Ja nie wiem, Ty nie wiesz, wiec chuj wie.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 7 wrz 2012, o 14:49 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
no widzisz... to teraz znajdz komende cl_wsfov od widescreen. ona poprawi fova przy rozdzialce ws. a paski po bokach tez idzie zlikwidowac - prawdopodobnie prawidlowe ustawienie r_custom*. przejrzyj aprq2-readme a sobie poradzisz z problemem obcinanaia bokow.

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 31 lip 2013, o 22:34 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, o 15:50
Posty: 1603
Lokalizacja: 3city
Karma: 56
ma ktos oryginalny q2 config?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 31 lip 2013, o 22:55 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22
Posty: 807
Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków
Karma: 144
Tak. Quake2 ma. Usuń po prostu wszelkie *.cfg jakie masz i odpal q2 ;)

_________________
[inc]sil: please...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 1 sie 2013, o 14:58 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, o 15:50
Posty: 1603
Lokalizacja: 3city
Karma: 56
racja... :P

tylko chyba bede musial plytki z q2 poszukac, bo r1 mi co chwile wywala jakis blad - i albo nie chce mapy zadnej wlaczyc albo grafike moge dac tylko na software ..


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 1 sie 2013, o 15:12 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2005, o 15:27
Posty: 1551
Lokalizacja: Grajewo
Karma: -69
sciagnij sobie r1q2_multi_stand


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 1 sie 2013, o 19:28 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, o 15:50
Posty: 1603
Lokalizacja: 3city
Karma: 56
a czym to sie rozni od zwyklego? r1


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: configi
PostNapisane: 1 sie 2013, o 21:15 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2005, o 15:27
Posty: 1551
Lokalizacja: Grajewo
Karma: -69
tym ze rozwiaze wszystkie twoje problemy :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 356 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza