[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 gru 2018, o 12:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 475 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 lis 2005, o 21:42 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
chyba to bylo to: r_skipBump "1"


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, o 00:16 
Cichociemny

Dołączył(a): 2 sie 2003, o 13:03
Posty: 114
Karma: 0
urbasek: r_skipBump - komenda pomijajaca efekt bumpmappingu, sam efekt to połyskiwanie powierzchni, 1 dla wiekszego FPSrate


swoja droga jak te pajace z raven mogly nie dodac komendy wylaczajacej ten pierdolony dymek z rakiety i grenade ... zalosc


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, o 16:23 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Zmienilem sobie sound blastera live na audigy2 i jestem strasznie mile zaskoczony. Po wlaczeniu w q4 Open AL dzwiek jest po prostu miazdzacy, jest przeogromna roznica porownujac gre na default a na open al. Ale to nie koniec... wyczytalem ze open al jakos ma wplyw na fpsy, jakos nie chcialo mi sie w to wierzyc bo jak karta muzyczna moze miec wplyw na fps? Ja sie przekonalem ze ma... teraz licznik 63 fps nawet nie drgnie niezaleznie na jakich bym detalach grafy nie gral.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, o 21:13 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2002, o 20:35
Posty: 1567
Lokalizacja: Chicago
Karma: 54
ja tez mam audigy2 zs gamers edition ale wlasnie mam problemy odnosnie dzwiekowki ze wlasnei czesto zwalnial mi q4 jak byla rzeznia z dzwiekim typu machigun albo hyper, teraz na q4max jak zmeinili oglos mg to tego nie widuje tak mi sie zdaje ale...


jakie stery uzywasz urb?

_________________
Laa-la-la E-oo-e-oo


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lis 2005, o 21:19 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Dzisiaj podlaczylem i zainstalowalem na "Creative X-Fi_Audigy_2_07_0003", nie wiem czy to nawet nie jest beta, ale obsluguje open al, bo wczesniejsze nie obslugiwaly. Sterow orginalnych z plytki nawet nie probowalem bo mam wersje OEM i jak wyciagnalem plytke to byla w jednym miejscu peknieta (:D) wiec moge ja wyrzucic, a skoro dziala dobrze na tych sterach co zainstalowalem to pierdole to i zostawiam jak jest, bo nie chce mi sie isc z reklamacja zeby cd mi dali inny :)

EDIT:
wyprzedze twoje pytanie i powiem ci ze nie wiem skad sciagnalem... bo jebane sciaganie na oficjalnej stronie creative mi nie dziala, podobnie jak logitech, nie wiem czemu tak mam:/ W kazdym razie gdzies tam znalazlem jakies stery na innej stronie, moge ci wystawic jak bedziesz chcial.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, o 07:32 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2002, o 20:35
Posty: 1567
Lokalizacja: Chicago
Karma: 54
powiem wam ze to co sie dzieje tuaj w swiecie q4 to sie na spawa zbiera... nie chce mi sie tak swojego zycia laczyc z gra jak tutaj... tutaj kurwa ci sami najelpsi malo na necie graja, bo wszsycy na lanach trenuije caly czas nop socrates z immortalem itd... przegiecie huja ... oni kurwa graja 24h .... to co my sobie grywalsimy w q2 tutaj nie ma porwoaania, spoko se daje rade z najelspzmyi grywam i wieksozsoc wygrywam jak narazie ale obrzedznie mnie zbeira czasem i musze odpcozwyac od gry bo kurwa nie moge tak, oni maja najebane, gdyby mi moze placili za to jak niektorych z nim to luz ale niektoryz z nich grjac 24h/7h nie bede dobzi a jednak graja... pojebany kraj...

_________________
Laa-la-la E-oo-e-oo


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, o 09:30 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 19:00
Posty: 1192
Lokalizacja: BDG/WWA
Karma: 59
Racja scoob racja tylko jest jedno ale... byl taki jeden co kiedys gral i gral i gral i ferrari wygral:D nadzieja na taki sukces i na bycie growym celebrity (fatal1ty) oraz swiadomosc ze u nich na wszystkim da sie zbudowac "slawe" powoduje ze oni tyle napierdalaja:D

_________________
Poznasz Rookiego po Skill-u jego:)!
Obrazek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, o 15:12 
Kozak

Dołączył(a): 12 lip 2004, o 15:47
Posty: 1605
Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('Scooby', 'p')owiem wam ze to co sie dzieje tuaj w swiecie q4 to sie na spawa zbiera... nie chce mi sie tak swojego zycia laczyc z gra jak tutaj... tutaj kurwa ci sami najelpsi malo na necie graja, bo wszsycy na lanach trenuije caly czas nop socrates z immortalem itd... przegiecie huja ... oni kurwa graja 24h .... to co my sobie grywalsimy w q2 tutaj nie ma porwoaania, spoko se daje rade z najelspzmyi grywam i wieksozsoc wygrywam jak narazie ale obrzedznie mnie zbeira czasem i musze odpcozwyac od gry bo kurwa nie moge tak, oni maja najebane, gdyby mi moze placili za to jak niektorych z nim to luz ale niektoryz z nich grjac 24h/7h nie bede dobzi a jednak graja... pojebany kraj...

tej, ameryka niby taka duza a wszyscy maja lany :O
_________________
asd

КГБ


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, o 20:23 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2003, o 18:10
Posty: 1544
Lokalizacja: p(r)oland
Karma: 4
macie jakies dzialajace linki bo chce zassac q4... okrojone/full czy beta?

_________________
make your desires priority


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, o 21:08 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 lip 2003, o 18:10
Posty: 1544
Lokalizacja: p(r)oland
Karma: 4
jaka jest pelna wersja q4 na torrencie? 2,7 GB?
trzeba calego zdzierac czy sa jakies okrojone wersje? np tylko pod multi... lub bez filmikow. hmm?

_________________
make your desires priority


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, o 21:24 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 2 maja 2004, o 12:29
Posty: 2676
Lokalizacja: Bia
Karma: 24
na torrentach, filelist czy pt nie spotkalem sie z zadna okrojona wersja, wiec chyba pozostaje Ci sciagnac te 2.7 GB

_________________
Aby by


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, o 20:53 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Pojawilo sie demo q4 :D
Dla tych ktorzy nie grali jeszcze w q4, a nie chca kilka gb sciagac albo kupowac gry nie wiedzac czy wogole im podejdzie to moga sobie sciagnac:-P

http://www.filecloud.com/files/file.php?file_id=2443

niestesty to tylko demko single, podobno ma byc w najblizszych dniach tez demko z multi


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 25 lis 2005, o 18:01 
Cichociemny

Dołączył(a): 2 sie 2003, o 13:03
Posty: 114
Karma: 0
malo obiektywne bo np. jak bym mial sie teraz wzorowac na tym demku to stwierdzil bym ze moj komp jest za slaby na q4, tymczasem majac full wersje multi smiga zdrowo, zwlaszcza z tymi fps mappakami (stale 60fps) mozna swobodnie poklikac, radze sie wiec nie sugerowac tym demem ;]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, o 09:42 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2005, o 22:25
Posty: 1513
Lokalizacja: Bia
Karma: 23
co do tego dema to slyszalem ze to nie jest oficjalna wersja , poprostu byla wypuszczona przypadkowo i producenci zapewniaja ze nie dlugo sie ukaze oficjalne demo bez zadnych bledow ktore mozna sie dopatrzyc w tej wersji nie oficjalnej.

_________________
Make way for the bad guy. /www.UJB.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2005, o 23:13 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 11 lis 2002, o 20:35
Posty: 1567
Lokalizacja: Chicago
Karma: 54
nawet finy linmeup ale ciekawy jestemczy tak jak IC tdm = SK 1/1 czy caly klan bedize fnatic

http://www.esreality.com/?a=post&id=947934


<-- ale chodzi mi bardije o komentarz goscia ze zdjeciem nizej ;]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]]

_________________
Laa-la-la E-oo-e-oo


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2005, o 00:36 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2005, o 22:25
Posty: 1513
Lokalizacja: Bia
Karma: 23
laaaaaaaaa :DDDD n1 scooby

_________________
Make way for the bad guy. /www.UJB.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, o 11:31 
Slaby koles
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2005, o 14:57
Posty: 15
Karma: 0
wie ktos jakie sa ustawienia netowe + ustawienia do demek?
jest kilka jakosci nagrywania demek, ale nie pamietam komendy, kojarzy ktos?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, o 12:46 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
z netowych ustawien to znalazlem tylko to:

$this->bbcode_second_pass_quote('urbasek', '
')net_clientLagOMeter : odpowiednik cg_drawlagometer z q3 i działa niemal tak samo jak w quake'u 3. Pierwsza linia (górna) pokazuje na ile zsynchronizowany jest renderer gry z danymi otrzymywanymi z sieci. Jeśli wszystko jest poprawnie, tzn. nie skacze nam gwałtownie liczba fps, nie pracuje mocno dysk, to linia ta powinna być cienka. Druga - dolna linia pokazuje nam nasz rzeczywisty ping i ewentualne straty pakietów. Najlepiej, gdy linia jest jak zielona i znajduje się jak najbliżej dolnej krawędzi grafu - znaczy to, że mamy niski ping. Zółta linia może sugerować problemy z łączem, lub niewłaściwe ustawienia net_clientMaxRate. Pojedyńcze, czerwone, pionowe linie oznaczałyby gubienie pakietów i taki wykres pojawia się już tylko w przypadku problemów z łączem (np. przeciążenia routerów). Wykres cały czerwony oznacza utratę połączenia.

com_showAsyncStats : pokazuje dokładne statystyki połączenia z serwerem, ilość przesłanych i odebranych danych, zgubione pakiety itd. Alternatywa dla net_clientLagOMeter w formie tekstowej, bardzo przydatne narzędzie diagnostyczne.

net_clientPrediction : podobnie jak w q3, tak i tutaj możemy ustawić predykcję ruchu, czyli tłumacząc na chłopski rozum "wsteczny ping". Pozwala to zredukować częściowo efekt laga podczas gry sieciowej. Jako wartość zmiennej ustawiamy czas (w ms). Domyślnie jest ustawione na 10ms i zalecane jest pozostawienie takiej właśnie wartości - wtedy funkcja działa optymalnie.

net_clientUsercmdBackup : komenda wprowadzona dla osób, ktore mają problemy z łączem. Przyjmuje wartości z zakresu 1-5 i określa ile jednakowych pakietów ma zostać wysłanych (w razie zgubienia któregoś, aby nie tracić informacji o ruchach gracza). Dla osób z lepszym technicznie łączem zalecana jest redukcja wartości tej komendy nawet do 1 - zmniejszy to ruch generowany przez grę i poprawi nieco ping.

net_clientPredictGUI : działa podobnie jak net_clientPrediction, ale dotyczy interakcji z otoczeniem, np. podnoszenia przedmiotów (przy wartości 1 może się zdarzyć, że gra pokaże nam, że wzięliśmy dany przedmiot, podczas gdy wcale nie zostanie zebrany). W tej chwili nie można zmieniać wartości w multiplayerze.

net_clientMaxRate : odpowiednik komendy 'rate' w quake'u 3 - określa maksymalną przepustowość łącza, którą może wykorzystywać gra. Jako wartość podajemy tę przepustowość w bps (bajtach na sekundę).I tak dla najczęściej spotykanych w naszym kraju połączeń zalecane wartości: 16000 dla ADSL/Cable i 25000 dla gry po LANie. Ustawienia jak widać identyczne z tymi spotykanymi w Q3. Ograniczenie wartości jest zwykle narzucane odgórnie przez serwer, więc ustawienie wyższe niż limit na serwerze i tak zostanie automatycznie zredukowane podczas gry.

net_clientSmoothing : pomaga przy słabym łączu i wypadaniu pakietów. Dzięki niej pozbywamy się efektu "warpowania", czyli przeskakiwania przeciwnika z miejsca na miejsce przy utracie pakietu (sami też nie warpujemy). Domyślna wartość to 0.8 (włączone) i nie można jej zmienic w multiplayerze.

Poniżej przedstawię przykładowe optymalne ustawienia sieciowe często proponowane na forach:

Połączenie LAN :
seta net_clientUsercmdBackup "2" (lub "1" jeśli jesteśmy absolutnie pewni co do jakości łącza)
seta net_clientMaxRate "28000"


Połączenia ADSL/SDSL/Kablowe/Bezprzewodowe - np. Neostrada, polpak etc. :

256 kbit uplink: seta net_clientUsercmdBackup "5",
256 kbit downlink: seta net_clientMaxRate "28000"
128 kbit uplink: seta net_clientUsercmdBackup "3"
128 kbit downlink: BPS: seta net_clientMaxRate "14000"
64 kbit uplink: seta net_clientUsercmdBackup "2"
64 kbit downlink: BPS: seta net_clientMaxRate "7000"

* uplink - przepustowość wysyłania
** downlink - przepustowość pobierania
*** Przy większych przepustowościach stosujemy ustawienia dla 256kbit, gdyż na serwerach do takiej przepustowości zostaje ograniczony odgórnie transfer.


co do demek nie mam pojecia, wiem ze tylko jest recorddemo i recordnetdemo

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, o 12:56 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 20:17
Posty: 740
Lokalizacja: Z 3miasta :S
Karma: -1
$this->bbcode_second_pass_quote('atom', 'm')alo obiektywne bo np. jak bym mial sie teraz wzorowac na tym demku to stwierdzil bym ze moj komp jest za slaby na q4, tymczasem majac full wersje multi smiga zdrowo, zwlaszcza z tymi fps mappakami (stale 60fps) mozna swobodnie poklikac, radze sie wiec nie sugerowac tym demem ;]


Atom a jaki masz sprzęt bo też zastanawiam się czy jest sens ściągać q4 :) do mojego sprzętu:

Processor: AMD Athlon(tm) XP 2500+, MMX, 3DNow, ~1.8GHz
Memory: 512MB RAM (dual)
Card name: RADEON 9600 SERIES (Saphhire)
_________________
WYBORCO!
Kabaret w sejmie i rz


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2005, o 13:15 
Slaby koles
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 gru 2005, o 14:57
Posty: 15
Karma: 0
Luq nie poszalejesz na tym :(


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 475 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza