[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 paź 2018, o 01:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: jak grac w q4 bez orginalnego cdkeya
PostNapisane: 19 lip 2007, o 12:39 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
//------------------------------------------------------------------------
1. Przed instalacja q4 znajdujemy plik o nazwie hosts znajduje się on pod ścieżką: C:/WINDOWS/SYSTEM32/Drivers/etc/
Następnie otwieramy go za pomocą notatnika i wklejamy na końcu następujące dwie linijki:
127.0.0.1 q4master.idsoftware.com
127.0.0.1 idnet.ua-corp.com
2. Instalujemy q4 (cd key moze byc ten HWRM-7MJT-NMN7-HM7J-DCWD moze byc inny z google czy keygena )
3.Gdy ten pierwszy i najkosztowniejszy etap mamy za soba musimy sciagnac najnowszego patcha oznaczonego numerkiem 1.4.2 znajdujacego sie na stronie http://programy.pcworld.pl/gry/programy ... 1.4.2.html (po instalacji nalezy sciagnac i podmienic craka jest u mnie na stronie http://www.festival.isgreat.org/Quake4v ... FixEng.rar lub http://festival.freehost.pl/Quake4v1.4. ... FixEng.rar
4.sciagamy najnowsza wersje q4maxa z http://www.q4max.com (rozpakowujemy w x:\q4\ tak zeby bylo w folderze q4max
5. sciagamy map packi http://turkeyfiles.escapedturkey.net/qu ... _final.pk4
http://files.filefront.com/Placebo_Effe ... einfo.html
http://www.quakeunity.com/file=2310
http://media.clanbase.com/map_tmp02.zip
nalezy je wkleic do q4base
6.wchodzimy przez x:\q4\q4max\start q4max.exe i cieszymy sie gra na necie :]
//------------------------------------------------------------------------


jak zwiekszyc fps?
Aby zwiekszyc ilość fps na słabszych sprzetach wystarczy wpisac komende r_forceambient* x (x-dowolna wartość) dzięki której możecie pograc w q4 nawet na słabszych kompach ~(nawet na 1300mHz , 256 MB ram, K.graficznej 64mb) Jak jest wam za jasno/ciemno to pokombinujcie z r_gamma.Jak nie chcecie grzebac to sciagnijcie wgrajcie fps cfg ktory jest standardowo w q4maxie. Wchodzicie w PROFILES/preset-performance. Pozdro

Ps.
^2 http://www.1shot.prv.pl @ PIFPAF.pl|32ms|193.42.218.23:28004 - tu macie server polski wedle mnie bardzo dobry
aha i ircem polskiej sceny q4 jest #quake4.pl na irc.quaknet.org
jesli ktos nie wie jak cos zrobic walic smialo na pm

ten opis jest zjebany ale wiadomo o co chodzi :D

by Festival #authentic.q4 @ qnet


Ostatnio edytowano 22 lip 2007, o 16:50 przez fest1val, łącznie edytowano 2 razy

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, o 12:44 
Kozak

Dołączył(a): 22 sty 2006, o 15:22
Posty: 1331
Karma: 36
czasy gry na piracie w q4 skonczyly sie rok temu :p


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, o 12:47 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
vicek to dziala na all serverach sam tak gram :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, o 13:26 
H4X0R

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 14:08
Posty: 2832
Karma: 36
link do map_tmp02.zip nie dziala (403)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: jak grac w q4 bez orginalnego cdkeya
PostNapisane: 19 lip 2007, o 13:35 
Fajny

Dołączył(a): 6 paź 2003, o 08:48
Posty: 984
Lokalizacja: Gi
Karma: 37
$this->bbcode_second_pass_quote('fest1val', '
') dzięki której możecie pograc w q4 nawet na słabszych kompach ~(nawet na 1300mHz , 256 MB ram, K.graficznej 64mb)



napewno? mam 1,6Ghz, 256 ramu, radeona 9550 128mb i zastanawiam sie czy oplaca sie instalowac, bo popykal bym w cos ;]

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, o 14:23 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
zemo bedziesz mial 60/70 fps w 4x4
mam identyko kompa tyle ze semprona 2.4
$this->bbcode_second_pass_quote('As_Best', 'l')ink do map_tmp02.zip nie dziala (403)

to sie na serwie sciagnie

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, o 15:01 
H4X0R

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 14:08
Posty: 2832
Karma: 36
tak qwa, jest jeszcze 126MB jest do sciagniecia z serwa zeby muc wejsc :E

[spoiler]http://q4files.quakecommunity.com/q4base/tj_h0m3.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... urney1.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4base/map_wcp12.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4base/map_tmp02.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4base/map_tmp01.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... 2beta4.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... _final.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... 4_beta.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... _beta2.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... _bata1.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... m2_rc1.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... 4dm1_2.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4base/map_l4dm1.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... _beta3.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4bas ... 12beta.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4base/huepfburg.pk4
http://q4files.quakecommunity.com/q4base/hub3awq4.pk4[/spoiler]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, o 15:38 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
bywa ale dzialac dziala :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, o 19:38 
Naczelna zrzeda sceny Q2/Q4
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 20:29
Posty: 1691
Lokalizacja: stolyca
Karma: 25
dawno nie gralem, ale to co opisujesz juz funkcjonowalo wczesniej i faktycznie dziala(lo?) na serwerach z wylaczonym PB, przy wlaczonym bardzo czesto zdarzaly sie kicki o ile w ogole mozna bylo wejsc, jestes pewny ze mozesz wejsc na wszystkie serwery?

_________________
Niech kołowrotek będzie z wami!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, o 20:42 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
no wlasnie tez sie dziwie bo znam ten sposob od dawna ale jakos nie moglem sie wbic na wiekszosc serwerow, tylko np wlasnie na prywatne z wylaczonym PB

_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 lip 2007, o 21:03 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
mialem ten sam problem wlasnie z pb ale na to tez jest metoda :]
a o to LEK NA PB :
http://www.sendspace.com/file/zz12jh
i wszystko smiga jak powinno ;]

poza tym wiekszosc serverow w polsce jakies (9/10) ma pb "0"


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, o 00:52 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
A masz linka na mojego słabego aima? :P

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, o 11:24 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
ja nie ale google ma


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, o 11:40 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 mar 2005, o 23:25
Posty: 1530
Lokalizacja: st
Karma: 77
$this->bbcode_second_pass_quote('fest1val', 'm')ialem ten sam problem wlasnie z pb ale na to tez jest metoda :]
a o to LEK NA PB :
http://www.sendspace.com/file/zz12jh
i wszystko smiga jak powinno ;]

poza tym wiekszosc serverow w polsce jakies (9/10) ma pb "0"


;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD w polsce jest 5 serwerow :(
_________________
www.brudasy.pl - Wybierz swoj ulubiony model roucza!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, o 14:03 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
hahahaha [+] spil ;~ :D

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 lip 2007, o 15:16 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
SPILU TU SIE MYLISZ xar naliczyl
[15:15.19] <xar> 9 serwow
a byl 10 bo 1s mialo 3 :D

[15:17.53] <IC|EliMiNaToR> ^1Blood Ritual ^4@ PIFPAF.pl|28ms|193.42.218.26:28006
[15:17.54] <IC|EliMiNaToR> Quake4 1.4.2 @ ^1Games^0Net^1.^0pl [DE] - *^1Q4Max^0 0.78c*|52ms|82.96.64.142:28004
[15:17.54] <IC|EliMiNaToR> ^1 http://www.1shot.prv.pl @ PIFPAF.pl|79ms|193.42.218.22:28004
[15:17.54] <IC|EliMiNaToR> Quake4 1.4.1 @ ^8s2.battle.pl|117ms|62.87.244.44:28004
[15:17.54] <IC|EliMiNaToR> ^2 http://www.1shot.prv.pl @ PIFPAF.pl|122ms|193.42.218.23:28004
[15:17.55] <IC|EliMiNaToR> ^9[^1BSTR^9] ^3@ ^1Games^0Net^1.^0pl [PL] - *^1Q4Max^0 0.78d*|123ms|193.33.34.23:28004
[15:17.57] <IC|EliMiNaToR> Quake4 | eSports.pl @Shooters.pl|134ms|62.181.0.211:28111
[15:17.59] <IC|EliMiNaToR> Quake 4 || http://www.quake.owned.pl || by WhiteRabbit.pl @ WhiteRabbit.pl|145ms|85.232.244.16:28009
[15:18.01] <IC|EliMiNaToR> Quake4 1.4.2 @ ^1Games^0Net^1.^0pl [DE] - *^1 (ten jest polskiej firmy :P )
[15:18.07] <IC|EliMiNaToR> IST Q4 Server|175ms|91.192.88.91:28004


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 sie 2007, o 17:05 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:25
Posty: 2550
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 176
Odpalilem q4max i wzialem multiplayer i cos tam server browser i nie wykrylo zadnych serwerow, wiec postanowilem skorzystac z tych ip z ostatniego posta festa, ale przy laczeniu prosi mnie o password... skad mam takowy wziasc? I jeszcze 1 sprawa, co zrobic zebym mial konsole w grze? Jak wcisne tylde to nic sie nie dzieje :S

_________________
TLTF jest jak Media Markt - nie dla idiotów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2007, o 12:54 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 kwi 2005, o 19:37
Posty: 831
Lokalizacja: Białysok
Karma: 38
na Blood ritual pass - ssijpae
na 1shoty pass 1shot
na server bstr pass quake
pozostale ei maja passow

konsole sie otwiera 3majac na raz "ctrl + alt + `"
hf


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 sie 2007, o 13:03 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 mar 2005, o 23:25
Posty: 1530
Lokalizacja: st
Karma: 77
lub tez w cfg edytujesz/dodajesz linijke
$this->bbcode_second_pass_code('', 'seta com_allowConsole "1"')

_________________
www.brudasy.pl - Wybierz swoj ulubiony model roucza!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza