[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 17 gru 2018, o 20:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: DEMOSKLAD
PostNapisane: 3 lis 2005, o 23:09 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 paź 2003, o 18:31
Posty: 1944
Lokalizacja: w szafie Jarka
Karma: 37
mysle ze w poniedzialek ruszy demo sklad :) oczywiscie q4 wiec zacznijcie nagrywac sycace demka :)

_________________
scream if u wanna go faster


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: DEMOSKLAD
PostNapisane: 9 lis 2005, o 06:09 
Przyczajony

Dołączył(a): 28 lip 2003, o 00:22
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('Lucas', 'w')iec zacznijcie nagrywac sycace demka :)


Masz jakis pomysl jakim cudem w q4 nagrac demko zajmujace ponizej 3MB (wymagania demoskladu) ?

Nagralem kilkadziesiat sekund = ok 24MB, uzylem maksymalnie kompresujacej opcji compressdemo = ok 17MB, zzipowalem = ok 12MB... Caly mecz to min 10 minut = min 10 razy wiecej 8O

Chyba ze recordnetdemo nagrywa mniejsze demka bo te moje testy byly lokalnie robione komenda recorddemo a nie net.

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lis 2005, o 09:49 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
tak, nagrywasz przez recordnetdemo, wtedy demko zajmuje, 15 min niecale 4MB, po spakowaniu zipem polowa z tego :)

recorddemo chyba zrzuca kazda klatke do pliku :D bo wczoraj jak odpalilem demko tak nagrane to odpalilo sie od razu (bez wczytywania mapy), taki demko zajmuje kilkaset mega kilka minut


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2005, o 12:42 
Przyczajony

Dołączył(a): 28 lip 2003, o 00:22
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('urbasek', 't')ak, nagrywasz przez recordnetdemo, wtedy demko zajmuje, 15 min niecale 4MB, po spakowaniu zipem polowa z tego :)


To CTFowe demka ledwo w limit wejda ;) (timelimit 20MB, duzo graczy+flagi = duzo detali = duze demko).

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2005, o 20:28 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 13 sie 2005, o 08:09
Posty: 429
Karma: 6
jak odpalic demko?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, o 12:48 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2005, o 13:53
Posty: 3550
Karma: 140
playnetdemo nazwa
playdemo nazwa

_________________
#czesc


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, o 15:53 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 13 sie 2005, o 08:09
Posty: 429
Karma: 6
ok tylko teraz jak zbindowac konsole :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, o 17:22 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2005, o 13:53
Posty: 3550
Karma: 140
ctrl+alt+~

plusik? :P

_________________
#czesc


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, o 17:38 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('pepek', 'o')k tylko teraz jak zbindowac konsole :D


konsola jest pod alt+ctrl+~ ale jak chcesz miec tak jak w q2 ze pod ~ od razu to wpisujesz do cfg: seta com_allowconsole "1"

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lis 2005, o 23:34 
Przyczajony

Dołączył(a): 28 lip 2003, o 00:22
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 0
Tak jak sie obawialem - demka CTFowe przekraczaja rozmiar 3MB :? . Nawet zzipowane i skompresowane :( - demo z 20 minut 5/5 zajmuje min 4 MB ... a kompresowanie i tak nie ma sensu (opcja compressdemo) bo nie wiem jak je pozniej odtworzyc.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 22 lis 2005, o 00:24 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Ktos juz uploadowal jakies demka na ds z ctf ale chyba 4v4 i zajmowaly ponad 2MB. Nie wiem, pozniej najwyzej zmienie i zrobie limit 4MB.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2005, o 23:57 
Przyczajony

Dołączył(a): 28 lip 2003, o 00:22
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('urbasek', 'K')tos juz uploadowal jakies demka na ds z ctf ale chyba 4v4 i zajmowaly ponad 2MB. Nie wiem, pozniej najwyzej zmienie i zrobie limit 4MB.


3 demka czekaja na upload z q4ctf clanbase cup... 3.9 MB, 4.5 MB, 5.5 MB .

Co ciekawe demka po compressdemo i zzipowaniu zajmuja wiecej (!) niz nieskompresowane a tylko zzipowane.

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 24 lis 2005, o 00:37 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
zwiekszylem limit, sproboj wrzucic....


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2005, o 19:33 
Przyczajony

Dołączył(a): 28 lip 2003, o 00:22
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 0
Jak na razie ida w porzdku 8) .


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2006, o 11:34 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lip 2002, o 20:05
Posty: 771
Karma: 0
Stare dema nie dzialaja na nowych patchach i modach? :/

_________________
Po upadku potrafie wstac! Zebrac ludzi i dalej grac!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 kwi 2006, o 12:07 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
nie


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 kwi 2006, o 12:21 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
tak wogole doszedlem do wniosku ze im mniej pakow w q4base tym lepiej, mniej problemow z otwieraniem demek

dzisiaj mialem taki motyw ze moje wlasne demko nie umialem z monsoona otworzyc, mysle sobie wtf, ale za ktoryms razem przy ladowaniu patrze a tam pisze ze monsoon [rc1], a przeciez gralem na finalnej wersji, usunalem wiec z q4base map_l4dm2_rc1 i demko normalnie odpala:) Trzeba powywalac w chuj niepotrzebnych rzeczy z q4base i bedzie znacznie lepiej:)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2006, o 10:53 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lip 2002, o 20:05
Posty: 771
Karma: 0
Jak wylaczyc w X-B nagrywanie dem... robi screeny po kazdym meczu i nagrywa cl_autoaction mam "0" ! :O

_________________
Po upadku potrafie wstac! Zebrac ludzi i dalej grac!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2006, o 11:20 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
jestes pewny ze xbattle? moze w q4maxie ci tylko robi? bo tam jest inna komenda, bodajze ui_autoaction


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 kwi 2006, o 11:31 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lip 2002, o 20:05
Posty: 771
Karma: 0
tak, tylko w xb. w Q4max nie mam nawet katalogu demos ;P

OK znalazlem przyczyne (jeszcze nie sprawdzilem) w cfg mimo, ze mialem cl_autoaction '0' si_autoaction z wartoscia na '4'. czyli screen + demo = zgadza sie.

Btw, czym rozni sie si_ od cl_ i czemu nie podali tego w docs... ?

_________________
Po upadku potrafie wstac! Zebrac ludzi i dalej grac!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza