[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 17 gru 2018, o 20:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, o 16:49 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
$this->bbcode_second_pass_quote('As_Best', 'A')le co ma monitor do odswierzania? Najwyzej nic bys nie widzial na monitorze, timedemo i tak bedzie dzialac. Zawsze mozesz przeciez wlaczyc demo i logfile z lini polecen.
A 87 fps to chyba w piwnicy miales :D


Wez lepiej spowrotem zamien dynie na glowe. Otoz mylisz sie. Monitor do odswieŻania ma i to dużo. W kazdym monitorze (chyba??) siedzi uklad DDC ktory przechowuje info o tym jakie rozdzielczosci obsluguje monitor i jakie sa dla tych rozdzielczosci maxymalne wartosci odswieŻania. U mnie ten uklad sie spieprzyl i na niektorych kartach mam problemy z odswieŻaniem.

http://www.webopedia.com/TERM/D/DDC.html

W piwnicy to ja mam ogorki.
_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, o 17:18 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 20:17
Posty: 740
Lokalizacja: Z 3miasta :S
Karma: -1
O nice! :D

_________________
WYBORCO!
Kabaret w sejmie i rz


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, o 17:53 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
A oto moje ogorki:
http://www.lomza.mm.pl/~groneq/87fpswpiwnicy.mov (26.5MB)

_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, o 20:50 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
timedemo na takim demku jest z dupy, 80 fps na duelu to pryszcz, wejdz na serwer na tych ustawieniach gdzie gra 12 osob albo nawet 6-8 :D masakra!

Poza tym nie rozumiem po co ci wiecej fps niz 60 skoro jest na engine limit 60fps? Nikogo nie interesuje chyba czy ma na timedemo 60fps czy 250fps, grunt ze w czasie gry w multi nawet przy 4v4 bedzie stale 60fps bez spadkow.

btw. moze nie masz monitora zjebanego tylko nie wiedziales ze jest limit 60fps w q4 podobnie jak w d3?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, o 21:55 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
No tak ale ustawiczne przeskakiwanie na 60Hz nawet w windowsie chyba nie ma nic wspolnego z engine limit 60fps w Q4. A jezeli chodzi o demko to chyba proste ze w 10 osob bedzie mniej klatek, poza tym nawet nie mam jak sprawdzic bo mam pirata i nie moge wejsc na zaden serwer, no prawie, na srv lucasa jakos wchodze :D.

No widocznie kogos obchodzi to czy ma wiecej niz 60 skoro powstal taki topic.

_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2005, o 22:59 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 23:26
Posty: 3116
Lokalizacja: Poznan
Karma: 21
jak Ci przeskakuje na 60hz to moze refreshlock pomoze? lub inne ustrojstwo tego typu.

_________________
The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, o 00:03 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('GR1Q', 'N')o tak ale ustawiczne przeskakiwanie na 60Hz nawet w windowsie chyba nie ma nic wspolnego z engine limit 60fps w Q4. A jezeli chodzi o demko to chyba proste ze w 10 osob bedzie mniej klatek, poza tym nawet nie mam jak sprawdzic bo mam pirata i nie moge wejsc na zaden serwer, no prawie, na srv lucasa jakos wchodze :D.

No widocznie kogos obchodzi to czy ma wiecej niz 60 skoro powstal taki topic.


topic powstal dlatego ze chca miec w grze troche wiecej niz 10fps :D
Po co komu wiecej fps niz 60 skoro i tak ich nie bedzie mial, jedynie w timedemo.

Poza tym masz problem z fps a nie z Hz (no chyba ze masz sychronizacje wlaczona, ale na filmiku widac ze masz wylaczona, a nawet jak bedzie wlaczona to tez bedzie cie tylko ograniczac do 60, a skoro jest limit 60 to i tak na jedno wychodzi)

ja tez mialem pirata i wchodzilem z nim na wszystkie serwy bez zadnego problemu z zwyklym keyem z deviance, zreszta narazie orginala tutaj z nas mam chyba tylko narazie ja i lucas :)

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, o 00:30 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lip 2002, o 20:05
Posty: 771
Karma: 0
płot urbasek: ja tez mialem pirata i wchodzilem z nim na wszystkie serwy bez zadnego problemu z zwyklym keyem z deviance, zreszta narazie orginala tutaj z nas mam chyba tylko narazie ja i lucas

Ccialbym wiedziec jak?

mam ath2400xp+ 512ddr gf6600 256 sterowniki najnowsze NGO. ,a fps w pizde

_________________
Po upadku potrafie wstac! Zebrac ludzi i dalej grac!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, o 00:32 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
No wlasnie!! A ty urbas masz chyba jakies problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu. Jak pisze ze nawet w windowsie mam 60 Hz to co to ma wspolnego z fps w q4. :D Nie wiem zakopmy moze topor wojenny bo nic dobrego z tej dyskusji nie wyniknie.

_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, o 00:39 
Czarnuch o_O
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 lip 2002, o 20:05
Posty: 771
Karma: 0
Ukasz nie plumkaj tak tyle.

Ten serwer lupasa miazdzy mi...

hehe Pinga mam tam niskiego jak w q2 nawet =P kto gral ze mna wie o co chodzi. Pozdro

add: aha i co zrobic zebym nie musial wiecznosc wpisywac CDkeya za kazdym razem jak mnie laczy z jakims serwerem?

_________________
Po upadku potrafie wstac! Zebrac ludzi i dalej grac!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, o 00:44 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
Aj bo juz mam dosyc. Patrze ze tu wiekszosc (rowniez i ja) daje sie poniesc emocjom i swojej chorej ambicji.

$this->bbcode_second_pass_quote('MoN-SooN', 'j')ak Ci przeskakuje na 60hz to moze refreshlock pomoze? lub inne ustrojstwo tego typu.


Mam zainstalowany i średnio pomaga ale da sie zyc.
_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, o 02:29 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('KarabasoW', '
')Ccialbym wiedziec jak?


nie wiem jak, normalnie... wgrywasz tego server patch, wpisujesz keya deviance i usuwasz te linijki z pliku hosts ktore pewnie dopisywales i wszystko chodzi bez problemu

$this->bbcode_second_pass_quote('KarabasoW', '
')mam ath2400xp+ 512ddr gf6600 256 sterowniki najnowsze NGO. ,a fps w pizde

no to sie nie dziw:) jeszcze jak masz tego 6600 zwyklego a nie gt to zapomnij, mialem to gowno przez kilka dni i chodzilo gorzej niz moj stary 5900xt

$this->bbcode_second_pass_quote('GR1Q', 'N')o wlasnie!! A ty urbas masz chyba jakies problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu. Jak pisze ze nawet w windowsie mam 60 Hz to co to ma wspolnego z fps w q4. :D Nie wiem zakopmy moze topor wojenny bo nic dobrego z tej dyskusji nie wyniknie.

ja nie mam zamiaru sie klocic... ale dalej nie kumam, piszesz ze nie mozesz miec wiecej fps niz 60 i piszesz ze masz 60Hz i wogole a przeciez to nie ma nic wspolnego :S

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2005, o 15:46 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
Rozumiem o co ci chodzi, ale nie pisalem o tym odswierzaniu w odniesieniu do Q4. Male nieporozumienie.

_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, o 01:29 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2004, o 22:10
Posty: 314
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 7
Mam taki problem, nie wiem czy ktos to poruszal ale chcialbym napisac.

Mam sepmrona 2800+, 512 ram (2x256 dual channele) i radeona 9600pro, czyli w miare ok sprzet. Tymczasem jestem zmuszony do grania w q4 na serverach na low details + odpowiedni cfg, a mimo to jak gram po necie to klatki czesto spadaja.

Tymczasem redaw podal mi ostatnio cos dzieki czemu moge grac na high details i cieszyc sie 63 klatkami. Chodzi o to ze ponoc q4 ma jakies problemy z oswietleniem w radeonach i zeby ten problem zlikwidowac robi sie cos takiego :
- komenda net_allowcheats 1
- komenda r_singlelight x (gdzie x to odpowiednia wartosc, rozna dla kazdej z map jakie sa).

Zrobilem to i rzeczywiscie moge sie w koncu cieszyc max detalami na q4. Tylko nie da sie poki co z tym grac na necie, no bo w koncu traktowane to jest jak uruchomienie cheatow.

Co sadzicie o tym - powinno to byc zlikwidowane w jakims patchu, ktory zapewne ukaze sie w niedlugim czasie czy raczej moge sobie odpuscic powazniejsze granie w q4 bo sie czyms takim nie zajma?

_________________
Your Blue Room


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, o 10:47 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2005, o 22:25
Posty: 1513
Lokalizacja: Bia
Karma: 23
Marlboro mam takiego samego kompa jak ty i u mnie dziala :] , tylko z tym r_singlelight nie wiem jak ustawic wydaje sie ze na r_singlelight 9 na dm1 jest najlepiej ale tez kilka pomieszczen jest calkiem ciemnych ? moze wiesz jak na poszczegolnych mapach trzeba wartosc ustawiac ? ta komenda dala mi nadzieje ze jednak da sie w q4 pograc na slabszym kompie :] bo wczesniej mialem 20 fps a teraz 63 :D

_________________
Make way for the bad guy. /www.UJB.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, o 11:04 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Marl juz sie dawno zajeli tym :-) Ten mappack do ktorego dawalem linka to wlasnie nic innego jak te same mapy z multi tylko ze sa zmienione zrodla swiatla dzieki czemu na slabszych kompach mozna sie cieszyc 63fps. Nawet turniej FF o ktorym pisalem ze sa zapisy jest robiony wlasnie na tych mapach z tego mappacka. Na wiekszosci serwerach tez juz jest wlasnie ten mappack. Czytaj moje posty w tym forum a nie zginiesz :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, o 17:38 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2005, o 22:25
Posty: 1513
Lokalizacja: Bia
Karma: 23
hmm... sciagnelem tego mappacka i jest to doslownie nadzieja dla graczy ze slabszymi kompami sam nie wierzylem jak wlaczylem to i mialem 63 fps bez spadku :O , znacie jakies servery z tym mappackiem ?

_________________
Make way for the bad guy. /www.UJB.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 lis 2005, o 17:56 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
moj :D a serwerow w polsce mozesz policzyc na palcach jednej reki w tym 90% to sa prywatne wiec wiesz...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza