[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 gru 2018, o 12:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: FPS
PostNapisane: 27 paź 2005, o 15:46 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2002, o 00:25
Posty: 2477
Lokalizacja: Poznan
Karma: 8
jaki macie sprzet? i ile wyciagacie z niego fps'ow, jesli duzo to napiszcie jak do tego doszliscie :D

mi na athlonie 2000XP+, 512ramu, radeonie 9200 na necie wyciaga 10-20 fps, w singlu 30-40 fps :O

_________________
http://www.wdrewnieiwmetalu.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 15:48 
Naczelna zrzeda sceny Q2/Q4
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 20:29
Posty: 1691
Lokalizacja: stolyca
Karma: 25
ath 2600+ 1gb ram, gf 5600, lan 40-60, net 12-22

_________________
Niech kołowrotek będzie z wami!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 15:56 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
nie da sie napisal ile wyciaga bo jest limit 60 fps, wiec ludzie z dobrym sprzetem po prostu maja stale 60fpsow potem w zaleznosci jeszcze od ustawien detali grafy i cfg


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 15:58 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2005, o 22:25
Posty: 1513
Lokalizacja: Bia
Karma: 23
Sempron 2,0ghz , Radeon 9600 , 512 DDR na singlu 30-40 na necie 20-30 czasem 40 gdy nie ma ostrej sieczki :D

_________________
Make way for the bad guy. /www.UJB.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 16:11 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2002, o 00:25
Posty: 2477
Lokalizacja: Poznan
Karma: 8
$this->bbcode_second_pass_quote('urbasek', 'n')ie da sie napisal ile wyciaga bo jest limit 60 fps, wiec ludzie z dobrym sprzetem po prostu maja stale 60fpsow potem w zaleznosci jeszcze od ustawien detali grafy i cfg

no wlasnie ciezko mi wyciagnac wiecej klatek, a jade na twoim ekonomicznym cfg :(
_________________
http://www.wdrewnieiwmetalu.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 16:19 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 23:26
Posty: 3116
Lokalizacja: Poznan
Karma: 21
nie wiem czy to ekonomiczny cfg, bo to urbaska cfg po 1 dniu gry :D takze nie jest idealny.

p4 2.4 1gb ram, gf6800 na lanie w niektorych miejscach spada mi do 40, na necie sie nie skupialem ile jest srednio, ale pewnie czesciej do 40 spada :)

_________________
The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 17:20 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
ale to nie moj cfg :D ja gram na innym, bo nie mam takiej potrzeby, poza tym to sa jedyne komendy ktore moga jakos wspomoc ilosc fps (dawalem gdzies linki z opisem komend a gdzies indziej przykladowy cfg), teraz jedynie co moze pomoc to jakis patch albo cos (albo nowy komp:D)

nie wiem czy ten cfg duzo pomaga, bo sam raczej nie mam problemow z fpsami ale z tego co ludzie pisali to niewiele, najbardziej pomaga zmiana rozdzialki... po prostu taki silnik i chocby nie wiem jakie textury byly to i tak bedzie zzerac duzo fpsow


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 21:31 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 29 lip 2002, o 00:25
Posty: 2477
Lokalizacja: Poznan
Karma: 8
no mi wspomogl troche, jakies 10 fps dostalem gratis, bo wczesniej mialem max 20 klatek, a minimum 3 ;)

takze troche lepiej jest, teraz pokombinowalem troche z komendami i mam jakies 5 klatek wiecej (w sumie na necie mam teraz ok 25 w dol), a cfg sie przedstawia tak (i tak lepiej w porownaniu z tym co bylo na poczatku, bo 5 klatek w singlu to masakra):

seta bse_rateCost "1.0"
seta bse_rateLimit "1.0"
seta gui_mediumFontLimit "0.60"
seta gui_smallFontLimit "0.30"
seta win_viewlog_update_count "10"
seta win_viewlog_ypos "0"
seta win_viewlog_xpos "0"
seta net_socksPassword ""
seta net_socksUsername ""
seta net_socksPort "1080"
seta net_socksServer ""
seta net_socksEnabled "0"
seta win_ypos "22"
seta win_xpos "3"
seta s_useDeferredSettings "1"
seta s_minStereo "8"
seta s_deviceName ""
seta s_useEAXOcclusion "0"
seta s_useEAXReverb "0"
seta s_useOpenAL "0"
seta s_radioChatterFraction "0.9"
seta s_speakerFraction "0.65"
seta s_numberOfSpeakers "2"
seta s_subFraction "0.5"
seta s_meterTopTime "2000"
seta s_reverse "0"
seta s_spatializationDecay "2"
seta s_maxChannelsMixed "24"
seta s_musicVolume "0"
seta s_decompressionLimit "2"
seta s_globalFraction "0.8"
seta s_playDefaultSound "1"
seta s_maxSoundsPerShader "0"
seta s_doorDistanceAdd "150"
seta s_volume "0.555556"
seta r_debugArrowStep "120"
seta r_debugLineWidth "1"
seta r_debugLineDepthTest "0"
seta r_forceLoadImages "0"
seta r_shadows "0"
seta r_skipBump "1"
seta r_skipSpecular "1"
seta r_skipNewAmbient "1"
seta r_renderer "arb"
seta r_brightness "1.261905"
seta r_gamma "1.5"
seta r_swapInterval "0"
seta r_useIndexBuffers "0"
seta r_customHeight "486"
seta r_customWidth "720"
seta r_fullscreen "1"
seta r_mode "4"
seta r_aspectRatio "0"
seta r_alphaToCoverage "1"
seta r_multiSamples "0"
seta image_downSizeLimit "256"
seta image_ignoreHighQuality "1"
seta image_downSizeBumpLimit "256"
seta image_downSizeSpecularLimit "64"
seta image_downSizeBump "1"
seta image_downSizeSpecular "1"
seta image_useCache "1"
seta image_cacheMegs "512"
seta image_cacheMinK "1024"
seta image_usePrecompressedTextures "1"
seta image_useNormalCompressionLoadDDSForPal "0"
seta image_useNormalCompression "2"
seta image_useAllFormats "1"
seta image_useCompression "1"
seta image_downSize "1"
seta image_lodbias "-1"
seta image_anisotropy "0"
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST"
seta g_friendsList ""
seta g_favoritesList ""
seta demo_enforceFS "0"
seta net_clientDownload "1"
seta net_serverAllowServerMod "0"
seta net_LANServer "1"
seta net_menuLANServer "1"
seta net_master4 ""
seta net_master3 ""
seta net_master2 ""
seta net_master1 ""
seta net_clientMaxRate "25600"
seta net_serverMaxClientRate "25600"
seta net_serverMenuDedicated "0"
seta m_strafeSmooth "4"
seta m_smooth "1"
seta m_strafeScale "6.25"
seta m_yaw "0.022"
seta m_pitch "0.022"
seta sensitivity "5"
seta in_joystickLeftStickMove "1"
seta in_toggleZoom "0"
seta in_toggleCrouch "0"
seta in_toggleRun "0"
seta in_alwaysRun "1"
seta in_freeLook "1"
seta in_anglespeedkey "1.5"
seta in_pitchspeed "140"
seta in_yawspeed "140"
seta gui_configServerRate "0"
seta com_lastQuicksave "Quick0"
seta com_skipLevelLoadPause "0"
seta com_guid "hI4C9Fj3/PQ"
seta com_preloadDemos "0"
seta com_compressDemos "1"
seta sv_punkbuster "0"
seta cl_punkbuster "1"
seta com_videoRam "128"
seta com_showFPS "1"
seta com_purgeAll "0"
seta com_machineSpec "0"
seta sys_lang "english"
seta ui_model "model_player_tactical_transfer"
seta ui_skin "base"
seta si_numPlayers "4"
seta si_fragLimit "10"
seta si_timeLimit "0"
seta si_map "mp/q4dm7"
seta si_gameType "DM"
seta g_showHudPopups "0"
seta g_announcerDelay "1"
seta g_mapCycle "mapcycle"
seta g_voteFlags "0"
seta g_gameReviewPause "15"
seta g_password ""
seta g_gunViewStyle "0"
seta g_crosshairCustomFile "gfx/guis/crosshairs/crosshair_q3_2.tga"
seta g_crosshairCustom "1"
seta g_crosshairColor "0 1 0 1"
seta g_crosshairSize "32"
seta g_brassTime "0"
seta g_showProjectilePct "0"
seta g_showHud "1"
seta g_skipItemShadowsMP "1"
seta g_skipPlayerShadowsMP "1"
seta g_showPlayerShadow "0"
seta pm_vehicleSoundLerpScale "10"
seta pm_vehicleCameraScaleMax "300"
seta pm_vehicleCameraSpeedScale "0.5"
seta pm_vehicleCameraMinDist "300"
seta pm_vehicleCameraSnap "1"
seta g_editEntityTextDistance "256"
seta g_editEntityDistance "512"
seta g_showcamerainfo "0"
seta g_healthTakeLimit "25"
seta g_healthTakeAmt "5"
seta g_healthTakeTime "5"
seta g_useDynamicProtection "1"
seta g_armorProtectionMP "0.66667"
seta g_armorProtection "0.66667"
seta g_nightmare "0"
seta g_decals "0"
seta g_doubleVision "0"
seta g_projectileLights "0"
seta g_muzzleFlash "1"
seta ui_showGun "0"
seta ui_autoReload "1"
seta ui_autoSwitch "0"
seta ui_hitscanTint "0 1 1"
seta ui_clan ""
seta ui_model_strogg ""
seta ui_model_marine ""
seta ui_team "Strogg"
seta si_autobalance "1"
seta si_shuffle "0"
seta si_spectators "1"
seta si_usePass "0"
seta si_warmup "1"
seta si_teamDamage "1"
seta si_allowHitscanTint "2"
seta si_allowVoting "1"
seta si_useReady "1"
seta si_tourneyLimit "3"
seta si_captureLimit "5"
seta si_minPlayers "2"
seta si_maxPlayers "6"
seta si_mapCycle ""
seta si_name "Quake4 urbasek server"
seta g_spectatorChat "0"
seta net_clientLagOMeter "0"

seta image_preload "1"
seta r_useCachedDynamicModels "1"
seta r_skipPostProcess "1"
seta r_useFastSkinning "1"
seta r_useOptimizedShadows "1"
seta r_useTurboShadow "1"
seta g_skipParticles "1"

_________________
http://www.wdrewnieiwmetalu.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 21:54 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2003, o 20:11
Posty: 2548
Lokalizacja: Krynica/Krak
Karma: 45
bonesik jak monsona jakos do 115 doplusuje
to Ciebie zaczne (:

_________________
:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, o 15:15 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 23:26
Posty: 3116
Lokalizacja: Poznan
Karma: 21
lol scout
masz rozpiske na najblizszy miesiac kogo kiedy bedziesz prusowal?

prusuj bonesa teraz! ja mam 100! D:

_________________
The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, o 16:04 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
nie klam, nie masz 100 :(


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 28 paź 2005, o 16:42 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2003, o 20:11
Posty: 2548
Lokalizacja: Krynica/Krak
Karma: 45
102 :D nie chcesz to nie jutro zaczyna od bonesa

_________________
:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 paź 2005, o 20:55 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
AMD Athlon 64 3500+, Sapphire Radeon X800GTO, Kingston 1GB DDR

Bez zadnych zmian ustawien w cfg:
High Detail 800x600 - 87FPS.
Ultra Detail 1024x768 - nie wiem nie moge sprawdzic ile na maxa ale nie spada ponizej 50 FPS

Polecam sciagnac (szczegolnie dla osob ktore maja karty ati) sterowniki OMEGA DRIVERS. U mnie 10FPS wiecej.

_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 29 paź 2005, o 21:16 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('GR1Q', 'A')MD Athlon 64 3500+, Sapphire Radeon X800GTO, Kingston 1GB DDR

Bez zadnych zmian ustawien w cfg:
High Detail 800x600 - 87FPS.
Ultra Detail 1024x768 - nie wiem nie moge sprawdzic ile na maxa ale nie spada ponizej 50 FPS

Polecam sciagnac (szczegolnie dla osob ktore maja karty ati) sterowniki OMEGA DRIVERS. U mnie 10FPS wiecej.


ale gdzie miales te 87FPS, w timedemo czy gdzie?

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2005, o 22:59 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
Mam lekkie problemy z odswierzaniem bo uklad jakis mi w monitorze sie zjaral, no i jakos udalo mi sie to zrobic w timedemo, ale nie moge tego powtorzyc bo teraz ciagle pokazuje 60 :/, ten sam problem co i u innych.

_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2005, o 23:17 
H4X0R

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 14:08
Posty: 2832
Karma: 36
Ale co ma monitor do odswierzania? Najwyzej nic bys nie widzial na monitorze, timedemo i tak bedzie dzialac. Zawsze mozesz przeciez wlaczyc demo i logfile z lini polecen.
A 87 fps to chyba w piwnicy miales :D

_________________
???????????


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2005, o 23:24 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:27
Posty: 6753
Karma: 172
odświeŻanie

_________________
get rich or die tryin


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 14:15 
Slaby koles

Dołączył(a): 15 sie 2003, o 21:52
Posty: 25
Lokalizacja: from gliwice
Karma: -1
komp 366mhz 32mb ramu grafa 2mb 590 fps tak.

_________________
-<<ICI LA LUNE>>-


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 14:31 
H4X0R

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 14:08
Posty: 2832
Karma: 36
sorry anomal ale nie mam Ż na mojej klawiaturze
bebz, co ty bredzisz?

_________________
???????????


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 17:12 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
http://vne.pl/~killaz/fps-mappack.rar

pak z mapkami do multi, te same co ma q4 tylko chyba inne textury itd. dzieki temu mozna miec wiecej fps, oczywiscie serwer musi miec te mapki, ja wrzucam je na swoj serwer i ludzie ktorzy maja slabe kompy moga na takich mapkach trenowac dopoki nie beda miec lepszych kompow :-)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza