[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 gru 2018, o 12:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Q4MAX
PostNapisane: 27 paź 2005, o 10:13 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Klient do q4, oficjalna strona http://www.q4max.com/ pojawiaja sie co chwile jakies poprawki eleminujace bugi w q4 itd.
Teraz wyszla wersja 0.3 i w niej m.in. dodano:
- Nowe jasne skiny
- Nowe menu główne
- Nowy "screen logo" podczas wczytywania
- Usunięto intro
- Dodano "fov" w menu multiplayer
- Dodano zieloną zbroję
- Usprawniona obsługa serwera
- Dodano instalator .exe
- Ikony HUD'a broni zawsze włączone
- Force Enemy Models w rozgrywkach TDM oraz CTF

W koncu zajebiste skiny :-) Takie jak w q2 :D

Klienta mozna sciagnac tutaj:
http://team.fnatic.com/filestorage/q4ma ... taller.exe

Jest kilka przydatnych i fajnych rzeczy, no ale warto zainstalowac chocby tylko dla skinow, bo na orginalnych przeciez chuja widac, tak wyglada jeden ze skinow:

Obrazek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 14:09 
Slaby koles
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 paź 2005, o 16:42
Posty: 9
Karma: 0
nice:)
powiedz mi czy aby dzialalo q4max serv i client musza to miec?

plus:>


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 27 paź 2005, o 15:27 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
musi byc klient i serwer:/ ale stoi juz troszke serwerow na q4maxie, no i po ip tez sie tak da grac pod warunkiem ze z kazdej strony jest q4max, mysle ze projekt sie rozwinie i powstanie jeszcze jakis mod fajny i wogole :-)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 paź 2005, o 10:44 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 cze 2005, o 22:25
Posty: 1513
Lokalizacja: Bia
Karma: 23
na servy pif pafa nie da sie wejsc na q4maxie ? bo probowalem to cos nie szlo tak jak by gra sie restartowala

_________________
Make way for the bad guy. /www.UJB.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 12:58 
ZamaskoOwany

Dołączył(a): 3 kwi 2003, o 12:13
Posty: 5419
Lokalizacja: Krak
Karma: 224
nie wiem co jest grane ale ten max zachowuje sie dziwnie
przy odpalaniu z nowego eye, co zapodał urbasek, zamiast połączyc sie z serverem od razu, gra uruchamia się i zatrzymuje na głównym menu..
a w opcji 'join ip server' tam gdzie podaje sie konkretny numer, nie ma/nie widac lub nie można odnaleść na czarnej szacie graficznej maxa tego okienka gdzie wpisuje sie liczby : S
jednym słowem kibel.. tylko ja tak mam? :D
help


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 13:08 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
ludziska q4max to jest jakby mod, czyli wejdziecie na q4maxie tylko na serwer z odpalonym tym modem.... publiczny serwer pifpafa jest bez moda wiec nie wejdziecie tam z tym, ja sobie prywatnego serwera postawilem na pifpafie do dueli (2 sloty) na q4maxie, lucas tez ma serwa tam na q4maxie z tym ze na 6 slotow

ja tez korzystam z eye, i w zaleznosci od serwa mi sie odpala dany mod, jesli serwer jest bez moda odpala mi sie zwykly q4, jesli stoi na q4maxie odpala mi sie q4max automatycznie


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 13:13 
ZamaskoOwany

Dołączył(a): 3 kwi 2003, o 12:13
Posty: 5419
Lokalizacja: Krak
Karma: 224
czyli na zwykłym servie nie pogra sie na zadnych fullbrightach?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 13:23 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
nie, pb cie nie wpusci jak zmodyfikujesz paka albo jak bedziesz probowal wejsc z innym modem. Q4 jest "mlody" jeszcze, mysle z czasem wyjdzie jakis mod ktory bedzie rozpowszechniony na wszystkich serwach podobnie jak w q3 (w ktorym beda m.in. inne skiny)

poza tym da sie przyzwyczajic, trzeba ustawic dobrze gamme i skiny widac w miare dobrze, w sumie to i tak narazie gram tylko duele na prywatnych serwerach z q4maxem

btw. ma ktos taki zonk w q4maxie ze sie hud pierdoli ? tzn. na poczatku jak sie pojawie (przy kazdym respawnie) mam w hudzie wszystkie bronie ktore mialem ale tak naprawde ich nie mam, dopiero jak zmienie jakas bron to z huda znikaja wszystkie bronie ktorych nie mam, gralem wczoraj z kazmim i on tez mowil ze takie cos ma, czyli bug jakis w q4maxie ?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 14:15 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 23:26
Posty: 3116
Lokalizacja: Poznan
Karma: 21
ja tez to od razu zauwazylem
moze to od tego, ze hud broni jest wlaczony caly czas?

_________________
The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 14:46 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2003, o 20:11
Posty: 2548
Lokalizacja: Krynica/Krak
Karma: 45
a wy gracie juz na oryginalnych q4 czy na poratach? bo ja sie z serverami nie moge polaczyc .. :D

_________________
:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2005, o 14:48 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
ja na orginale, ale na piracie tez moge wejsc na te wszystkie serwy pifpaf itd.

EDIT:
oczywiscie na piracie z zwyklym keyem z deviance


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, o 15:53 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
Po poprzedniej wersji q4maxa gdzie bylo duzo bugow, niedopracowan itd zrazili sie wszyscy do niego i zaczeli grac na battle. Tymczasem pojawila sie nowa wersja z numerkiem 0.5 i przyznam szczerze ze mile zaskoczyla.
Poprawionych wiele bugow ktore wkurwialy niesamowicie, nowy hud - identyczny hud jak w tdm w q2 z tym ze po lewej stronie, co wiecej przy zmianie broni nie pojawia sie ten hud co byl nad hp ktory zaslanial pol ekranu:
Obrazek

poprawione skiny:
ObrazekObrazekObrazek

Zapowiadaja ze to bedzie odpowiednik OSP z q3, a projekt napewno bedzie kontynuowany i pewnie sie nie skonczy na tej wersji, oby tak dalej:)

Strona moda:
http://q4max.com/


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, o 16:33 
Przyczajony

Dołączył(a): 28 lip 2003, o 00:22
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 0
I sie spoznili z tymi poprawami bo pierwsze ligi poszly juz w battle.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 lis 2005, o 17:37 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
jest dopiero miesiac po premierze, jeszcze wszsytko sie 200 razy zmieni :-)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, o 02:35 
Przyczajony

Dołączył(a): 28 lip 2003, o 00:22
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 0
No ja czekam na zmiane/poprawke do dzwieku w multi... zdarzaja mi sie powtorzone czy zgubione dzwieki co oznacza wszelka powazniejsza gre niz FFA mocno utrudniona :(


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, o 15:42 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 23:26
Posty: 3116
Lokalizacja: Poznan
Karma: 21
aa probowales zmienic priorytet procesu quake4.exe na mniejszy?
alt+ctrl+del i prawym na proces quake4.exe

mialem podobne objawy razem z przycinaniem sie klawiatury i to wlasnie mi pomoglo

_________________
The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, o 16:06 
Naczelna zrzeda sceny Q2/Q4
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 20:29
Posty: 1691
Lokalizacja: stolyca
Karma: 25
idz Ty podrobko as_besta : D

_________________
Niech kołowrotek będzie z wami!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2005, o 16:44 
H4X0R

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 14:08
Posty: 2832
Karma: 36
zrzedzisz, tak/nie?
:D

_________________
???????????


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2005, o 01:49 
Przyczajony

Dołączył(a): 28 lip 2003, o 00:22
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('MoN-SooN', 'a')a probowales zmienic priorytet procesu quake4.exe na mniejszy?
alt+ctrl+del i prawym na proces quake4.exe

mialem podobne objawy razem z przycinaniem sie klawiatury i to wlasnie mi pomoglo


Klawiatura mi sie nie przycinala. Zmniejszenie priorytetu z normalny na ponizej normalnego - troszke pomaga ale nadal sie czasem tnie.
Zmniejszenie na najnizszy powoduje spadek fps z "wiecznie 63 nawet 8/8" na 20-40 i to bez innych graczy, wiec odpada.
Moze q4 sie troszke z win2000 gryzie :?

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2005, o 03:05 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 23:26
Posty: 3116
Lokalizacja: Poznan
Karma: 21
tez mam wlasnie w2k.
w zasadzie musze sprawdzic, czy jak mam normalny priorytet to czy mam wiecej fps. No ale na normalnym i tak sie u mnie grac nie da.
moze najlepszym rozwiazaniem jest kupno nowego procka. mam starego pentium 4 2.4, jeszcze z czasow kiedy p4 bylo nowoscia :/
jaki Ty masz procek?

_________________
The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza