[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 21 paź 2019, o 21:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 11:23 

Karma: 0
Witajcie!

Zwracam się do Was z ogromną prośbą, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak założyć serwer na livebox'ie?

Gdy stawiam serwer i podaje kolegom moje IP z http://twojeip.pl/ , nie wykrywa im mojego serwera, antywirus oraz zapora są wyłączone i nie wykrywa u nich.

Słyszałem coś o przekierowywaniu portów w Livebox'ie na stronie konfiguracyjnej Livebox'a , aczkolwiek nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać (jestem zielony w tej sprawie).


Nie wiem czy ktoś z Was wie jak to zrobić właśnie z tymi portami lub całkiem inaczej,
w każdym bądź razie proszę o POMOC tak jak w temacie : JAK ZAŁOŻYĆ SERWER W QUAKE 2 na LIVEBOX'ie (z Neostrada TP).



[color=#0080FF]Pozdrawiam :-)
mato161.
mój email - mato161@interia.pl
moje gg - 40183548 . Proszę o kontakt jeśli ktoś będzie mógł mi pomóc w tej sprawie.


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 12:37 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
nie wiem jak to wyglada na liveboxie i jakie tam sa mozliwosci ale powinno byc takie cos jak DMZ, zamiast bawic sie w przekierowania portów ustawiasz na liveboxie dmz na swojego kompa na ktorym stawiasz serwer, wpisujesz tam swoj wewnterzny adres ip (tylko musisz sobie ustawic na kompie jakis adres na stałe, bo pewnie standardowo jest wlaczone DHCP)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 14:18 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1428
Lokalizacja: de
Karma: 118
Witaj

a może lepiej z kolegami,skorzystać z postawionych serwerów internetowych quake 2?

np tutaj masz serwery - KLIK!

Pewnie nie na wszystkich pogracie ze wzgledu na brak kont nofake ale są również takie które ich nie wymagaja

Pozdrawiam :multi:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 14:22 

Karma: 0
Gram na tych serwach, ale wolelibyśmy mieć swojego serwa, grać wtedy kiedy nam pasuje swoją paczką, bez innych użytkowników, wczoraj gdy na jednym z tych serwerów wszedłem chciałem grać to powiedzieli że nie będę grał i dostawałem kick'a, za dużo chamstwa jest na niektórych, a gdybym miał swój był bym nie zależny i z kumplami gralibyśmy sami.

Więc wznawiam POMOC "JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?" .

Pozdro ;-)


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 14:25 

Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('urbasek', 'n')ie wiem jak to wyglada na liveboxie i jakie tam sa mozliwosci ale powinno byc takie cos jak DMZ, zamiast bawic sie w przekierowania portów ustawiasz na liveboxie dmz na swojego kompa na ktorym stawiasz serwer, wpisujesz tam swoj wewnterzny adres ip (tylko musisz sobie ustawic na kompie jakis adres na stałe, bo pewnie standardowo jest wlaczone DHCP)



A mógłbyś wyjaśnić mi co to jest to DMZ i jak ustawić na kompie stałe IP. (jestem zielony w tych sprawach).

Dzięki za zainteresowanie;-)

Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 14:41 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1428
Lokalizacja: de
Karma: 118
zawsze mozesz poszukac wolnego serwera i wejsc razem z kolegami. Nastepnie po wejsciu do druzyn pierwsze osoby dostaja kapitana dzieki ktoremu mozecie zablokowac team komenda 'lockteam' i nikt obcy wam nie bedzie przeszkadzal. W razie czego mozecie napisac ze chcecie pograc sami ze soba. kapitan rowniez moze pikac komenda 'pick' i numer id gracza lub nick.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 15:33 

Karma: 0
Jednak pozostaję przy swoim. Livebox... Ale dzięki za info, dopóki nikt mi nie wyjaśni tego z Livebox'em będę tak robił :)


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 15:48 
Kozak

Dołączył(a): 21 cze 2002, o 20:33
Posty: 1030
Lokalizacja: Gdańsk
Karma: 19
Strasznie SwItAsNy temat :)
Zapraszamy Cie do gry na juz obecnych serwerach :)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 17:11 

Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('Bocian', 'S')trasznie SwItAsNy temat :)
Zapraszamy Cie do gry na juz obecnych serwerach :)


No to mi pomogłeś;D

Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 18:12 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
ja tez niestety nie pomoge, ale czuje nieodparta potrzebe potwierdzenia zdania moich scenowych kolegow. granie na serverach ktore aktualnie stoja (czy z nf czy bez) daje wam przede wszystkim duzo lepsze warunki gry, niz wlasnoreczne hostowanie servera. sprawa oczywiscie wyglada inaczej jesli chcecie pograc w coopa, ale i do tego jest duzo lepsze rozwiazanie, a mianowicie http://www.coopordie.com/quake2/

jesli chcecie sobie spokojnie pograc na publicznych serverach to nauczcie sie poslugiwac komendami pick, kick, lockteam. jesli potrzebujecie jakichs informacji o q2 to zapraszam do siebie na bloga www.quake2.info, gdzie jest calkiem sporo artykulow, w tym wprowadzajace w tajniki moda TDM.

co wiecej byc moze jednak pomoge. wujek google nie taki straszny jakim go maluja i chetnie pomaga w wielu kwestiach. 1 wynik jaki znalazlem dla "livebox hostowanie serwera gry" wydaje sie spelniac twoje oczekiwania, ale nie mam mozliwosci przetestowania bo nie posiadam shitboxa ;] a link, prosze, tutaj http://forum.mmocenter.pl/f7-hosting-i-domeny/swa-j-wlasny-host-z-livebox-tp-1693.html

ale i tak namawiam do gry na serverach publicznych. gl & hf q2 ll never die ;]

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 19:30 

Karma: 0
Zarejestrowałem się tutaj http://dyn.com/ , niby 14 dni za free, a później co? Kasa...

Nie!!! Czy ktoś może mi powiedzieć jak usunąć konto na http://dyn.com/ ?? PILNE!!!


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 19:38 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:25
Posty: 2550
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 176
To może ściągnij program Hamachi, który tworzy sieć. Twoi koledzy też muszą go ściągnąć i dołączyć do stworzonej przez Ciebie sieci po czym Ty robisz serwer w q2, podajesz Twoje IP z hamachi kolegom i oni za pomocą "connect <Twoje ip z hamachi>" wchodzą na serwer ;)

_________________
TLTF jest jak Media Markt - nie dla idiotów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 19:41 

Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('Simson', 'T')o może ściągnij program Hamachi, który tworzy sieć. Twoi koledzy też muszą go ściągnąć i dołączyć do stworzonej przez Ciebie sieci po czym Ty robisz serwer w q2, podajesz Twoje IP z hamachi kolegom i oni za pomocą "connect <Twoje ip z hamachi>" wchodzą na serwer ;)


a jak mają wejść ""connect <Twoje ip z hamachi>" wchodzą na serwer ;)" ? bo tego ostatniego nie rozumiem... to wtedy oni wchodzą na hamachi przez to IP które nada mi hamachi?

Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 19:43 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2008, o 13:07
Posty: 1308
Karma: 101
I będziecie grać na lagach.

Mato, zobacz ile wolnych serwerów jest w Polsce i całej Europie. Nie ma tylu graczy, żeby wam przeszkadzano. Próbujesz postawić serwer, później będziesz miał problemy z modem i nie pogracie do wakacji.

http://scenaq2.pl/serwery-pl

http://scenaq2.pl/servers-world

Wołaj sobie chłopaków, kiedy wchodzisz do teamu zazwyczaj się on lockuje (zamyka) sam. Ewentualnie masz w konsoli komendę wpisać lockteam lub unlockteam.

Kiedy team jest zamknięty, wybierasz graczy poprzez piknięcie komenda pick nick_gracza/numer_id, a wywalasz kick nick_gracza/numer_id.

Nie stwarzaj sobie problemu, gdzie go nie ma.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 19:47 

Karma: 0
Widać, że nie zrozumiałeś tematu, ja nie proszę o podanie linków do serwerów tylko o to jak założyć serwer na Livebox'ie...

A co miałeś na myśli pisząc to : "Próbujesz postawić serwer, później będziesz miał problemy z modem i nie pogracie do wakacji...?


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 19:50 

Karma: 0
I na swoim serwie to ja decyduje kiedy go otworzyć, kiedy zamknąć. Na jakiej mapie gramy i nie ma chamstwa... Tak jak na niektórych serwerach z linków które mi podałeś /neon/ wcześniej.


Ostatnio edytowano 30 sty 2012, o 19:52 przez mato161, łącznie edytowano 1 raz

Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 19:57 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
no ale przeciez na serwerach publicznych tez mozesz decydowac kiedy jaki team otworzyc zamknac, kogo kopnac z teamu i z kim grac i na jakiej mapie, wystarczy ze wejdziecie na pusty serwer i zajmiecie oba teamy

stawianie serwera na neostradzie to jest jakas pomylka, ty bedziesz mial ping 5, a cala reszta ktora wejdzie na ten serwer
(twoi znajomi) bedzie miala minimum ping 60 zamiast 20-30 (bo taki jest sredni ping ludzi na publicznych serwerach z neo), jaki wtedy jest sens takiej gry?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 19:58 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:25
Posty: 2550
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 176
$this->bbcode_second_pass_quote('mato161', '')$this->bbcode_second_pass_quote('Simson', 'T')o może ściągnij program Hamachi, który tworzy sieć. Twoi koledzy też muszą go ściągnąć i dołączyć do stworzonej przez Ciebie sieci po czym Ty robisz serwer w q2, podajesz Twoje IP z hamachi kolegom i oni za pomocą "connect <Twoje ip z hamachi>" wchodzą na serwer ;)


a jak mają wejść ""connect <Twoje ip z hamachi>" wchodzą na serwer ;)" ? bo tego ostatniego nie rozumiem... to wtedy oni wchodzą na hamachi przez to IP które nada mi hamachi?

Wszyscy ściągacie program Hamachi (ta sama wersja) Jeden z Was Tworzy sieć w tym programie i wpisuje hasło które podaje innym. Wszyscy (poza tym który stworzył sieć) dołączają do sieci stworzonej przez Was. Ten który stworzył sieć odpala q2 (hamachi cały czas włączone u wszystkich) tworzy nowy serwer. Reszta możliwe, że będzie mogła dołączyć do serwera poprzez wejście w Multiplayer>Join, ale nie jestem tego pewien. Gdyby nie wyświetlał się serwer reszta musi wpisać komendę w q2 po wcześniejszym naciśnięciu tyldy (`) connect <ip które ma osoba tworząca serwer przydzielony przez hamachi>

Jednakże najlepszą opcją jest dołączenie się do publicznego serwera tak jak pisali Ci wyżej. Większość serwerów stoi 24/7 puste!! :)
_________________
TLTF jest jak Media Markt - nie dla idiotów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:01 

Karma: 0
Nie wiem jak to jest na serwerach publicznych, bo dopiero zaczynam na nich gry. Nie znam tych wszystkich komend, a co do PINGU to ja na publicznym serwerze miałem Ping dzisiaj 92 lub 86 to był najmniejszy no a przecież (jak to napisałeś) powinno być 20-30 max. Więc coś tu jest nie tak...


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:04 

Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('Simson', '')$this->bbcode_second_pass_quote('mato161', '')$this->bbcode_second_pass_quote('Simson', 'T')o może ściągnij program Hamachi, który tworzy sieć. Twoi koledzy też muszą go ściągnąć i dołączyć do stworzonej przez Ciebie sieci po czym Ty robisz serwer w q2, podajesz Twoje IP z hamachi kolegom i oni za pomocą "connect <Twoje ip z hamachi>" wchodzą na serwer ;)


a jak mają wejść ""connect <Twoje ip z hamachi>" wchodzą na serwer ;)" ? bo tego ostatniego nie rozumiem... to wtedy oni wchodzą na hamachi przez to IP które nada mi hamachi?

Wszyscy ściągacie program Hamachi (ta sama wersja) Jeden z Was Tworzy sieć w tym programie i wpisuje hasło które podaje innym. Wszyscy (poza tym który stworzył sieć) dołączają do sieci stworzonej przez Was. Ten który stworzył sieć odpala q2 (hamachi cały czas włączone u wszystkich) tworzy nowy serwer. Reszta możliwe, że będzie mogła dołączyć do serwera poprzez wejście w Multiplayer>Join, ale nie jestem tego pewien. Gdyby nie wyświetlał się serwer reszta musi wpisać komendę w q2 po wcześniejszym naciśnięciu tyldy (`) connect <ip które ma osoba tworząca serwer przydzielony przez hamachi>

Jednakże najlepszą opcją jest dołączenie się do publicznego serwera tak jak pisali Ci wyżej. Większość serwerów stoi 24/7 puste!! :)


To Hamachi najbardziej mnie interesuje puki co i jutro z kumplami spróbuję czy wykryje im serwer gdy zrobimy wszystko tak jak napisałeś (a może jeszcze dzisiaj :D) :)


Góra
   
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza