[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 20 wrz 2019, o 23:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:04 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
masz racje, hamachi tworzy jakby wewnetrzna siec, tak jakbys byl z nimi na lanie

gralismy w rozne gierki na hamachi m.in. w coda itd., jedna osoba zakladala serwer i byl on widoczny od razu w grze w sieci lan mimo ze wiadomo ze tak naprawde nie sa


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:06 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('mato161', 'N')ie wiem jak to jest na serwerach publicznych, bo dopiero zaczynam na nich gry. Nie znam tych wszystkich komend, a co do PINGU to ja na publicznym serwerze miałem Ping dzisiaj 92 lub 86 to był najmniejszy no a przecież (jak to napisałeś) powinno być 20-30 max. Więc coś tu jest nie tak...


heh, nie chce cie martwic ale skoro ty masz na publicznych ping 90, to jak ty u siebie zalozysz serwer to inni beda mieli grubo ponad 100 na twoim serwerze, wtedy praktycznie gra jest niemozliwa

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:07 

Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('urbasek', '')$this->bbcode_second_pass_quote('mato161', 'N')ie wiem jak to jest na serwerach publicznych, bo dopiero zaczynam na nich gry. Nie znam tych wszystkich komend, a co do PINGU to ja na publicznym serwerze miałem Ping dzisiaj 92 lub 86 to był najmniejszy no a przecież (jak to napisałeś) powinno być 20-30 max. Więc coś tu jest nie tak...


heh, nie chce cie martwic ale skoro ty masz na publicznych ping 90, to jak ty u siebie zalozysz serwer to inni beda mieli grubo ponad 100 na twoim serwerze, wtedy praktycznie gra jest niemozliwa

I tu się mylisz bo mam neta 7,4 MB i kiedyś zakładałem to ja miałem 6 lub 9 a Ci co ze mną grali (moi kumple) mieli max 80,90. 100 nigdy nikomu nie przekroczyło ;D

Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:09 

Karma: 0
A Pingi 20-30 to może i Wy macie w miastach, ale my na wsi (bo ja i kumple z którymi będę grał mieszkamy na wsi), a tutaj z internetem jest różnie... ;)


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:12 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2006, o 16:23
Posty: 1579
Lokalizacja: DANZIG
Karma: 154
Co do liveboxa to Urbas ma rację lagoza utrudni wasza grę i zepsuje fan. Rownież zaproponowałbym ci serwery publiczne http://q2servers.com/

_________________
Jak nie umiesz, uroń łezkę podnieś się i wciągnij kreskę !


Ostatnio edytowano 30 sty 2012, o 20:16 przez aDi^^, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:13 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2008, o 13:07
Posty: 1308
Karma: 101
Już nie przesadzaj. Napisz, że na wenezuelskie serwery wchodziłeś w poszukiwaniu nagich pań ...

Wpisz w wierszu poleceń w start->akcesoria:
ping www.onet.pl -t i sprawdź ping.

Jeśli jest ok, nie opowiadaj bzdur, że na wszystkich/większości serwerów pl masz takie warunki.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:13 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('mato161', '')$this->bbcode_second_pass_quote('urbasek', '')$this->bbcode_second_pass_quote('mato161', 'N')ie wiem jak to jest na serwerach publicznych, bo dopiero zaczynam na nich gry. Nie znam tych wszystkich komend, a co do PINGU to ja na publicznym serwerze miałem Ping dzisiaj 92 lub 86 to był najmniejszy no a przecież (jak to napisałeś) powinno być 20-30 max. Więc coś tu jest nie tak...


heh, nie chce cie martwic ale skoro ty masz na publicznych ping 90, to jak ty u siebie zalozysz serwer to inni beda mieli grubo ponad 100 na twoim serwerze, wtedy praktycznie gra jest niemozliwa

I tu się mylisz bo mam neta 7,4 MB i kiedyś zakładałem to ja miałem 6 lub 9 a Ci co ze mną grali (moi kumple) mieli max 80,90. 100 nigdy nikomu nie przekroczyło ;D

to juz nie ma znaczenia czy 100 czy 150, co to jest za gra w q2 na pingu 100? zwlaszcza ze ty bedziesz mial ping na poziomie 6-10, rownie dobrze mozesz grac bez podpietej myszki bo i tak beda bezbronni

poza tym 7,4Mbit to tylko ci tak pisze na polaczeniu, w rzeczywistosci masz 6MBit (Mbit nie MB bo to jest ogromna roznica), a to i tak nie ma znaczenia przy serwerze, bo tak naprawde liczy sie w tym wypadku upload jaki masz, bo twoj serwer glownie bedzie wysylal dane a upload pewnie masz 512kbit :S

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:14 

Karma: 0
Gliwice i Radomsko to nie to samo co wieś koło Zamościa ;D


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:15 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
$this->bbcode_second_pass_quote('mato161', 'A') Pingi 20-30 to może i Wy macie w miastach, ale my na wsi (bo ja i kumple z którymi będę grał mieszkamy na wsi), a tutaj z internetem jest różnie... ;)


wiesz co ja mieszkam na wsi na totalnym zadupiu i mam neostrade 20mbit o ktorej wiekszosc ludzi nawet w miastach moze zapomniec, to kwestia kabli i jak daleko mieszka od szafy a nie tego czy ktos mieszka na wsi czy w miescie

dopoki mialem neo 6mbit i tryb fast malo kto chyba mial taki niski ping na neo jak ja (15-25, po przejsciu na neo 20mbit i adsl2 bez fasta mam 25-35)

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:16 

Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('neon', 'J')uż nie przesadzaj. Napisz, że na wenezuelskie serwery wchodziłeś w poszukiwaniu nagich pań ...

Wpisz w wierszu poleceń w start->akcesoria:
ping www.onet.pl -t i sprawdź ping.

Jeśli jest ok, nie opowiadaj bzdur, że na wszystkich/większości serwerów pl masz takie warunki.



Wychodzi mi 32 max, ale nie jestem głupi i mówię jak jest serio miałem 92 i mnie wyrzucali dlatego z serwera bo mówili że im serwer będę lagował;/

Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:18 

Karma: 0
I tu się mylisz bo mam neta 7,4 MB i kiedyś zakładałem to ja miałem 6 lub 9 a Ci co ze mną grali (moi kumple) mieli max 80,90. 100 nigdy nikomu nie przekroczyło ;D
poza tym 7,4Mbit to tylko ci tak pisze na polaczeniu, w rzeczywistosci masz 6MBit (Mbit nie MB bo to jest ogromna roznica), a to i tak nie ma znaczenia przy serwerze, bo tak naprawde liczy sie w tym wypadku upload jaki masz, bo twoj serwer glownie bedzie wysylal dane a upload pewnie masz 512kbit :S[/quote]

Pewnie masz rację, mówię tylko to co mi tu pisze;D


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:20 

Karma: 0
wiesz co ja mieszkam na wsi na totalnym zadupiu i mam neostrade 20mbit o ktorej wiekszosc ludzi nawet w miastach moze zapomniec, to kwestia kabli i jak daleko mieszka od szafy a nie tego czy ktos mieszka na wsi czy w miescie

dopoki mialem neo 6mbit i tryb fast malo kto chyba mial taki niski ping na neo jak ja (15-25, po przejsciu na neo 20mbit i adsl2 bez fasta mam 25-35)[/quote]

"na totalnym zadupiu" a konkretnie?


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:22 

Karma: 0
Nie "zebraliśmy się tutaj" po to żeby najeżdżać na dane miejscowości;D


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 30 sty 2012, o 20:27 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 lis 2006, o 16:23
Posty: 1579
Lokalizacja: DANZIG
Karma: 154
ale to nie zmienia faktu że providerzy z roku na rok oferują coraz to gorsze śmieci. Zaczynałem od 6mb po roku miałem już 20mb skończyłem na 150mb PROVIDER CHELLO a jestem pewien że jak miałem 6 to wszytko chodziło o niebo lepiej jak teraz. Wiadomo z jakich to powodów (ILOŚĆ JEBANYCH PIJAW + PRZYBYWAJĄCY USERZY) + niewiedza apropo neo interleaved / fast :(

_________________
Jak nie umiesz, uroń łezkę podnieś się i wciągnij kreskę !


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 31 sty 2012, o 13:33 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 8 kwi 2010, o 08:19
Posty: 750
Lokalizacja: acapulco
Karma: 89
jak mu tam było, give?
zakładam że to ten pajac, dziwne że jeszcze bana nie ma ;F

_________________
Я Ξ √ Ω L U T ↑ ☼ N


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 31 sty 2012, o 15:37 

Karma: 0
Przez Hamachi też nie wykrywa kumplom serwera nawet jak w kosoli wpisza connect i adres IP z Hamachi,.,;/


Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 31 sty 2012, o 15:53 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:25
Posty: 2550
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 176
$this->bbcode_second_pass_quote('mato161', 'P')rzez Hamachi też nie wykrywa kumplom serwera nawet jak w kosoli wpisza connect i adres IP z Hamachi,.,;/


A dołączyli do sieci hamachi którą stworzyłeś? Widzisz ich w swojej sieci hamachi?
_________________
TLTF jest jak Media Markt - nie dla idiotów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 31 sty 2012, o 18:03 

Karma: 0
$this->bbcode_second_pass_quote('Simson', '')$this->bbcode_second_pass_quote('mato161', 'P')rzez Hamachi też nie wykrywa kumplom serwera nawet jak w kosoli wpisza connect i adres IP z Hamachi,.,;/


A dołączyli do sieci hamachi którą stworzyłeś? Widzisz ich w swojej sieci hamachi?
Tak dołączyli widze ich.

Góra
   
 
 Tytuł: Re: Proszę o POMOC JAK ZAŁOŻYĆ SERWER NA LIVEBOX'IE?
PostNapisane: 31 sty 2012, o 19:01 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
Pierwszy post na stronie i jego statystyki:
$this->bbcode_second_pass_code('', '
Inni użytkownicy, którzy pisali z tego IP
kochanek_neverida [ 1 Post ]
')
:-)

Jeżeli połączyliście się w hamatchi, polecam wpisać: deathmatch 1; hostname gra; map q2dm1;
Koledzy powinni widzieć serwer. Czyszczę i zamykam topic.

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza