[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 16 lip 2020, o 01:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 1 lip 2010, o 16:45 
Slaby koles

Dołączył(a): 1 lip 2010, o 12:59
Posty: 2
Karma: 0
Witam dzisiaj kupiłem sobie na steamie: ID Software Super Pack (wszystkie gry Id Software) i gdy chce uruchomić Quake II to wyskakuje mi coś takiego: http://img688.imageshack.us/img688/77/q2error.jpg. Próbowałem już ustawić zgodność z systemami: 98, 2000, xp, 95 nic to nie dało. Czytałem gdzieś że przestawienie opengl extension limit na 4844 pomaga, ale nie mam pojęcia jak przestawić to na karcie graficznej ATi, bo na nvidii to się ściąga jakiś program którym można to ustawić. Macie jakieś pomysły?? Bo nie mogę zagrać w najlepszego Quake :cry:
Mój sprzęt:

Processor: Intel Core 2 Duo E7300 2.66 GHz
Karta Graficzna: Gigabyte Radeon HD 4850 512 MB GDDR 3
RAM: 2 GB DDR2
System: Windows 7 Ultimate 64 bit


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 1 lip 2010, o 17:29 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 wrz 2007, o 22:07
Posty: 1156
Lokalizacja: Pyrlandia
Karma: 101
Nie wiem co boli twojego kłejka ale na tych stronach sciagniesz gotowego quake2 do grania po necie :>


http://quake2.info/ z tej strony dowiesz sie wszystkiego o pakach i cfg
http://www.quake2.com.pl/ z tej mozesz sciagnac gotowe paki moze jakis ci sie spodoba
http://scenaq2.pl/ tutaj dowiesz sie co sie dzieje na scenie q2
http://anticheat.planetquake.pl/ tutaj masz gotowa gre do gry po necie
http://serwery.planetquake.pl/ i lista polskich serwerow

gl w graniu i do zobaczenia na serwerze


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 1 lip 2010, o 19:11 
ZamaskoOwany

Dołączył(a): 3 kwi 2003, o 12:13
Posty: 5419
Lokalizacja: Krak
Karma: 224
a wgrałeś jakiegoś klienta typu r1q2 ?
bo goły q2 mnie też na win7 nie działał


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 1 lip 2010, o 19:40 
Slaby koles

Dołączył(a): 1 lip 2010, o 12:59
Posty: 2
Karma: 0
Dobra już sobie poradziłem :)
Zainstalowałem Q2 na starym kompie z Windows XP i wszystko działa :D

Pozdro i prosze zamknąć temat :wink:

EDIT: Znalazłem sposób żeby Q2 działał normalnie pod Windows 7 x64. Trzeba pobrać nieoficjalnego patcha 3.23. Gdyby ktoś miał ten sam problem co ja to daje link do patcha: http://kmq2.quakedev.com/files/quake2-3.23-win32.zip. Narazie testowałem tylko SinglePlayer nie wiem czy multi działa :wink:


Ostatnio edytowano 2 lip 2010, o 00:04 przez miki11187, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 1 lip 2010, o 20:18 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:47
Posty: 1966
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 30
j/w zeby pograc na necie na Polskich serwerach czy zagranicznych musisz miec
http://anticheat.planetquake.pl/
na r1q2 wtedy tez bedzie dzialal Ci q2 na w7


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 3 lip 2010, o 13:26 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 maja 2005, o 13:53
Posty: 3550
Karma: 140
miki11187 - mialem taki sam problem jak Ty. Z tego co pamietam to pomoglo przeinstalowanie sterownikow do karty graficznej - radze sprobowac ;)

_________________
#czesc


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 3 lip 2010, o 14:13 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
to samo mialem, dziala mi ok jak wgram starsza wersje sterow (nvidia), na nowych mam ten sam problem pod win7 (tylko ze win w wersji 64bit)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 2 wrz 2010, o 20:59 
Slaby koles

Dołączył(a): 1 wrz 2010, o 16:09
Posty: 2
Karma: 0
Ja też mam Windows 7 i w ogóle w czasie instalacji pojawia się błąd. Ale jest przynajmniej powód by pograć na starym komputerku :D :D :D :D :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 2 wrz 2010, o 21:37 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 7 paź 2003, o 17:30
Posty: 613
Karma: -41
Zauwazyliscie ze od bana give powstaje w chuj nowych kont ?:D

_________________
o kurwa ; o


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 2 wrz 2010, o 21:43 
Kozak

Dołączył(a): 21 cze 2002, o 20:33
Posty: 1030
Lokalizacja: Gdańsk
Karma: 19
To znaczy, ze scena rosnie :) hahahha Przynajmniej "nowi" wyciagaja odpowiednie wnioski i juz nie pisza: spacja kropka spacja :D Bedzie coraz trudniej ....... zostaniemy wkoncu oszukani :(


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 3 wrz 2010, o 11:30 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 1 wrz 2003, o 18:21
Posty: 261
Lokalizacja: Opole
Karma: 14
Mam wątpliwości co do tego gościa. To na pewno jakiś ziom co chce zagrać w lidze, a ma bana ;]]]]

_________________
"czyj chleb jadasz, tego piosnkę śpiewasz"


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 3 wrz 2010, o 13:37 
Cichociemny

Dołączył(a): 9 paź 2007, o 19:41
Posty: 106
Karma: -13
To give !!! ale gdzie przecinki ?! D:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 3 wrz 2010, o 15:53 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 7 paź 2003, o 17:30
Posty: 613
Karma: -41
Miales sie nie udzielac na tym forum oO

_________________
o kurwa ; o


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 4 wrz 2010, o 17:20 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 mar 2005, o 23:25
Posty: 1530
Lokalizacja: st
Karma: 77
dziwna rozbieznosc - relatywnie dobry pc mikiego i przedpotopowy quakegamera, ponadto przyjebal sie give... jak wiele alter ego masz synku?

_________________
www.brudasy.pl - Wybierz swoj ulubiony model roucza!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 5 wrz 2010, o 15:12 
Slaby koles

Dołączył(a): 1 wrz 2010, o 16:09
Posty: 2
Karma: 0
O co biega, bo nie rozumiem??? Nick zły?? Mój ulubiony był zajęty slonik Co do alter ego to mam jedno konto. W Quake gram od 2002 roku, ale zacząłem patrzec na strony dopiero w tym roku, bo wcześniej to mnie po prostu nie interesowało.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 5 wrz 2010, o 15:35 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
przeciez to jest az nad to widoczne, ze ktos se znow w chuja pocina o.O


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 5 wrz 2010, o 15:37 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
ta ikonka "slonik" to popularna poza fb jest? jezeli nie to znowu ZONK slonik

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 5 wrz 2010, o 16:28 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
pojebalo was juz doszczetnie z tym szukaniem wszedzie fejkow. sprawdzcie czy ip z polanca i po ptokach...

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 5 wrz 2010, o 16:35 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
to nie koniecznie musi byc gif,ale np. dem. on tez juz przeciez kombinowal podobnie :>. jeden drugiego wart, imo nie ma co sobie zawracac dupy

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Windows 7 + Quake 2 = Problem
PostNapisane: 5 wrz 2010, o 16:56 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
dokladnie ! do tego rowniez jade na windows 7.

<ja pierdole>

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza