[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 11 gru 2019, o 23:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Aliasy w cfg...
PostNapisane: 20 mar 2008, o 12:22 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
Witam : ]
Mam problem, mianowicie kasują mi się aliasy w configu, np. mam coś takiego :
$this->bbcode_second_pass_quote('', '/')/ Zoom
alias +zoom "fov 40;sensitivity 4"
alias -zoom "fov 120;sensitivity 10"
bind space "+zoom"

Gdy gram wszystko jest spoko, aliasy działają itp. lecz gdy kończę grę to zostaje mi tylko
$this->bbcode_second_pass_quote('', 'b')ind space "+zoom"
Pozdrawiam, Jesionek
#####
PS.
Dałoby coś gdybym wrzucił aliasy do default.cfg do paka? :d

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Aliasy w cfg...
PostNapisane: 20 mar 2008, o 12:40 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sie 2006, o 17:25
Posty: 2550
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 176
PPM na configu, wlasciwosci, TYLKO DO ODCZYTU

_________________
TLTF jest jak Media Markt - nie dla idiotów


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Aliasy w cfg...
PostNapisane: 20 mar 2008, o 14:08 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
####EDIT
DObra poradziłem sobie, jest dobrze gdy mam je w default.cfg w paku ;)
Pozdrawiam, Jesionek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Aliasy w cfg...
PostNapisane: 7 kwi 2008, o 17:34 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
exactly. rob zmiany w swoim pliku cfg (np. jesionek.cfg) i uruchamiaj "q2.exe +exec jesionek.cfg"
stamtad nigdy ci nie zniknie natomiast config.cfg jest generowany przez gre (zreszta jest napisane "do not modify" na samej gorze)

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Aliasy w cfg...
PostNapisane: 7 kwi 2008, o 19:00 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
@up
Polecam żebyś zaczął czytać ostatnie posty przed nabijaniem kolejnych, bo jak głosi jeden post wyżej od twojego
$this->bbcode_second_pass_quote('', '#')###EDIT
DObra poradziłem sobie, jest dobrze gdy mam je w default.cfg w paku ;)
Pozdrawiam, Jesionek

A ten post był napisany 20 marca...

Pozdrawiam, Jesionek

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Aliasy w cfg...
PostNapisane: 7 kwi 2008, o 20:53 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
:OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
ktory go tak wytresowal? :D
n1!

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Aliasy w cfg...
PostNapisane: 1 maja 2008, o 13:58 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
@up
Lol xD
Pozdrawiam, Jesionek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza