[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 26 cze 2019, o 21:17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 26 lut 2008, o 16:56 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 31 sty 2008, o 11:02
Posty: 281
Lokalizacja: Bia
Karma: -89
Ma ktoś może coś koło Caleron 650 i gra w q2 ? Mam problem bo na nocheat jeszcze mi tak nie cieło, fundusze będe miał to kupie coś lepszego ale pierwszo musze zarobić :D. Ma ktoś jakieś bardzo dobre komendy do cfg żeby quake2 za bardzo nie klatkował, nie cioł ? ponieważ na serwerach mam ping 14 a czuje się jak na 50-60. Ja dotychczas zrobiłem tylko to że:

- zmieniłem promień raila na laser zdziera mniej fpsów wiem
- gram na driverze r1q2
- może aprq2 jest lepsze do słabszego komputera ?

Proszę o jakieś komendy ...

_________________
Quake 2 umar


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 26 lut 2008, o 18:26 
Fajny

Dołączył(a): 9 kwi 2005, o 21:25
Posty: 878
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 33
cl_picmip i v_sync.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 26 lut 2008, o 18:31 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 31 sty 2008, o 11:02
Posty: 281
Lokalizacja: Bia
Karma: -89
Dzięki może jeszcze ktoś zna jakieś przydatne komendy ? może rodzielczość też coś ma do tego gram na 1024 768 .

_________________
Quake 2 umar


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 26 lut 2008, o 19:31 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22
Posty: 807
Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków
Karma: 144
kwestia sterów do graficznej może sporo wnieść do tematu.. popróbuj z różnymi


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 27 lut 2008, o 11:33 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 31 sty 2008, o 11:02
Posty: 281
Lokalizacja: Bia
Karma: -89
No próbowałem z tymi sterami inic nie wychodzi i nie każdy ster z riva tnt 2 dla mnie chodzi :D, ma ktoś jeszcze jakieś przydatne komendy ?

_________________
Quake 2 umar


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 27 lut 2008, o 14:47 
Kozak

Dołączył(a): 17 cze 2002, o 21:37
Posty: 1629
Lokalizacja: Che
Karma: 2
zmniejsz tą rozdziałe koniecznie.
w ogóle na takim kompie q2 powinno chodzić conajmniej godnie.
za słaby do q2 to ja kiedyś miałem - p166 + voodoo2
wtedy miałem ustawienia eleganckie - 400x300 w okienku, zadnego promienia rg, ani nawet sladu rakiet ani czejna, ogolnie jakos grafy maksymalnie na low, a i tak mialem 40 fps w porywach a jak się coś działo to 20 i ping zamiast 50 był 70 na sdi :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 27 lut 2008, o 14:53 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 31 sty 2008, o 11:02
Posty: 281
Lokalizacja: Bia
Karma: -89
|>3aTh' ale wtedy się grało na q2ace czy na czy nocheat, mi wtedy też quake zajebiście działał a teraz kiedy r1q2 jest wymagane nie jest już tak super ale rodzielczość zmienie i czekam na dalsze wskazówki !

_________________
Quake 2 umar


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 27 lut 2008, o 20:43 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:47
Posty: 1966
Lokalizacja: Grajewo
Karma: 30
lol, 640X480 to totalny max dla takiego sprzetu przeciez..
no i standardowo gl_picmipy , playermip itp
wylaczenie vsync, jakichs dymow.. raila widze pisales zmieniles.. no i powinno styknac..


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 27 lut 2008, o 20:48 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:27
Posty: 6753
Karma: 172
zmiana rozdzialki najwiecej da

_________________
get rich or die tryin


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 27 lut 2008, o 21:07 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 31 sty 2008, o 11:02
Posty: 281
Lokalizacja: Bia
Karma: -89
exe jakbyś mógł jakoś to wszystko w komendy poukładać lub ktoś bym był bardzo wdzięczny bo ja nie znam się w tych cfg :D

_________________
Quake 2 umar


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 27 lut 2008, o 21:13 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:27
Posty: 6753
Karma: 172
riva tnt2 nie jest do 1024 i zadne cudowne komendy nie dadza ci plynnosci

koniec.



zamien ja na jakiegos geforca jedynke z 32mb, kupisz na alegro za grosze

_________________
get rich or die tryin


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 27 lut 2008, o 22:09 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 31 sty 2008, o 11:02
Posty: 281
Lokalizacja: Bia
Karma: -89
Ja wiem o tym tylko chodzi mi o to żeby chociarz troche to się poprawiło bo to co się dzieje to poprostu nie da się grać od pewnego czasu :D

_________________
Quake 2 umar


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 10 mar 2008, o 13:17 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 31 sty 2008, o 11:02
Posty: 281
Lokalizacja: Bia
Karma: -89
Te komendy co podawali inni wyżej umie ktoś ułożyć w całość do klijenta aprq2 i dać tu ? z góry thx

_________________
Quake 2 umar


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Słaby komp + ustawienia w q2
PostNapisane: 20 mar 2008, o 22:13 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 31 sty 2008, o 11:02
Posty: 281
Lokalizacja: Bia
Karma: -89
Dobra centy centy na bok sentymenty. Odświeżam topa ponieważ potrzebuje od kogoś takich komend na słaby komputer żeby jak najlepiej chodziło tym razem na aprq2, pisać tu bez zbędnych komentarzy typu po co ci czy r1q2, nie gadać tylko kto może podać wszystkie jaki tylko wpadną mu do głowy, z góry dzięki i +++++

_________________
Quake 2 umar


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza