[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 paź 2019, o 18:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 24 sty 2008, o 00:43 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
Witam!
Mam kolejny problem.
Jak się okazało nie mam pirackiego quaka tylko brak mi plików w Gladiatorze (ale nie o to chodzi) xD.
Gram sobie na gladiatorze z tymi kozackimi botami tylko jedno mi nie pozwala cieszyć się grą do końca :
FRIENDLY FIRE!
Próbowałem wyłączyć w deathmatch flags i nic, pomoże ktoś i tym razem?
Pozdrawiam, Jesionek.
#tuning posta
PS.
Wie ktoś może jak ustawić binda żeby używając railguna był zoom? (efekt celownika)


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 24 sty 2008, o 16:06 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, o 15:50
Posty: 1603
Lokalizacja: 3city
Karma: 56
omg :D
piszesz menu
i tam masz ustawienia botow
czy jakos tak to bylo
jeszcze mozesz w opcjach w mulit chyba poszukac ;p chyba nie pamietam juz gdzie to bylo sale chyba fire w menu wgladiatozrze

na zoom w rg nie chce mi sie teraz pisac bo egzamin wlasnie mam :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 24 sty 2008, o 19:42 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 mar 2003, o 20:11
Posty: 2549
Lokalizacja: Krynica/Krak
Karma: 45
najprostrzy bind

bind a "use railgun;fov 20" nie wiem na jakim grasz poprostu im mniejszy fov tym blizej - najprostrze
bind s "use chaingun; fov 110" i zmieniasz na czejne i wraca normalny fov o ;]

a jak calego zooma zrobic to tez mi sie nie chce pisac :D

_________________
:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 24 sty 2008, o 20:06 
Luzny kolezka
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 paź 2004, o 11:17
Posty: 392
Lokalizacja: New Port, Oregon
Karma: 38
delete

_________________
Twój komentarz oczekuje na moderację.

halopinopopo - FAIL


Ostatnio edytowano 25 sty 2008, o 09:59 przez deVilbaT, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 24 sty 2008, o 20:25 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
$this->bbcode_second_pass_quote('Scout', '
')najprostrzy bind
bind a "use railgun;fov 20" nie wiem na jakim grasz poprostu im mniejszy fov tym blizej - najprostrze
bind s "use chaingun; fov 110" i zmieniasz na czejne i wraca normalny fov o ;]
a jak calego zooma zrobic to tez mi sie nie chce pisac :D

Dzięki bardzo.
@Sapin
Szkoda tylko że to nie działa :|
Pozdrawiam, Jesionek ;)
@edit!
Nadal czekam na pomoc z friendly fire!
Pozdrawiam, Jesionek!

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 25 sty 2008, o 18:28 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
@bump
Odświeżam!
Pozdrawiam, Jesionek =]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 25 sty 2008, o 20:42 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 lis 2006, o 15:50
Posty: 1603
Lokalizacja: 3city
Karma: 56
no jak nie dziala jak dziala
sprawdzilem nawet u sieibe ;p

odpalasz gladiatora
piszesz w konsoli menu
pojawia ci sie menu gladiatora
masz tam zakladke DM
otiwrasz zakladke DM
w zakladce DM masz opcje friendly fire dajesz na on albo off jak tam sobie chcesz
tyle gl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 26 sty 2008, o 03:55 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
A jednak u mnie nie ma ... :|
Oto screen:
Obrazek
Pozdrawiam, Jesionek :P


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 27 sty 2008, o 01:07 
Stryjek
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 25 cze 2002, o 14:00
Posty: 2588
Lokalizacja: DuB
Karma: 122
mosku do kazdego trybu masz inne dmflags

po to sa inne configi

do wyboru masz :
my_team.cfg
my_1v1.cfg
my_dmonly.cfg

dmonly to dm ktorego zapewne poszukujesz

_________________
samochody, prostytutki, zapiekanki


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 27 sty 2008, o 01:50 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
Rozwiązane :P


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 8 kwi 2008, o 14:38 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
temat stary, ale moze ktos inny bedzie tego szukal w przyszlosci. pisze wiec jak zbindowac zooma pod klawisz:

alias +zoom "set old_fov $fov; set fov 30; set old_sens $sensitivity; set sensitivity 1"; //ustawia fov 30 i sensitivity 1
alias -zoom "set fov $old_fov; set sensitivity $old_sens" // wraca do starego fova i sensitivity
bind space +zoom // binduje zooma pod spacja

ps. fajnie poczytac o problemach ktore mialo sie 10 lat wczesniej :D

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 8 kwi 2008, o 14:52 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 18:27
Posty: 6753
Karma: 172
ale pod spacja to ja mam skok !

_________________
get rich or die tryin


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 9 kwi 2008, o 13:06 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:53
Posty: 5730
Lokalizacja: znienacka
Karma: 272
albo zoom albo skakanie, nigdy dwa grzyby w barszcz!

_________________
The computer is your friend. Trust the computer.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Gladiator a friendly fire ...
PostNapisane: 1 maja 2008, o 14:01 
Cukierkowy

Dołączył(a): 13 sty 2008, o 19:10
Posty: 201
Lokalizacja: Elbląg/Gdańsk
Karma: 7
@up
No dokładnie, miałem już zoom zanim napisałeś, i to na spacji akurat :D
A skok wolę mieć na mouse2 ;>
Pozdrawiam, Jesionek


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza