[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 paź 2019, o 05:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 21 lut 2014, o 18:09 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, o 17:32
Posty: 278
Lokalizacja: Tarnów/Kraków
Karma: 7
Ja z NIKiem na mac:P-a i sparka (wiem, pro 2-2) chcieliśmy sobie zagrać 2.2
Niestety w jednym z teamów był bohen, człowiek o bardzo niskiej inteligencji, słabych nerwach i z ogromną złośliwością.
Daliśmy mu do zrozumienia że chcemy 2.2 i żeby wyszedł (nie napiszę że go poprosiliśmy bo tak nie było).
Bohen czując się panem serwera asertywnie siedział dalej w teamie A. Zdecydowaliśmy, że go wyrzucimy z serwera, oczywiście wiedząc o skutkach tej czynności. Po kilku sekundach od rozpoczęcia meczu bohen dał się we znaki :) Serwer padł.

Obrazek

Dla tych którzy nie wiedzą: Są pewne sposoby na rozwalenie serwera. Ostatnio dość często zjawisko na kubusiu. Kilku graczy jak bohen, P!CZ4 czy StroG są w stanie tego dokonać. Myślę że problem jest dość poważny.

Nie piszę tutaj, żeby prosić o bana dla niego (podobno ma zmienne ip), piszę tutaj, żeby wszyscy wiedzieli, że z tą gnidą nie można grać, nie zasługuje tym zachowaniem na grę. Ten lizodup jebany nie zrobiłby tego gdyby na serwie przykładowo był rul, nie wiem czemu slonik ale przy nas się nie pierdoli i resetuje serwer jak zły.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 21 lut 2014, o 21:25 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 19 mar 2010, o 19:43
Posty: 417
Lokalizacja: Białystok
Karma: -24
Bo rul go kiedys ostrzegł, że jak zepsuje serwer to ban na zycie :bij:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 21 lut 2014, o 21:42 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, o 17:32
Posty: 278
Lokalizacja: Tarnów/Kraków
Karma: 7
aha, ban na życie :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 22 lut 2014, o 15:16 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 24 lut 2010, o 22:18
Posty: 772
Lokalizacja: Szczecin
Karma: 22
http://www.fajnyboard.planetquake.pl/viewtopic.php?f=29&t=3583
Polecam serwery urbaska które stoją jak należy.

_________________
dżanglist


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 22 lut 2014, o 17:07 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 3 cze 2010, o 17:32
Posty: 278
Lokalizacja: Tarnów/Kraków
Karma: 7
Chyba jedyne słuszne wyjście to wyłączyć KUBUSIA TDM.

Ktoś tu napisze "są inne serwery", a inny mu przytaknie to i tak nie zmieni to sytuacji. Większość będzie lgnęła ka KUBUŚ. Przed momentem Picza grał w przegrywającym teamie, ostry rape, 2 minuty do końca - reset, a gdzieś na obsie siedzi Benjamin.

Resetowanie serwera to już powszechne zjawisko dosyć często spotykane wśród tych słabszych graczy, którym po prostu nie zależy.

Ujmę to tak, że serwer jest po prostu wadliwy. Tę wadliwość w sposób bezczelny wykorzystuje kilka osób. Jeśli nie da się tych osób usunąć, to po prostu trzeba wyłączyć serwer KUBUS.

Chcę zaznaczyć, że sytuacja się nie zmieni, ludzie mimo tego buga dalej będą wbijać na KUBUS z nadzieją, że a nuż nikt nie wejdzie i nie zresetuje. To jest śmieszne.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 22 lut 2014, o 17:21 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 7 paź 2003, o 17:30
Posty: 612
Karma: -41
Dajcie mi admina to bede go banowal za kazdym razem :]

_________________
o kurwa ; o


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 22 lut 2014, o 18:19 
Cichociemny

Dołączył(a): 19 kwi 2008, o 22:41
Posty: 110
Karma: 20
przy najblizszej okazji zaloze im bany wszedzie gdzie moge


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 22 lut 2014, o 22:32 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 24 lut 2011, o 21:37
Posty: 257
Karma: -40
Rul gratuluje.. luczek ci nawciskał jakiś pierdół a ty mnie banujesz. Tym bardziej, że jak serwer padł to ja grałem w teamie. Brawo rul - więcej takich adminów jak ty


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 22 lut 2014, o 22:41 
Cichociemny

Dołączył(a): 19 kwi 2008, o 22:41
Posty: 110
Karma: 20
czytaj post bezela.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 22 lut 2014, o 22:42 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 7 paź 2003, o 17:30
Posty: 612
Karma: -41
Taktyka Piczy. "Kazdy kika go z teamu wiec on resetuje tyle razy zeby tylko wejsc pierwszy i dostac kapitana w teamie :]"

_________________
o kurwa ; o


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 22 lut 2014, o 23:02 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 24 lut 2011, o 21:37
Posty: 257
Karma: -40
dobra krótka piłka rul.. pokaż mi, że to ja bo ktoś ci nawciskał do głowy jakiegoś gnoju a ty to łykasz jak pelikan


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 22 lut 2014, o 23:43 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 19 mar 2010, o 19:43
Posty: 417
Lokalizacja: Białystok
Karma: -24
$this->bbcode_second_pass_quote('pOOssy', 'd')obra krótka piłka rul.. pokaż mi, że to ja bo ktoś ci nawciskał do głowy jakiegoś gnoju a ty to łykasz jak pelikan


nie zesraj sie, od łykania czegokolwiek to jestes ty na tej scenie wiec zm i usun q2 :(

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 23 lut 2014, o 03:20 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 24 lut 2011, o 21:37
Posty: 257
Karma: -40
heh


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 23 lut 2014, o 14:59 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2005, o 15:27
Posty: 1551
Lokalizacja: Grajewo
Karma: -69
$this->bbcode_second_pass_quote('bezel', 'a')ha, ban na życie :D


luczek ma takiego akurat, wiec nie wiem co cie tak dziwi

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 23 lut 2014, o 21:18 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 6 wrz 2004, o 14:17
Posty: 713
Karma: 39
Kto ma dostęp do Kubusia? To serwer Yossariana? Z tego co udało mi się ustalić, to naprawienie tego problemu jest banalnie proste, i osoba z dostępem po ssh może to zrobić w 30 sek.

_________________
Ludzi dzielimy na 10 grup. Tych ktorzy rozumieja kod binarny i tych ktorzy go nie rozumieja...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 23 lut 2014, o 21:43 
Mroczny

Dołączył(a): 16 kwi 2010, o 09:18
Posty: 452
Karma: 20
http://www.fajnyboard.planetquake.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=256 or dbu@wp.pl

bądź przez Danke

http://www.fajnyboard.planetquake.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=925


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 9 kwi 2014, o 14:40 
Mlodziezowy
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 maja 2003, o 03:16
Posty: 266
Lokalizacja: Gdynia
Karma: 13
dobra weź ktoś to ogarnij i napraw ten syff, przez tych głąbów a w szczególności bohen nie można pograć, masz chwile aby zagrać mecza może 2 to taki debil będzie resetował....
Urbiii ty tam żyjesz ?? rozumiem ze z Yossem nie ma żadnego kontaktu??

_________________
leon<Scirocco<a3 i wiadomo gdzie szukac :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 9 kwi 2014, o 20:41 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 7 paź 2003, o 17:30
Posty: 612
Karma: -41
Wystarczy dac admina aktywnym ludziom oraz tym co sie nie boja banowac osob typu bohen , picza, strog. :]

_________________
o kurwa ; o


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 10 kwi 2014, o 02:57 
Kozak

Dołączył(a): 29 sie 2003, o 15:48
Posty: 1428
Lokalizacja: de
Karma: 118
moze wrzucic opentdm ?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Resetowanie serwera KUBUS TDM, sprawca: bohen
PostNapisane: 10 kwi 2014, o 07:03 
Mroczny

Dołączył(a): 16 kwi 2010, o 09:18
Posty: 452
Karma: 20
Dlaczego na Coolnet tdm 1 - nie da się resetować, a na Kubusiu się da?! Wrzucić na Kubusia to co na Coolneta, czy to nie takie proste?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza