[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 8 gru 2019, o 05:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Insta Domination
PostNapisane: 4 lis 2009, o 13:51 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
Yo wpadlem na pomysl (o ktorym Ci mowilem wczoraj Oni), ktory moglby troche urozmaicic granie insta. Jak sami wiecie, gdy gramy insta, przewaznie skupiamy sie na jednej konretnej pozycji, i tam wlasnie kampimy. Nowy tryb mialby wymusic "migracje" z meijsca na miejsce i granie w roznych czesciach mapy.
Spoiler:
INSTA DOMINATION

1. Mapa podzielona na strefy np dm1:
strefy: woda, room, arena
1.1 Start meczu => wylosowanie jednej strefy => poinformowanie druzyn o wylosowanej strefie
1.2 Strefy zmieniaja sie w trakcie trwania meczu
10 min: 2 strefy
15 min: 3 strefy
20 min: 4 strefy
etc

2. Zdobywanie punktów
2.1 Aby zdobywać punkty należy posiadać strefę => liczenie czasu w danej strefie (1s = 1 pkt) + fragi z danej strefy (?)
2.2 Aby posiadać strefę trzeba mieć większość w strefie przez 10s

Statystyki
acc ogolnie
accuracy w strefie + fragi
accuracy poza strefa +fragi

Pisane na kolanie, w meidzy czasie, wiec napewno razem, moglibyśmy zdefiniować całkiem nowy i imo ciekawszy wymiar grania insta :P

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 4 lis 2009, o 14:08 
Glowny programista polskiej sceny q2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2003, o 20:49
Posty: 501
Lokalizacja: Krak
Karma: 24
W TDM jest tryb domination wzorowany na tym z Unreal Tournament. Mozna w konfiguracji ustawic "set domination 1", "set instagib 1" i moze to by wystarczylo? :) Nie pamietam juz dokladnie zasad, ale sa na mapie 3 punkty (w kazdym punkcie stoi taki znaczek ktory sam wymodelowalem ;)) i jak team przejmie to zmienia kolor na czerwony lub niebieski (gdy nie zajety przez nikogo jest bialy). Punkty jakos tam sie naliczaja... nie pamietam :). Tylko problem jest taki, ze na mapie musza byc umieszczone te punkty (w pliku bsp) ale mozna to rozwiazac przez jakis plik z lista punktow na roznych mapach. Wystawie zipa z windowsowa wersja moda z mapka i modelami zebys mogl sobie obczaic.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 4 lis 2009, o 15:48 
cze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 21:21
Posty: 1339
Lokalizacja: Gda
Karma: 24
Jo, domination.

_________________
http://cze.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 4 lis 2009, o 15:56 
cze
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 21:21
Posty: 1339
Lokalizacja: Gda
Karma: 24
Mozna by zrobic tez tak ze fragi zdobyte w strefie licza sie podwojnie, albo jakies inne WARIACJE ; D

_________________
http://cze.pl


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 4 lis 2009, o 18:19 
Glowny programista polskiej sceny q2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2003, o 20:49
Posty: 501
Lokalizacja: Krak
Karma: 24
$this->bbcode_second_pass_quote('onimusha', 'M')ozna by zrobic tez tak ze fragi zdobyte w strefie licza sie podwojnie, albo jakies inne WARIACJE ; D

No nie wiem... z tymi podwojnymi fragami w strefie to troche chamskie ;) poza tym skad by sie wiedzialo, gdzie sie zaczyna taka stefa?

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 4 lis 2009, o 18:24 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('Harven', '')$this->bbcode_second_pass_quote('onimusha', 'M')ozna by zrobic tez tak ze fragi zdobyte w strefie licza sie podwojnie, albo jakies inne WARIACJE ; D

No nie wiem... z tymi podwojnymi fragami w strefie to troche chamskie ;) poza tym skad by sie wiedzialo, gdzie sie zaczyna taka stefa?

wchodzisz do strefy => pokazuje sie "Jestes w strefie od x sekund." :D
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 4 lis 2009, o 22:28 
Fajny

Dołączył(a): 9 kwi 2005, o 21:25
Posty: 878
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 33
gorzej, jak 2 timy zamkną się od początku meczu w jednej lokacji:-P

edit:
n.p. jeden tim na windzie , a drugi na wodzie, dm1;-p


Ostatnio edytowano 6 lis 2009, o 20:33 przez Lanther^, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 5 lis 2009, o 02:16 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('Lanther^', 'g')orzej, jak 2 timy zamkną się od początku meczu w jednej lokacji:-P

nie rozumiem ?
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 14 lis 2009, o 13:00 
Glowny programista polskiej sceny q2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2003, o 20:49
Posty: 501
Lokalizacja: Krak
Karma: 24
Wreszcie sie zebralem i wrzucilem mape: http://tdm.quake2.com.pl/trac/downloads/37
Do tego trzeba miec moda z wszystkimi plikami, czyli dla windowsa: http://tdm.quake2.com.pl/trac/downloads/36
Potem tylko:
set domination 1
map q2dom1


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 14 lis 2009, o 14:28 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
hmmm :}

poskaklem chwile i troche szkoda ze jesli nie spojrzuymy w acc to nie bedziemy wiedziec ile fragow zdobylismy

ogolnie, to bardzo mi sie podoba ;P

powiedz mi tylko jak teraz dostosowac mapy do tego trybu ?

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Insta Domination
PostNapisane: 16 lis 2009, o 17:12 
Glowny programista polskiej sceny q2
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2003, o 20:49
Posty: 501
Lokalizacja: Krak
Karma: 24
Do worldspawna, czyli tych ogolnych ustawien mapy (tam gdzie nazwa skyboxa itp.) trzeba dodac takie cos:

"rune1" "nazwa_pierwszego_punktu"
"rune2" "nazwa_drugiego_punktu"
"rune3" "nazwa_trzeciego_punktu"

potem trzeba gdzies ustawic spawny dla tych punktow, dla mapy z linka z poprzedniego posta wyglada to tak:

"origin" "544 1248 -26"
"style" "0"
"classname" "domination_rune"

"origin" "-712 320 -80"
"style" "1"
"classname" "domination_rune"

"origin" "1488 -488 128"
"style" "2"
"classname" "domination_rune"

style okresla ktory to punkt.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza