[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 19 sty 2020, o 02:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 333 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 16 lut 2010, o 17:56 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 28 gru 2002, o 20:40
Posty: 769
Lokalizacja: PODJUCHY-GORKI
Karma: 2
Ok sprawdze to.

_________________
dmC|Ble


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 26 cze 2011, o 02:25 
Mroczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2008, o 21:15
Posty: 464
Lokalizacja: Pruszcz Gd (PRG)
Karma: 27
Dzisiaj grając na serverze tdm, zauważyłem dosyć dziwną rzecz mianowicie gdy jest mecz to z reguły wszyscy gracze co są na spec to mogą jedynie pisać na say_team przynajmniej o ile pamiętam zawsze tak było, ale żeby potwierdzić to napisałem byle co na say i tak było pisane jako say_team. Do czego zmierzam ? No właśnie dzisiaj podczas jakiegoś duelka Rejnold vs zorro, z specta TooZ spamował cały czas "Iza cioto?" i było to widać na say wtf? :/ Na pytanie jak on to robi, odpowiedział że to nie on. Mało tego później wszedł Shao Khan ktoś spamował pod jego nickiem "Jestem ciota" a był mecz, żeby było śmieszniej koleś wyszedł z servera wcześniej a było wrażenie jakby był i do tego pisał. Podejrzewam, że to sprawka Raylisa lub 1o1 bo później te pacany weszli i zaczęli psuć zabawę po przez ciągle wpisywanie kill w teamie :/ ehh brak słów.

Pytanie 1. Jak to możliwe żeby pisać na say z specta gdy jest rozpoczęty mecz ?
Pytanie 2. Jak można przybrać cudzy nick nie będąc na serverze i pisać ?

Akcja miała miejsce na Asterze, nie mam demek.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 26 cze 2011, o 08:20 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22
Posty: 807
Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków
Karma: 144
To raczej nie jest bug tdm, tylko sprawka raylisa oraz lola. Najwyraźniej rozgoryczenie spowodowane niemożnością gry (bany) jest tak duże, że muszą dawać upust swoim emocjom w tak dziecinny sposób. Kąsanie po kostkach to jedyna rzecz, jaka im została. Dajcie admina na astery, to zrobię porządek :D

_________________
[inc]sil: please...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 26 cze 2011, o 10:44 
Mroczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2008, o 21:15
Posty: 464
Lokalizacja: Pruszcz Gd (PRG)
Karma: 27
Sil, możliwe że to nie jest bug TDMa' ale napisałem to tutaj żeby nie tworzyć nowego topica a ten w miare jeszcze do się nadawał chytry


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 26 cze 2011, o 22:53 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
pisanie na say to zludzenie... tworzysz sobie zmienna w q2, pod ktora podstawiasz nick osoby pod ktora chcesz sie podszywac i robisz odpowiedni maly zabiego by wstawic znak nowej lini przed nick. efekt jest taki ze mozesz pisac niby na "say".

nie bede mowil jak wyglada zmienna i jak ja wykorzystywac by ludzie nie zaczeli spamowac na potege. jesli chcesz miec pewnosc kto sie pod kogo podszywa to wlacz sobie chathuda...

nie jest to bug tdma

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 28 cze 2011, o 15:43 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 cze 2002, o 12:16
Posty: 2175
Lokalizacja: Warszawa
Karma: 140
Wbiłem wczoraj na serwer. 'Udawanie' say i say_teamów udało mi się zrobić w kilka sekund wpisując polecenia z palca w konsoli. O ile mnie pamięć nie myli, w którymś tourney'u (battlu? opentdm?) było filtrowanie znaków nowej linii i to działało. Trzeba by poskakać po serwerach i znalezc mod + rozwiązanie w kodzie. Postaram się sprawdzić to w domu.
Nie jest to bug w modzie (bez mod'a tez mozna to zrobic), jednak wydaje mi sie ze idzie to zalepic.

_________________
Console: d2 Irc: alt+z lover


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 29 cze 2011, o 01:07 
Mroczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2008, o 21:15
Posty: 464
Lokalizacja: Pruszcz Gd (PRG)
Karma: 27
yhym no dzięki przynajmniej coś wiem już na ten temat ;>


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 6 lut 2012, o 23:35 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
yo. na jednym z moich serverow (195.150.132.156:27917) respy sa zawsze poza mapa... obstawiam ze cos nie halo z bibl. gry, bo na opentdm to samo, a na tourney jest ok.

spotkal sie ktos z tym i wie jak to naprawic?

_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 7 lut 2012, o 00:02 
Kozak

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 19:22
Posty: 1348
Lokalizacja: Kusięta/Wrocław
Karma: 44
pewnie dlatego ze odpalasz serwer z binarki r1q2-old


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 7 lut 2012, o 14:54 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 sie 2003, o 22:43
Posty: 3027
Lokalizacja: lublin/warszawa
Karma: 65
$this->bbcode_second_pass_quote('v3non', 'p')ewnie dlatego ze odpalasz serwer z binarki r1q2-old

true, nocri zapomnial dla tego servera ustawic nowej binarki na sztywno. thx
_________________
dlaczego? ponieważ http://www.instantsfun.es/ballsofsteel


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 20 wrz 2017, o 17:07 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lut 2003, o 20:02
Posty: 1265
Lokalizacja: mieszkasz?
Karma: 61
Czy ktoś jest w stanie ogarnąć serwery z tdm?
Przecież to co się dzieje tam od paru miesięcy to porażka.
Przy wchodzeniu na tdm'a mając nicka mniejszego niż 4 znaki zmienia Ci imie na whatisyourname? (super opcja :D )
W trakcie gry rzadko ale zdarza się że losowym graczom zmienia hand, msg i name.I tutaj raczej wątpie żeby to był zwykły bug to raczej komuś się nudziło :bij:

Proponuje wgrać wszędzie opentdma i będzie spokój nie trzeba będzie prosić nikogo o naprawianie co chwile wyskakujących niespodzianek.

_________________
z rakietą Ci do twarzy


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 21 wrz 2017, o 09:00 
Kozak

Dołączył(a): 15 cze 2002, o 09:03
Posty: 1235
Karma: 9
dodam od siebie, że zmienia też fov, a jak chce wrocic do poprzedniego to kopie z serwera

_________________
pozdr Qiub


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: TDM - BUGI
PostNapisane: 22 wrz 2017, o 11:04 
dzionsla cien

Dołączył(a): 5 maja 2003, o 10:11
Posty: 4122
Lokalizacja: Gliwice
Karma: 118
to raczej jest jakis bug tdm, ktory jest prawdopodobnie od poczatku, bo przegladalem w logach serwerow i to samo sie dzialo odkad jakies tam logi siegaja pamiecia czyli jakies 7 lat bodajze (wiec to nie jest tak ze sie cos zjebalo w ostatnich miesiacach bo tak jest od zawsze), wiec pewnie harven by musial to ogarnac, bo nie sadze zeby to byla kwestia jakis ustawien serwera itd.

ja probuje wchodzic majac nicka mniejszego niz 4 znaki i nie zmienia mi nic, jedynie pare razy mi sie to przy testach udalo uzyskac jak mialem krotki nick, hand 3 i zmienialem ciagle mapy w kolko, ale tez nie zawsze to sie zdadzalo, wiec nie wiem od czego to zalezy, trzeba by harven spytac bo jak mu sie powie ze nick sie zmienia na "whatisyourname?" to bedzie wiedzial od razu dlaczego, bo pewnie jest w kodzie w jakim przypadku ten nick sie zmienia wlasnie na taki itd.


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 333 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza