[ Fajny Board ] Forum Quake2

Quake 2 umarł
Teraz jest 24 sie 2019, o 23:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 13:56 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 1 wrz 2003, o 18:21
Posty: 261
Lokalizacja: Opole
Karma: 14
Hej,

Miałem nadzieje, że to jakaś osoba z POL-timu napisze ten topic ale widzę, że mają nas-szarych-graczy w dupie, więc sam założyłem ten wątek.

Kiedyś pamiętam były dyskusje nad składem, teraz nagle skład spada z nieba.

Ten topic powstał po to, aby w obliczu zbliżającego się NDMLA podyskutować trochę nad składem (bo nikt tego nie zrobił). Niech mi jakiś naczelny wystawi kawę na ławę kto rządzi w pl-timie.

na dzień dzisiejszy podobno to jest nasz skład:
*P!o clan leader
*Cleaner
*Assasin
*piecia
*Goat
*Jol
*David
*eXecutor
*Cs3
*Pepek

Jaki mamy "first line-up"?, czy może jest on zmienny ze względu na mapę (jeśli tak to jak)?
proszę "naszego" kapitana przynajmniej o jakiekolwiek słowo opisu reprezentacji lub przynajmniej przedstawienia składu z jakimś komenarzem . Bo jakoś czuje niedosyt i nutkę zaciekawienia, a po części czuje się wiernym kibicem naszego POL-TEAMU
pozdrawiam

_________________
"czyj chleb jadasz, tego piosnkę śpiewasz"


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 15:32 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 sie 2005, o 17:49
Posty: 1028
Karma: 49
pio rządzi


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 16:20 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
od roku, czy dwoch panuje zwyczaj, ze taka akcja idzie odgornie :)

skład jest bardzo dobry, nie ma co sie przyczepiac, no moze szczerze powiem, ze ex3 nie jest do konca aktywny, ale to tylko moje spostrzeżenie

line-up oczywiscie zalezny od map...nikt tu przeciez nie wypisze jak to bedzie wygladac, wszystko wyniknie w dniu meczu, dostepnosc/forma dnia. tyle!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 16:27 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lis 2007, o 14:07
Posty: 1040
Lokalizacja: Krynica
Karma: 66
mi tam Rickiego i Altera brakuje ale cóż PIO RZĄDZI :D

_________________
/Q2/ za serce chwyta czas mija


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 16:28 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 19 mar 2010, o 19:43
Posty: 417
Lokalizacja: Białystok
Karma: -24
michaq wyraznie brakuje w reprezentacji :(


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 16:28 
Mlodziezowy

Dołączył(a): 1 wrz 2003, o 18:21
Posty: 261
Lokalizacja: Opole
Karma: 14
Nie mam pretensji do składu...
Ale kiedyś było w zwyczaju (np goat tak robił), że stawiał topic przedstawiał skład POL-TIMU, opisywał kto i dlaczego i otwierął dyskusję, plusem takiej kolejności oprócz wciągnieca w to sceny, jest też poczucie większej odpowiedzialności samych graczy. Był okres, że kluczowi reprezentanci zlewali ważne mecze... chiałbym tego uniknąć. Pol team gra dla NAS nie tylko dla siebie.

_________________
"czyj chleb jadasz, tego piosnkę śpiewasz"


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 17:06 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 sty 2008, o 13:07
Posty: 1308
Karma: 101
Bardzo fajny temat Michaq. Myślę, że fajnie gdyby reprezentacja niosła jakieś wartości, mimo że to tylko e-gamingowa rozrywka ;).

$this->bbcode_second_pass_quote('Feeble', 'o')d roku, czy dwoch panuje zwyczaj, ze taka akcja idzie odgornie :)

skład jest bardzo dobry, nie ma co sie przyczepiac, no moze szczerze powiem, ze ex3 nie jest do konca aktywny, ale to tylko moje spostrzeżenie

line-up oczywiscie zalezny od map...nikt tu przeciez nie wypisze jak to bedzie wygladac, wszystko wyniknie w dniu meczu, dostepnosc/forma dnia. tyle!


Ja również mógłbym mieć podobne wrażenie, ale po zastanowieniu głębszym pozostała 9tka wydaje się bez zastrzeżeń. 10ty gracz przy którym masz wątpliwość Feeble został zapewne wybrany na potrzeby zespołu. Nie wiem jak wygląda kwestia pozycji niektórych graczy na mapach, a nawet Exe, ale gra chociażby na dm6 taką pozycję, która nie jest zbyt popularna (bfg). Mamy tutaj kilku quaderów, rejlerów, a nieobecność Rickiego to chyba kwestia jego stylu gry (kto widział ten wie o co chodzi). Zapewne to zaważyło przy wyborze.

Ja, patrząc na kwestię, że mecze rozgrywane będą na zagranicznych serwerach widzę jedną osobę, która z powodzeniem mogłaby grać w reprezentacji ze względu na skill i przede wszystkim zajebiste tp. Dodatkowym atutem jest, że może grać na większości pozycji, również tych nietypowych. Zapewne wystąpi jednak w innej, mniej obiecującej reprze, a szkoda ...

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 17:23 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
neon, miej na uwadze w jakim towarzystwie ta osoba gra, to nie najwyzsza polka. sa duzo lepsi :)

mecze za granica to juz zaden problem, duzo osob ma 30-40-50


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 18:45 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 26 lut 2003, o 20:02
Posty: 1265
Lokalizacja: mieszkasz?
Karma: 61
pio kapitanem o/ zawsze uważałem to za dobry pomysł :DD

_________________
z rakietą Ci do twarzy


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 18:49 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 kwi 2005, o 15:27
Posty: 1551
Lokalizacja: Grajewo
Karma: -69
$this->bbcode_second_pass_quote('nesqu1k', 'm')ichaq wyraznie brakuje w reprezentacji :(



no przeciez jest wiernym kibicem ~~
riki powinien byc w zespole, tylko jesli sie ogarnie i przestanie lamic :D

Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 18:58 
Mroczny

Dołączył(a): 20 mar 2005, o 19:17
Posty: 530
Lokalizacja: Białystok
Karma: 18
Cześć.
Tak, Goat kiedyś zakładał topic, by scena podawała swoje typy graczy + kapitana. Goata wybrała scena, bo nikt z poprzedników nie kwapił się, by sam namaścić następce.
Kwestia kapitana była poruszana już rok temu, wtedy to Goat spytał mnie, czy bym nie kapitanował, bo On uznał, że w tym roku nie chce kapitanować. Ja się oczywiście zgodziłem.

Druga sprawa, nie robiłem podobnego topica o swoich typach, kogo, kto by widział w składzie, bo to nie ma sensu. Dużo osób kieruje się prywatą, albo inaczej mówiąc nienawiścią (pozdro firq), aby tylko dopiec.

Trzy, ktoś tam wspominał kwestie tego, że gwiazdki nie pojawiały sie na meczach POL-TEAMU. Owszem, tak było i tu chodzi o Cleanera. Sam Cleaner chciał deklaracji, że będzie ważny dla teamu, taką deklarację dostał, czyli w tym sezonie nie powinno być lekceważenia meczów reprezentacji, a przynajmniej będę starał się temu zapobiec.

Kwestia składu jest kwestią indywidualną dla każdej z map. Na pewno skład będzie się opierał na Goacie i Cleanerze.
Myślałem jeszcze nad dodaniem Fizka i Dropsika. Poważnie zastanawiam się też nad Fasadinem, który jest nieoceniony na next1, która została dodana do mappolu (sic!) i która na pewno nie raz zostanie wybrana (pozdro Rosja).

Uważam, że tym składem możemy spokojnie wygrać NDML'a, ale oczywiście to zależy również od wielu czynników. I tak jak michaq pisał - reprezentacja nie gra dla siebie, tylko dla wszystkich. Każdy kto jest w składzie powinien być dumny, że tam się znalazł i może reprezentować swój kraj. W internecie, ale jednak ..

/edit. R1cky jest niewątpliwie zajebistym graczem, nigdy w to nie wątpiłem i zawsze będę tak uważał, ale niestety tylko w graniu "ze swoimi", co udowodnił chociażby w ubiegłorocznym asg.

_________________
te tam nie pierdol :D


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 19:11 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 mar 2003, o 11:34
Posty: 2090
Lokalizacja: Stalowka/Krakow
Karma: 53
A ja uwazam, ze o jednego Ciebie jest tam za duzo :)

_________________
pijemy za mamy bo jak mamy to pijemy:P


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 19:12 
Czarnuch o_O

Dołączył(a): 7 paź 2003, o 17:30
Posty: 612
Karma: -41
Żartujesz? ty sie nie nadajesz na kapitana. Tak samo jak plq2 chujowo poprowadziles to pewnie tak samo zjebiesz sklad teamu. Co do fasadina. W polsce jest o wiele lepszych graczy, np assasin. Zamiast fase lepiej wziasc nope lub pepka. A co do CL to stawiam na assasina. Ale zapewne zdanie graczy was nie obchodzi i macice juz gotowy sklad :D

_________________
o kurwa ; o


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 19:28 
Naczelna zrzeda sceny Q2/Q4
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2002, o 20:29
Posty: 1691
Lokalizacja: stolyca
Karma: 25
$this->bbcode_second_pass_quote('[LuCzek]', '')artujesz? ty sie nie nadajesz na kapitana. Tak samo jak plq2 chujowo poprowadziles to pewnie tak samo zjebiesz sklad teamu. Co do fasadina. W polsce jest o wiele lepszych graczy, np assasin. Zamiast fase lepiej wziasc nope lub pepka. A co do CL to stawiam na assasina. Ale zapewne zdanie graczy was nie obchodzi i macice juz gotowy sklad :D


tos błysnął intelektem tak, że nawet Bruce Willis nas nie uratuje..
a wystarczyło przeczytać jeden post, pierwszy.


a Onimuszą nie chciał się strzelać z slonkanami i innym kolegami z dalekiej północy?
_________________
Niech kołowrotek będzie z wami!


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 19:30 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2003, o 09:22
Posty: 4052
Lokalizacja: bstok
Karma: 216
Luczek :D :D :D <ściana> :multi:


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 19:42 
Kozak
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 24 lis 2007, o 14:07
Posty: 1040
Lokalizacja: Krynica
Karma: 66
Nienawiścią? wypraszam sobie i tutaj nie kieruje się też żadną prywatną , to co o tobie myślę nie ma żadnego znaczenia na temat reprezentacji Polski ,głównie chodzi o to że to scena powinna wybrać skład gdy ilość aktywnych na scenie graczy drastycznie spada.Ale o to Pio który "Godnie będzie reprezentował z orzełkiem na sercu nasz kraj w NDML" woli samowolkę bo od władzy palma odbija ..... w ogole chciałeś nas poinformować łaskawie że zapisałeś reprezentacje PL do NDML ? czy raczej chciałeś po cichaczu ;f? Bo uważasz się za jakiegoś ważnego AMIGO ?
btw zgadzam się z Pimpem :wink: :D

_________________
/Q2/ za serce chwyta czas mija


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 20:51 
Luzny kolezka

Dołączył(a): 5 lut 2009, o 16:28
Posty: 380
Lokalizacja: Radomsko
Karma: 22
Nie wiem co wy macie do Pio ale chłopak nie dość, że stara się jako tako okiełznać naszą scenę (chyba jest jednym z niewielu którym naprawdę zależy)to jeszcze wytykacie mu rzeczy z dupy wzięte. Co by nie zrobił i tak jeden czy drugi znajdzie dziurę w całym i zacznie się kolejnda fala pojazdów na Pitera:> Mi osobiście nie przeszkadza to, że wybrali taki a nie inny skład bo po prostu lepszych na tę chwilę w Polsce nie ma, więc o co ta spinka? Nic nam nie pozostaje jak życzyć chłopakom powodzenia (innego miejsca niż 1 nie przyjmę do wiadomości:>) a pytania typu "dlaczego Pio", "dlaczego tak" zostawić dla siebie:)

_________________
;]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 20:56 
Mroczny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 mar 2008, o 21:15
Posty: 464
Lokalizacja: Pruszcz Gd (PRG)
Karma: 27
fajnie wiedzieć ,że wogle startujemy w NDML'u :rozjebany:

Myślę jacuss ze tu chodzi bardziej o to, ze Pio zostal CL bez wiedzy sceny polskiej q2. Tak jak wcześniej podobno Goat został wybrany poprzez głosowanie, to tak teraz został wybrany tylko przez jedną osobę chytry. I myślę że gdyby teraz było głosowanie to widział bym kogoś innego niż Pio taka moja opinia. :?


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 22:05 
Kozak

Dołączył(a): 21 cze 2002, o 20:33
Posty: 1030
Lokalizacja: Gdańsk
Karma: 19
a ja uwazam, ze Pio jest najwalsciwsza osoba by byc CL;]


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
 Tytuł: Re: Reprezentacja Polski w Quake2
PostNapisane: 29 paź 2010, o 22:36 
Fajny
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 12 lis 2006, o 15:22
Posty: 807
Lokalizacja: Dawna Stolica Polaków
Karma: 144
Tylko nie róbcie flamewara tutaj, bo ten topic ma służyć czemu innemu. Nigdy nie będzie tak, że kapitan A będzie pasować każdemu poszczególnemu członkowi społeczności q2. Niektórzy go poprą, inni dodatkowo, będą go żarliwie bronić, jeszcze inni zmieszają go z błotem. Nie da się zadowolić każdego, bo jest to niemożliwe :) Nie ma sensu dyskutować, czy Pio to właściwa osoba czy też nie. Przynajmniej nie w tak dzieciny sposób jak niektórzy tutaj.

Nie podoba Ci się Pio w roli kapitana? To napisz coś merytorycznego, przedstaw swoją teorię i poprzyj ją dowodami/wnioskami/przemyśleniami. Bezpłciowe wrzucanie/bluzganie kogokolwiek nigdy nie było przyczyną jakichkolwiek zmian (w dowolnej dziedzinie życia). Osoby, które swoją frustrację ucieleśniają w postach jedynie się ośmieszają :( Uważasz, że Pio jest złym kapitanem? Napisz coś z klasą, to może rozgorzeje dyskusja odnośnie zmiany kapitana Pol-Teamu.

Pio nie bronię, praktycznie go nie znam, nie czuję żadnych emocjonalnych więzi z tym gościem, jest dla mnie po prostu neutralny. Być może ktoś wysunie lepszą kandydaturę na stanowisko teamleadera. Pio jak dla mnie nie jest złym wyborem, bo jest, w porównaniu do wielu osób na tej scenie, opanowany. Typowe dla kobiet, emocjonalne podejście do życia, objawiające się w wybuchowych reakcjach w jego przypadku występuje niezwykle rzadko. Wiele razy atakowany na fb/www plq2 potrafił zachować spokój. Dodatkowo wywiązywał się z obowiązków i można było (chyba, tak mi się wydaje) na niego liczyć. Dla mnie to niezły teamleader. Są lepsi? Napiszcie o nich. Bo być może są a warto rozpatrzeć inne opcje. Tylko uzasadniajcie swoje słowa.

Odnośnie składu: mamy railerów, mamy quadderów.. A co z innymi newralgicznymi pozycjami? Jak np rl na dm7? Może się czepiam, ale właściwie.. kto będzie je grać? Mamy jakichś specjalistów od tych spraw ? :)

_________________
[inc]sil: please...


Góra
 Zobacz profil Offline  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
katalog stron controlwebs.pl i www.netcatalog.pl zaprasza